Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Wilczek. »

Z tego co wiem łuki są we wszystkich Ungorach, czyli w batalionie też :)

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Dulix pisze:nowe bestie wyszły w styczniu tego roku a czy został stworzony plik do army buildera do tych nowych bestii ale jeszcze dla 7 edycji?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=21481
tutaj poszukaj

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Co do ungorów to jeżeli są to te same wypraski co w zwykłym boxie to masz 3 opcje uzbrojenia: shield HW, shield spear i łuk.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

dzięki
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Po ambushu można szarżować?

Awatar użytkownika
Wilczek.

Niestety nie :(

Awatar użytkownika
Wilczek.

A jkaby dać Doomkowi Bereserker Sword i wrzucić go do Minosów? Latwo wtedy wypłacać chorendalne ilosci ataków. Testował to ktoś?

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Goły ma 5 ataków + frenzy + ahw lub toopory khorngora + mutacje, a więcej niż 10 nie zadasz. Bardziej potrzebny mu ward.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

tylko problem jest taki że pierw doomek musi w trafić... dlatego potrzebna albo maksymalna duża liczna ataków albo re-roll lub bonus do trafienia

testowałem z:

sword of swift slaying - fajna sprawa dużo siła z bazy ale trzeba mu dać +1I żeby przerzucał na większe ilości jednostek i herosó + puszkowe itemy

sword of straiking - bardzo przyjemna sprawa jednostki trafiasz na +2 i ranisz na 2+ + puszkowe itemy

the brass cleaver - po prostu genialne z puszkowymi itemami, można naprawdę wiele wiele ataków wyciągnąć

sword ( axe ) of khorngor - na początku dużo ataków i re-roll na hit zawsze bardzo przydatne, z wardem na 4+ robi się strasznie twardy

minus Bereserker Sword jest taki że mamy 6 A na początku i nie masz re-roll'a, jak się nie powiedzie w CC może się troszkę zaciąć i nic więcej nie zdziałać, a przesrasz klockiem minosków i on dalej będzie miał te 6A a minoski już stracą swą moc, więc nie koniecznie polecam

edit:

chyba już lepiej zrobić go z 10A na starcie 5A + frenzy + 3A sword of bloodsherd + 1A mutacja + mutacja SS + HA + Shield... może działać 8)

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

moje 2 ulubione złożenia to

1 Doombull @ 348.0 Pts
Frenzy; Heavy Armour; Shield
Gnarled Hide [15.0]
Uncanny Senses [10.0]
Ram Horn Helm [15.0]
Sword of Swift Slaying [25.0]
Dawnstone [25.0]
Potion of Speed [5.0]

1 * Doombull @ 347.0 Pts
Frenzy; Heavy Armour
Axes of Khorgor [40.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Gnarled Hide [15.0]

Awatar użytkownika
Wilczek.

gerald_tarrant pisze: 1 * Doombull @ 347.0 Pts
Frenzy; Heavy Armour
Axes of Khorgor [40.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Gnarled Hide [15.0]

To chyba najbardziej mi się podoba. W tej sytuacji Doomek będzie miał armour save na 4+ czy na 3 +?

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

a jeszcze jedno podejście w stylu naiwnych :)

czy mozemy przekroczyc 10 A z zasady bloodgreed?
pytac sie LS ?

furtka jest taka: uwazam ze przy przeginaniu tego co mozemy przeczytac w armybooku, bloodgreed nie jest typowym frenzy wiec z zasady mozemy obejsc rulebookowe zapisy ;)

wyjasniam o co chodzi:

Primo: zasady z armybooka nadrzedne w stosunku do rulebooka (strona 11, rulebook)
Secundo: przykładem jest Sword of the Lady's Champion z Bretonni - mozemy przekroczyc 10 S

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

możesz przekroczyć ilość A więcej niż 10A... więcej z sam siebie możne mieć też BiTi a tak to dopakowanie z czarów beatsa... bo wild ma ograniczenie do 10 a szkoda

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Sztandary siedzące w zasadzce liczą się do aktualnych punktów w blood&glory, czy dają +1 po wejściu jednostki na stół?

Jak już padł pomysł łączenia tematów o modelach, to ten można podzielić na pytania do starszych edycji i armybooków oraz ósemki z nowym armybookiem. Tak istotne odpowiedzi giną w bigosie.
Obrazek

Szmyt
Chuck Norris

Iddqd pisze:Goły ma 5 ataków + frenzy + ahw lub toopory khorngora + mutacje, a więcej niż 10 nie zadasz. Bardziej potrzebny mu ward.
Khumanor pisze:możesz przekroczyć ilość A więcej niż 10A... więcej z sam siebie możne mieć też BiTi a tak to dopakowanie z czarów beatsa... bo wild ma ograniczenie do 10 a szkoda

jak widać zdania są podzielone ;)

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

gdzies byla wypowiedz LS'a na ten temat, ze na minoskach mozna przekroczyc liczbe 10A.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Szmyt pisze:
Iddqd pisze:Goły ma 5 ataków + frenzy + ahw lub toopory khorngora + mutacje, a więcej niż 10 nie zadasz. Bardziej potrzebny mu ward.
Khumanor pisze:możesz przekroczyć ilość A więcej niż 10A... więcej z sam siebie możne mieć też BiTi a tak to dopakowanie z czarów beatsa... bo wild ma ograniczenie do 10 a szkoda

jak widać zdania są podzielone ;)
polecam czytanie ze zrozumieniem :wink: ... bo Iddqd nie wypowiadał się o liczbie A tylko sklejenia doombulla i jego zastosowań

Szmyt
Chuck Norris

Khumanor pisze:
polecam czytanie ze zrozumieniem :wink: ... bo Iddqd nie wypowiadał się o liczbie A tylko sklejenia doombulla i jego zastosowań
a dalej bede sie upieral ze chodzilo o nieprzekorczenie 10 A wedlug zasad z rulebooka a nie o skladanie ;)

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Mnie chodziło o nieprzekraczalność 10A. IMO Bloodgreed nie zmienia rulebooka pod względem ograniczenia, gdyby tak było to powinien być tam zapis o tym że można przekroczyć. Skoro go nie ma to domyślnie opieram się na zasadzie z rulebooka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jak tam uważacie moje minoski będą miały więcej niż 10A

ODPOWIEDZ