Witam wszystkich.
Chciałbym zrobić jakieś makiety do goblinów.
Ale nie wiem co zrobić.
Może macie jakieś pomysły jak coś takiego zrobić ?
I z czego mam to zrobić ?
Dla orków to zapewnie jakąś wielką orkową głowę lub gigantycznego kamiennego squiga. Dla laśnych moze być to gigantyczny kamienny pierścień na którym rozpina się pajęczyna(zwykła linka+zashniety klei do plastiku) po której chodzą sobie radośnie pająki z BFSP. Zawsze chciałem zbudować ogromną schodzącą w dół grotę w kształcie pyska orka.
Najpierw potrzebujesz dobrego pomysłu, ja buduję w tej chwili wysoki na 35cm kamienny zły księżyc do nocnych goblinów, z całą masą pułek i małych jaskiń dla gobbosów.
Na podstawowy kształt użyłem styropianu bo jest najtańszy, potem pokryłem do płatami z "płyt" ze styroduru be nadać mu kamienny kształt. Za pomocą nożyka nadałem temu w miarę graniasty kształt. Potem wszystko "moczymy" wikolem i obsypujemy piaskiem. Gdy to wszystko wyschnie musimy to zespreyować, po kilku godzinach malujemy to i dodajemy tradycyjne elementy terenu trawki, mchy itp.
Robienie makiet nie jest koszmarnie trudne(no przynajamniej jeśli chodzi o zielonych), ale problem może stanowić dla niektórych dorwanie np. styrodudu. Zanim zaczniesz robotę polecam zobaczyć kilka tutoriali na internecie(są nawet filmiki na youtube!!)
Moim zdaniem mógłbyś zrobić makietkę sporą przedstawiająca właśnie groty goblinów w lesie , albo można by też pobawić się w jakieś barykady bądź apropo gobbosów nir leśnych można by porobić trochę jakichś makietek przedstawiających góry a w nich jaskinie
Mógłbys zainwestowac w jakiś duży lasek (na allegro to groszowe sprawy) i go poprzerabiać - pododawać troche roślinności i zrobić z tego taki dziki, zły las, pajęczyny, groty, szałasy i barykady, jakiś sztandary bad moon w drzewach, może Goblin łucznik w koronie drzewa i tabliczki z ostrzeżeniami. . .ehh sorry popuściłem wyobraźnię Ale coś takiego było by dobre