Próby Grześka
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Próby Grześka
Witam i pozdrawiam,proszę o wyrozumiałość ( pierwszy post): nie wiem co robię źle, w edycji posta wybieram opcję Img, wpisuję adres fotki i co dalej, żeby była ona widoczna Może ktoś pomoże noobowi...
Ostatnio zmieniony 6 gru 2010, o 13:12 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 2 razy.
Musi to wyglądać tak [img]tutaj_wklejasz_link[/img] i już.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Co więcej, powinien być to link bezpośredni czyli w tym przypadku:
http://s1130.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1353978&t=634272169321591886&id=397771732&vid=397771732
wtedy wychodzi nam:
http://s1130.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1353978&t=634272169321591886&id=397771732&vid=397771732
wtedy wychodzi nam:
tag [img] dzaiła chyba tylko jak masz odwołanie do pliku, czy z konkretnym graficznym rozszerzeniem, jpg, png...
a co do malowania to fajne, ale:
- wrzucaj trochę większe zdjęcia (lub miniaturki na forum z linkami do dużych zdjęć)
- wrzucaj więcej zdjęć z różnych perspektyw
- jak chcesz dokładnych porad to pokaż również pojedynczą figurkę sfotografowaną z bliska
- zmień miejsce wrzucania zdjęć, chomik jest słaby!
a co do malowania to fajne, ale:
- wrzucaj trochę większe zdjęcia (lub miniaturki na forum z linkami do dużych zdjęć)
- wrzucaj więcej zdjęć z różnych perspektyw
- jak chcesz dokładnych porad to pokaż również pojedynczą figurkę sfotografowaną z bliska
- zmień miejsce wrzucania zdjęć, chomik jest słaby!
Cóż, no ja powiem tak, pivota w monitorze nie mam więc obracaj foty jak już ogarniasz jak się to robi to wrzucaj wrzucaj bo choć zdjęcie bardzo rozmazane wydaje mi się, że będzie co oglądać bo kraśki wydają się być na przyzwoitym poziomie
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Ja proponuję imageshack i obróbkę zdjęć w paincie przed wrzuceniem.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=13909
Dla tych co chcą a nie mogą zamieścić zdjęcia, już prościej się chyba nie da .
Dla tych co chcą a nie mogą zamieścić zdjęcia, już prościej się chyba nie da .
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dziękuję wszystkim za pomoc i dobre słowo. Jak ogarnę to wrzucę cosik.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kolejna próba wrzucenia fotki. Starałem się ją trochę obrobić i dopasować. Proszę o uwagi - głównie do sposobu zamieszczenia zdjęcia. Muszę bowiem najpierw wiedzieć, czy wymiary zdjęcia dobre, czy mam coś zmienić . Jakieś sugestie co do optymalnej wielkości zdjęć - będę wdzięczny.
jest ok,
zarówno z malowaniem jak i zamieszczonymi zdjęciami
choć te rogi można by było jakoś wycieniować, takie jednolite białe słabo wyglądają.
zarówno z malowaniem jak i zamieszczonymi zdjęciami
choć te rogi można by było jakoś wycieniować, takie jednolite białe słabo wyglądają.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
OK zatem. Próby zakończone, thx za wszelką pomoc. Planowałem założyć 2 wątki - jeden do armii chaosu i jeden do krasnali i tam wrzucać fotki. Nie wiem, czy to nie jakieś megalomańskie z mojej strony i czy nie wbrew obyczajom. Może lepiej byłoby wszystko w jednym - proszę o sugestie. Pozdrawiam.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Tak jak pisała Asassello - krasnolud naprawdę porządny ale cały efekt psują białe rogi. Wyglądają jakby były nieskończone. Pomaluj je i będzie git bohater.
Co do tego czy robic jeden temat dla jednej armii czy jeden wspólny. To już zależy tylko od Ciebie. Niektórzy zakładają nowe tematy dla każdej pomalowanej figurki więc nie masz się co stresować
Fanom jednej z armii na pewno będzie wygodniej przeglądać temat przeznaczony np. tylko krasnoludom.
Co do tego czy robic jeden temat dla jednej armii czy jeden wspólny. To już zależy tylko od Ciebie. Niektórzy zakładają nowe tematy dla każdej pomalowanej figurki więc nie masz się co stresować
Fanom jednej z armii na pewno będzie wygodniej przeglądać temat przeznaczony np. tylko krasnoludom.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Rogi są pocieniowane - być może słabo - po prostu zdjęcie jest prześwietlone i nic na nich nie widać. Ale jeszcze się poprawi i wrzucę fotkę na wątek armijny. Proszę o zamknięcie niniejszego.