Dark Elves na Bazyla?
Dark Elves na Bazyla?
Co o tym myślicie?
Supreme Sorcress lore of death 355
4lv, general
crown of command (stubborn)
talisman of preservation
tom furiona
--------------------------------------------
Master BSB 215
pegaz
pedant, soulrender
heavy armor, shield, sea dragon cloack
Sorcress lore of shadow 185
2lv, feedback scroll
Death Hag: 200
Cauldron of blood
21x crossbowman 256
FCG, tarcze
30x corsair 350
FCG, Sea Serpent Standard
20x black guard 345
FCG
master z crimson deathem
banner of murder
7x shade ahw 136
7x shade ahw 136
Hydra 175
+ BAZYLISZEK Z-34
TOTAL : 2353/2400
Zostaje 47 punktów, nie mam pojęcia co wrzucić. Limit 35 kusz powtarzalnych jest naprawde dobijający.
4lv, general
talisman of preservation
tom furiona
Master BSB 215
pegaz
pedant, soulrender
2lv, feedback scroll
Cauldron of blood
21x crossbowman 256
FCG, tarcze
30x corsair 350
20x black guard 345
FCG
master z crimson deathem
banner of murder
7x shade ahw 136
7x shade ahw 136
Hydra 175
+ BAZYLISZEK Z-34
TOTAL : 2353/2400
Zostaje 47 punktów, nie mam pojęcia co wrzucić. Limit 35 kusz powtarzalnych jest naprawde dobijający.
Czy ja wiem? 4 czary(w tym 2 z3 snajperek) z 6 jest na 24" czyli tylko ile kusze gdzie zamierzam ją wrzucić. Jedynie słoneczko jest różne.Kozioł pisze:Arcymagini na piechtę bez PoK nigdy nie podejdzie dość blisko boy skutecznie używać lore of death
Zresztą moja rozpiska nie jest tak fenomenalna, żeby podchodzić wszystkim, raczej ustawiona na stanie z początku. Nigdy nie umiałem, a może dlatego ze nie próbowałem isc wszystkim do przodu.
Bede starał się też o combo w stylu -inicjatywa i potem słoneczko.
A czar -3 ld z deatha moze współpracować z -1 ld od bazyliszka.
IMO dobra opcja
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Tzn zamienić shadów na 2x5 i wrzucić 1 bolec?
Zaraz wrzuce zmodyfikowaną rozpiske.
Wyszlo coś takiego:
4lv, general
talisman of preservation
tom furiona
Master BSB 215
pegaz
pedant, soulrender
2lv, feedback scroll
Cauldron of blood
22x crossbowman 267
FCG, tarcze
30x corsair 350
20x black guard 345
FCG
master z crimson deathem
banner of murder
6x shade ahw 102
6x shade ahw 102
Hydra 175
1x RBT 100
+ BAZYLISZEK Z-34
TOTAL : 2396/2400
Myśle też czy na gwardii AP czy może flamingi
Zaraz wrzuce zmodyfikowaną rozpiske.
Wyszlo coś takiego:
4lv, general
talisman of preservation
tom furiona
Master BSB 215
pegaz
pedant, soulrender
2lv, feedback scroll
Cauldron of blood
22x crossbowman 267
FCG, tarcze
30x corsair 350
20x black guard 345
FCG
master z crimson deathem
banner of murder
6x shade ahw 102
6x shade ahw 102
Hydra 175
1x RBT 100
+ BAZYLISZEK Z-34
TOTAL : 2396/2400
Myśle też czy na gwardii AP czy może flamingi
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Bardzo fajna rozpa. Ciekawe, że mi wychodzi bardzo podobna, choć bez korsarzy... i z trochę innym wyposażeniem herosów.
Na gwardii flamingi bym polecał jednak. Trolle, wargulfy, abomki, treekiny... w prawie każdej armii coś ognia nie lubi
Na gwardii flamingi bym polecał jednak. Trolle, wargulfy, abomki, treekiny... w prawie każdej armii coś ognia nie lubi
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Sądzę, ze jeszcze parę razy będę zmieniał Po to się gra... a ja DElfami jestem na razie raczej noobem.
Po wielu bitwach testowych i turnieju wyszło mi, że dreadlord stubborn kowboj po prostu robi za mało, żeby uzasadniać swój koszt. I że jeden pegaz wystarczy, ale konieczna jest mała czarka ze scrollem, bo mi zawsze jedna popychaczka zmienia bitwę z wygranej w przegraną Więc zestaw bohaterów: Duża czarka, mała, kocioł BSB, pegazista wydaje się optymalna, o ile nie chcę grać na smoku. Szejdzi, hydra i gwardia to mniej lub bardziej stałe elementy rozpy. Zostaje odrobina punktow na bolca lub dwa/harpie i obowiązkowe 600 core, czyli 20 kusz i cośtam jeszcze. W porównaniu z powyższa rozpą oszczędzam punkty na bohaterach trochę bardziej i nie mam korsarzy, za to mam więcej przeszkadzajek.
Po wielu bitwach testowych i turnieju wyszło mi, że dreadlord stubborn kowboj po prostu robi za mało, żeby uzasadniać swój koszt. I że jeden pegaz wystarczy, ale konieczna jest mała czarka ze scrollem, bo mi zawsze jedna popychaczka zmienia bitwę z wygranej w przegraną Więc zestaw bohaterów: Duża czarka, mała, kocioł BSB, pegazista wydaje się optymalna, o ile nie chcę grać na smoku. Szejdzi, hydra i gwardia to mniej lub bardziej stałe elementy rozpy. Zostaje odrobina punktow na bolca lub dwa/harpie i obowiązkowe 600 core, czyli 20 kusz i cośtam jeszcze. W porównaniu z powyższa rozpą oszczędzam punkty na bohaterach trochę bardziej i nie mam korsarzy, za to mam więcej przeszkadzajek.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Lore of frajer, bo metal jest słaby na najsilniejsze armie (DoC, Skav, VC, Liz najczęściej też). Ale oczywiście za karę trafię na bazylu 5x empire na czołgu Prawo Murphy'ego...
Od kąd gram w 8ed. na każdym turnieju na B and G zawsza trafiam na Empire z czołgiem
No cóż duża czarka z pięcioma czarami, bez PoK-a na piechte to naprawdę kiepski pomysł
Pozamianiaj coś daj czarke np. na pegazie, może 2 RBT i jak się uprzeć i dobrze namieszać to i jeszcze kuszoli
No cóż duża czarka z pięcioma czarami, bez PoK-a na piechte to naprawdę kiepski pomysł
Pozamianiaj coś daj czarke np. na pegazie, może 2 RBT i jak się uprzeć i dobrze namieszać to i jeszcze kuszoli
"JOIN OR DIE"
Przecież jest limit na kusze :/Milo pisze:Od kąd gram w 8ed. na każdym turnieju na B and G zawsza trafiam na Empire z czołgiem
Czemóż to kiepski pomysł z dużą czarką na piechote? Obie siedzą w kuszach w dalekim dystansie od wroga i tyle.