BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki wyniki str 50

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Re: BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki

Post autor: Przemcio »

Zaraz save ma chyba 2+ zwykłego + tego warda na strzelanie ale na ile ten ward??
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Przemcio251 pisze:na ile ten ward??
invert ward, działa tak samo jak PoK w DE. (tylko że na strzelanie)
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

a Pedant of Kaleth...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Tak jak zapowiadaliśmy wcześniej, ograniczenia Bazyliszka są zależne od ograniczeń na Euro, tak więc powyższy link zawiera obowiązujące na ten moment ograniczenia.
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Gramy na progi z euro?

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

To samo pytanie, przecież na takie progi będą same maski

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Raz narzekają, ze nie ma żadnych wyników lepszych niż 15-5 a teraz, że za dużo masek O_o Jak w większości gier wyniki były około 11 - 14 to trzeba było coś zmienić

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Przetestujemy na lokalu progi euro, zastanowimy się i damy znać. Jestem za progami z Euro, jak wszystko to wszystko.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Kalesoner pisze:Przetestujemy na lokalu progi euro, zastanowimy się i damy znać. Jestem za progami z Euro, jak wszystko to wszystko.
Jak Polska ma coś ugrać w tym roku to trzeba przecierpieć i grać na full euro...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Ja też uważam, że na progi Euro warto grać. To sporo zmienia, czy maska jest od 1500 czy od prawie 1000 punktów więcej.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

co do Bazyli

Rozumiem, ze prostota przede wszystkim, ale 4 bazyle, gdzie peszek wydaje sie najmocniejszy (ż tez jest fajny ale szybko w combacie mozna go zabicc ;)) to trosze malo

Jakas ostateczna decyzja? Nie dodajecie, bo nie i chuj, czy coś będzie? ;)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

ale Morrok ma parcie na Morroka :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Szczerze Zbyszku? Chujowy ten AR. Punkty za uciekajace oddzialy? Slabo moim zdaniem. Nie wiem po co staracie sie robic z tego 7ma edycje. Fajnie, ze zaadaptowaliscie VLoS i ze nie staracie sie na sile wprowadzic polowek za oddzialy. Natomiast limity punktowe dla oddzialow sa moim zdaniem naprawde slabo przemyslane. Nie ogarniam banowania 25 wojownikow khorna, 26 templi, 7 minoskow, czy 28 black orkow, przy jednoczesnym dopuszczeniu 30 WL, 28 bladkow, 28 grave guardow i 40 ghuli.

Co do Bazyli, to raczej zostana 4. Potestujcie je sobie na lokalach, naprawde nie jest to takie oczywiste.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Progi Euro to efektywnie maska od 16-4 po staremu, są zasady, gramy na nie, widać będziemy mieli w końcu mastera gdzie ktoś ma szansę na komplet.

Co do samych limitów to super piechoty były raptem problemem w mniej niż połowie armii, VC, DE, HE, DoC, WoCh no i ewentualnie temple w combie ze slanem. Rozumiem że HE to warzywa i są jedyną wzmocnioną armią. Ale skoro można robić równych i równiejszych, to czemu nie pozwolić armiom nie ocierającym się o top również na ten wyższy limit. Zieloni będą wygięci na wielkim klocu czarnuchów, nie wydaje mi się. Co do Wochu to mam mieszane uczucia, ale jeżeli odpuściliśmy HE to luźno można to było na Bestie, TK i Zielonych pociągnąć.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

swieta_barbara pisze:Szczerze Zbyszku? Chujowy ten AR. Punkty za uciekajace oddzialy? Slabo moim zdaniem. Nie wiem po co staracie sie robic z tego 7ma edycje. .
Szczerze, to szczerze. :mrgreen:
Nie staramy się robić z niczego ani 7 ani 17 edycji. Staramy się przyciągnąć z powrotem graczy którym zależy na czymś więcej niż na graniu w pchełki. Sporo ich straciliśmy a musimy jeszcze wysłuchiwać opowieści o tym, że trza grać jak Ósma nakazuje, z TLOSEM, spec herosami, 15 armatami i rzutem 4+ na wygranie partii.

Przedziały punktowe nie są do końca przemyślane. Ja na przykład Gwardię VC do 25 od ręki bym przyciął, a Warriorom poluzował. Wszelkie konkretne uwagi mile widziane, w odróżnieniu od popierdółek o siódemkach i ósemkach.
kudłaty pisze: TK i Zielonych pociągnąć.
TK i Zielone będą nowe, więc szkoda zachodu.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

A kiedy ostateczna data AR? Nie wiem czy jest sens tlumaczyc te ograniczenia.

A skoro juz sie tu odezwales to co bedzie z mapkami? Organizator ma wolna reke w przygotowaniu czy odgornie narzucone?

Co do TK to nie wiadomo czy beda nowe - jak wypuszcza w czerwcu (a wiadomo, ze miewaja spoznienia), to chyba ich przeciez nie dopuscicie?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

swieta_barbara pisze: 1- A kiedy ostateczna data AR? Nie wiem czy jest sens tlumaczyc te ograniczenia.

2 - A skoro juz sie tu odezwales to co bedzie z mapkami? Organizator ma wolna reke w przygotowaniu czy odgornie narzucone?

3 - Co do TK to nie wiadomo czy beda nowe - jak wypuszcza w czerwcu (a wiadomo, ze miewaja spoznienia), to chyba ich przeciez nie dopuscicie?
1 – Zdefiniuj „ostateczna”. Mam nadzieję, że zmiany nie będą już drastyczne, ale trochę zmian wielkości oddziałów będzie na pewno.
2 – Wątpię by mapki do Bazyla były gotowe.
3 – Dlaczego nie? Jeśli będą sensowne.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Jedy Knight pisze: Przedziały punktowe nie są do końca przemyślane. Ja na przykład Gwardię VC do 25 od ręki bym przyciął, a Warriorom poluzował. Wszelkie konkretne uwagi mile widziane, w odróżnieniu od popierdółek o siódemkach i ósemkach.
Ograniczenie na nie-corowe jednostki do 20 modeli tak jak ma to gwardia emoelfów... I problem z głowy... 20 GG, 20 WL, 20 PG, 20 Chosenów nie niszczą systemu... A warriorzy korna odblokowani...

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Grolshek pisze:
Jedy Knight pisze: Przedziały punktowe nie są do końca przemyślane. Ja na przykład Gwardię VC do 25 od ręki bym przyciął, a Warriorom poluzował. Wszelkie konkretne uwagi mile widziane, w odróżnieniu od popierdółek o siódemkach i ósemkach.
Ograniczenie na nie-corowe jednostki do 20 modeli tak jak ma to gwardia emoelfów... I problem z głowy... 20 GG, 20 WL, 20 PG, 20 Chosenów nie niszczą systemu... A warriorzy korna odblokowani...

Chciałbym. *
Ale ten wrzask "Moje zabawki, oddajcie mi moje zabawki!" to na Marsie byłoby słychać.

* Ze zwolnieniami dla BO etc...

ODPOWIEDZ