Po chwałę, czyli galeria Bretończyka

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Po chwałę, czyli galeria Bretończyka

Post autor: Rilam »

Witam! Na wstępie ostrzegam, że moje malowanie może powalić. I nie jest to koniecznie pozytywny efekt;). Jednak chciałbym usłyszeć parę rad może przyda mi się to w przyszłości.

Pierwszy malowany moją ręką heros, czyli damsela:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bardzo fajnie. Schludnie, szczegółowo w miarę - wystarczy nałożyć jeszcze kilka warstw i będzie elegancko ;) No, tak ze 2-3 ;)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

na moje oko to na razie masz dobrze przygotowaną figurkę do cieniowania.

Pamiętaj żeby dobrze rozwadniać farbę i nie paćkać, bo widzę że fioletowy nieco przypaćkałeś.

Niebieski płaszcz zaciapkany, rzuć na niego niebieski wash albo od poczatku zacznij i rzuć więcej warstw (możesz łatwo zacząć enchanted blue, na to wash, i masz dobrą bazę, teraz rozjaśniasz stopniowo zaczynając znowu od enchanted blue i stopniowo mieszasz z białym)

Popraw twarz jeszcze nieco elf fleshem, a gdzieniegdzie popraw elf fleshem zmieszanym ze skull white (dodaj drobinkę białego do flesha)

Koniecznie popraw włosy i kamień więczący laskę

;) Pochwalę za oczy bardzo dobre

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

zielony, fiolet i niebieski słabo do siebie w sumie pasują, z jednego możnaby zrezygnować/zastapić innym kolorem. kamień na różdżce mógłby być ciekawym elementem przyciągającym uwagę jakby go ciekawie zrobić np na czerwono, warto wykorzystać taki element;)
no i jakieś tłuste włosy ma bo się błyszczą okropnie:P warto je też wycieniować, porozjaśniać wystające elementy, włosy powinny działać jak bryła- czym bardziej wystający pukiel włosów tym jaśniej, czym głębiej- tym ciemniej.

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Nie mam niestety Elf Flesha jeszcze. W sumie płaszcz robiłem zaczynając od ultramarine blue dodając ice blue, może więc to przez foty aż tak nie widać. Ale postaram się to poprawić. Teraz maluję konną czarkę. Model cholernie trudny dla takiego nowicjusza jak ja, ale zobaczymy jaki będzie efekt końcowy. Dodam mojego WIP-a czyli Yeomanów. Zrobiłem ich z Imperialnych pistolersów men-at-armsów i resztek po batalionie. Tarcze nieprzyklejone. Oceńcie sami liczę na komentarze, bo przed Draconem chciałbym zrobić drugą piątkę.

nr 1 Kowboj :D
Obrazek

Obrazek

nr 2 Malowanie rozpoczęte jednak końca nie widać.

Obrazek

Obrazek

nr 3 Zmęczony jakiś taki wyszedł.

Obrazek

Obrazek

nr 4 Oddziałowy snajper, pogromca magów.

Obrazek

Obrazek

i nr 5 Pałą przez łeb.
Obrazek

Obrazek

Na koniec cała piątka.

Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Snajper musi mieć naprawdę talent skoro potrafi skutecznie strzelec mając lewą dłoń w prawej ręce i vice wersa ;)

Same konwersje w porządku ale ich nogi to jakiś koszmar ;) mogłeś więcej ściągnąć plastiku i więcej GS dołożyć. Mogłeś im zrobić jakieś gatki lepsze, jakieś płachty zasłaniające nieco nogi albo jakieś inne skórzane gatki pikowane ćwiekami czy cuś

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

To chyba pierwsza taka konwersja w moim wykonaniu, więc poprawek trzeba oj trzeba. Co do snajpera racja :oops:. Poprawi się.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Te nogi z gs'u wyszły jak kłody. Powinieneś wyrzeźbić materiał. Malowanie jak na pierwszy raz dobre, chociaż a bym nie zaczynała od herosów, chociaż wiem, że kusi ;) Po prostu lepiej nabrać wprawy na szeregowcach a herosów malować już z jakimś skillem :)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Znaczy ja malowałem już kiedyś i to już kilka modeli. Jednak to był pierwszy heros spod mojej ręki ;).

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

pomaluj je to będą pomalowane :|
]arrrr

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

Post autor: Gregor »

Cenna rada :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Przydałoby się też usunąć linie łączenia form - np. z szyi i nóg rumaków, bo na ostatniej fotce widać, że nadal są zaprasowane w kancik :)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Przed malowaniem naloz podklad, bo na tym yeomanie chyba go nie ma, duzo lepiej sie wtedy maluje

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Dawno tu niczego nie było, wiec wstawiam co prawda beznadziejne, ale zdjęcia mojej piechoty:

Obrazek

Obrazek

Postaram się dziś lub jutro dorwać lepszy aparat to zrobię coś normalnego. Na żywo są lepsi;).

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Jak dla mnie całkiem ładne :D

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Co to za figurki i czy można je jeszcze gdzieś dostać??
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Armed Retinue z Gamezone. O ile wiem na cytadeli można ich jeszcze dostać.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

No widać znaczącą poprawę co do pierwszych Twoich prac :wink: Mógłbyś się bardziej do twarzy przyłożyć, przynajmniej zwashować jakimś bestial brownem czy czymś takim, bo u tego środkowego wygląda jak placek, ale ubranka wyszły Ci przyzwoicie. Tak trzymać :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Michal_
Wałkarz

Post autor: Michal_ »

fajne figurki dobrze że zrobiłeś tych bretończyków w śnieżnych klimatach bo z trwką nie pasowali by :)

ODPOWIEDZ