Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Re: Figurki Ignis & Rakso - 21.11.2010 - Pani Ognia
Bez przesady. Nigdzie nie ma 2-3 warstw czy drybrusha. Wszystko ma na sobie wiele warstw farby i jest odpowiednio cieniowane i to znacznie bardziej niż większość modeli w tej skali. Może ja się nie znam ale zawsze mi się wydawało, że modeli w większej skali nie cieniuje się tak mocno jak modeli małych, bo mniej naturalnie to wygląda wtedy. W sumie można sobie zerknąć np na CMON na duże modele, które wyglądają tak jakby miały na sobie 1 warstwę farby, a oceny mają ok 9. Naturalne cienie i odpowiednie foto robią tam swoje. Tu warstw jest wiele, cieniowanie też jest odpowiednie. Zdjęcia z dupy ale to akurat moja wina bo jakoś nie mam zaparcia do tego by nauczyć się obsługiwać aparat.
Co do kamienia na nogach i szatce... to już wizja malarki. Jednym się podoba, innym nie. Każdy ma prawo do swojej oceny tutaj.
Co do kamienia na nogach i szatce... to już wizja malarki. Jednym się podoba, innym nie. Każdy ma prawo do swojej oceny tutaj.
No właśnie, mnie się to słabo podoba, czasami trzeba Was oboje zmotywować do pracy ^^. Jak mówiłem, nie bierzcie tego aż tak bardzo serio .
PZDR,
Zawsze wierny fan Szrama
PZDR,
Zawsze wierny fan Szrama
oto cmonowa najwyżej oceniona (dużo oleju).
http://www.coolminiornot.com/192338
Tak jak napisał Rakso, duże modele innymi prawami się rządzą. A zdjęcie swoją droga niedobre, za jasne (może przez jasne tło matryca przekłamała) i bez fotoszopa....( paanie bez fotoszopa, jak tak można hehe ). Poczekajcie jeszcze jakiś czas na efekt finalny (nie zdradzę jaki), który rozpali zimowy wieczór.
http://www.coolminiornot.com/192338
Tak jak napisał Rakso, duże modele innymi prawami się rządzą. A zdjęcie swoją droga niedobre, za jasne (może przez jasne tło matryca przekłamała) i bez fotoszopa....( paanie bez fotoszopa, jak tak można hehe ). Poczekajcie jeszcze jakiś czas na efekt finalny (nie zdradzę jaki), który rozpali zimowy wieczór.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ciemne tło i od razu lepsze fotki.
Kolorystyka kwestia gustu (osobiście fiolet to nie mój kolor)
Jak przy Hussarze wspomniałem biały łuk nie bardzo...
Co do malowania, to nie mogę się za bardzo do niczego przyczepić. Fajne ostrza, ale odbicie błyskawicy na ostrzu włóczni chyba powinno być też widoczne na krawędzi tnącej.
Kolorystyka kwestia gustu (osobiście fiolet to nie mój kolor)
Jak przy Hussarze wspomniałem biały łuk nie bardzo...
Co do malowania, to nie mogę się za bardzo do niczego przyczepić. Fajne ostrza, ale odbicie błyskawicy na ostrzu włóczni chyba powinno być też widoczne na krawędzi tnącej.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Jak utrzymasz taki poziom na calej armii to chyle czola...
Wydrukuję sobie to zdjęcie i będę z nim sypiał.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Z całym szacunkiem ,ale takich ludzi jak Rakso powinno się palić... SKŁANIASZ LUDZI DO SAMOBÓJSTWA! ehh i się potem dziwią ,że ludzie mają kompleksy no ,ale Szacunek!
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
Nie daj się Rakso! Maluj dalejEriks281 pisze:Z całym szacunkiem ,ale takich ludzi jak Rakso powinno się palić...
-
- Oszukista
nosz... wrzuca taki takie zdjęcia i potem człowiekowi marudzi: pomaluj armie... Naprawde się idzie przy tym kompleksow nabawic...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie osobiście Wasze prace są niedościgłym wzorem i nie ukrywam, że dzięki nim właśnie zacząłem zbierać figurki krasnali i cokolwiek sam mazać. Czasami zamieszczone tu prace mobilizują mnie do zwiększenia wysiłków a czasem po prostu ręce opadają po porównaniu z moimi wypocinami bo brak mi cierpliwości (talentu).Ale nic to - warto śledzić Wasz wątek gdyż wrażenia estetyczne - bezcenne.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Hehe zaczyna się Rakso ścigamy się kto pierwszy eldarów pomaluje, ja mam już 3,5 modelu a armię mam od wakacjiRakso_The_Slayer pisze:Dzięki za komentarze
Co do Avatara to czeka od kilku tygodni w połowie pomalowany. Nie wiem kiedy będę miał czas go skończyć.
Ogólnie nie mam pojęcia kiedy zrobię tą armię, może w wakacje uda się coś więcej pocisnąć z malowaniem.
+1dzięki nim właśnie zacząłem zbierać figurki krasnali
A co do tych WH40k - świetnie pomalowane, tylko czy tej dioramki nie było na Falkonie? Bo pamiętam, że jakąś pochwaliłem i zostało mi to wyperswadowane ;]
Aha - Rakso, będziesz na Mackach Wojny?? Fajnie by było ujrzeć Twoje figsy z bliska ^^
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no to widzę, że mamy ten sam wynik w takim samym czasie póki co bo też zacząłem w wakacje zbierać uszateSkaven pisze:
Hehe zaczyna się Rakso ścigamy się kto pierwszy eldarów pomaluje, ja mam już 3,5 modelu a armię mam od wakacji
Miło micahir pisze:+1dzięki nim właśnie zacząłem zbierać figurki krasnali
A co do tych WH40k - świetnie pomalowane, tylko czy tej dioramki nie było na Falkonie? Bo pamiętam, że jakąś pochwaliłem i zostało mi to wyperswadowane ;]
Aha - Rakso, będziesz na Mackach Wojny?? Fajnie by było ujrzeć Twoje figsy z bliska ^^
Nie, na falkonie nic nie wystawiałem. Głupio by było, jako organizator i sędzia startować
Chociaż były też figurki wystawiane tylko na pokaz, poza konkursem, ale naszych tam nie było.
Co do MW to też nie. Niestety ostatnio wypadłem całkowicie z battlowego grania na jakiś czas Mam nadzieję to zmienić niedługo. No i musiałbym najpierw dostosować moją brodatą armię do kanonów 8 ed