Kefas Reaktywacja! Po prawie 11 latach powracam do dziergania figsów :)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Kefasoteka [6.12.12 censerki wip & master moulder wip]

Post autor: quidamcorvus »

Obłędną masz tą armię. A każdy kolejny model powala =D>

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

świetny pomysł. Bohater - klasa, censerki... trochę jakby wysocy mi się wydają ale może to tylko takie wrażenie. Ogonki mają?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Swietna armie... bardzo ładnie operujesz green stufem ... tak jak mi sie szczurki nie widza - tak Twoja arma bardzo mi sie podoba. =D>

Z niecierpliwoscia czekam na wiecej,
pozdr.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

dzięki dzięki
Rakso_The_Slayer pisze:świetny pomysł. Bohater - klasa, censerki... trochę jakby wysocy mi się wydają ale może to tylko takie wrażenie. Ogonki mają?
ogonki? grrrrrr :twisted: będą...z dzwoneczkami ;) tak samo jak censery, jakieś wypełnienie dziur gs i brakujących szmat no i coś na podstawki... jutro skończę ich na tyle na ile wystarczy materiałów to zrobię apdejta zdjęć...
co do ich wysokości to są podobnej do starych clanratów... no może 1mm wyżsi ale nie aż tak ekstremalnie żeby się bardzo odróżniali...

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Najlepsza szczurza armia jaką w życiu widziałem pełno obłędnych konwersji i odważnych pomysłów =D>
GW się do tego nawet nie umywa
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Teraz to tylko pomaluj :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Lazur pisze:Teraz to tylko pomaluj :mrgreen:
ja Was zamorduje za takie komentarze ;)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Kefas pisze:
Lazur pisze:Teraz to tylko pomaluj :mrgreen:
ja Was zamorduje za takie komentarze ;)
nie martw się, ja od 4 lat maluję swoje skaveny i jakoś nie moge skończyc, a przy okazji czeka jakieś 500 (sic!, ze skavenami to prawie 900 :() figurek z VC i orków do 40ki:)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

mi by to zajęło kilka lat świetlnych... :(

mały upik:

Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Twoje modele mają w sobie coś bluźnierczego Obrazek =D>

Michal_
Wałkarz

Post autor: Michal_ »

konwersje świetne ale wydaję mi się że te nogi nie pasują są za duże :? dorób jakieś kaptury niektórym i bendą spoko :wink:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

quidamcorvus pisze:Twoje modele mają w sobie coś bluźnierczego Obrazek =D>
:?: :-k
Michal_ pisze:konwersje świetne ale wydaję mi się że te nogi nie pasują są za duże :? dorób jakieś kaptury niektórym i bendą spoko :wink:
są wielkości np. globadierów bez plecaka, no i w skali 28mm nogi właśnie wcale nie są za duże, też się tego obawiałem ale są imo perfekcyjne! może te dynamiczne pozycje sprawiają takie złudzenie? kaptury będą z czasem....

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kefas pisze:
quidamcorvus pisze:Twoje modele mają w sobie coś bluźnierczego Obrazek =D>
:?: :-k
Skaveńsko bluźnierczego.
Kiedy w końcu zacznę składać modele szczuroludzi do Warheim, to chciałbym, żeby wyglądały jak twoje :)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Kefas pisze:mi by to zajęło kilka lat świetlnych... :(
Rok świetlny to jednostka odległości nie czasu;p

a tak już w temacie to obserwuje Twoje postępy od dłuższego czasu i jestem zdruzgotany... sam mam problemy żeby zrobić halabardy wojownikow.... a Twoje konwersje obłędne...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Konwersje masz genialne. Jak ich pomalujesz w mrocznej i spaczonej kolorystyce to będzie to na prawdę piękna armia. =D>

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

super konwersje, ten gość z poprzedniej strony mi się bardzo podoba:) połączenie 2 ostatnich modeli malowanych przeze mnie+ głowa skavena :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Klocek pestiratów w fazie finalnej... dwa ostatnie ranki do roboty, okazjonalne rozjaśnianie i jakieś
duperele do zamalowania. Unit jest w pełni zmagnetyzowany i liczy 30 clanbraci, jak skończę go skończę
to powrzucał bardziej szczegółowe zdjęcia... Aha i odam jeszcze tylko, że właściwie na tym klocku uczyłem
się malować (nie liczę globków i ratlinga) więc był to dla mnie naprawdę koszmarny czas... wiem, że ten oddział
lepiej już wyglądał nie będzie ale od czegoś się w końcu zaczyna i mogę sobie obiecać,że z następnych
wycisnę więcej. Malowanie skavenów jest strasznie monotonne, a jak sobie pomyślę ile mi jeszcze zostało to...

Obrazek

a tutaj jeszcze pestiraty w towarzystwie wcześniej pomalowanych globków i ratlinga ;)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, o 15:04 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Poziom malowania nie odbiega poziomowi konwersji.
Dajesz rade!!!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Słabe zdjęcia, ale malowanie bardzo dobre :)
twoje figsy mają niesamowity klimat.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ło... jest miazga :) super się prezentują. ale jakość zdjęć... [-(
zrób im porządne fotki i zbliżenia bo się im to należy ;)
I nie ustawaj w wysiłkach. Już dawno temu mówiłem, że zapowiada się najfajniejsza armia szczurków, teraz widzę, że moje przewidywania się spełniają. Więc nie zawiedź mnie ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ