Makiety do goblinów.

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
kibek12
Warzywo

Makiety do goblinów.

Post autor: kibek12 »

Witam wszystkich. :)
Chciałbym zrobić jakieś makiety do goblinów.
Ale nie wiem co zrobić.
Może macie jakieś pomysły jak coś takiego zrobić ?
I z czego mam to zrobić ?

Z góry dzięki. :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

odezwij się do liakona on jest ekspertem ;)

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Dla orków to zapewnie jakąś wielką orkową głowę lub gigantycznego kamiennego squiga. Dla laśnych moze być to gigantyczny kamienny pierścień na którym rozpina się pajęczyna(zwykła linka+zashniety klei do plastiku) po której chodzą sobie radośnie pająki z BFSP. Zawsze chciałem zbudować ogromną schodzącą w dół grotę w kształcie pyska orka.

Najpierw potrzebujesz dobrego pomysłu, ja buduję w tej chwili wysoki na 35cm kamienny zły księżyc do nocnych goblinów, z całą masą pułek i małych jaskiń dla gobbosów.

Na podstawowy kształt użyłem styropianu bo jest najtańszy, potem pokryłem do płatami z "płyt" ze styroduru be nadać mu kamienny kształt. Za pomocą nożyka nadałem temu w miarę graniasty kształt. Potem wszystko "moczymy" wikolem i obsypujemy piaskiem. Gdy to wszystko wyschnie musimy to zespreyować, po kilku godzinach malujemy to i dodajemy tradycyjne elementy terenu trawki, mchy itp.
Robienie makiet nie jest koszmarnie trudne(no przynajamniej jeśli chodzi o zielonych), ale problem może stanowić dla niektórych dorwanie np. styrodudu. Zanim zaczniesz robotę polecam zobaczyć kilka tutoriali na internecie(są nawet filmiki na youtube!!)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
lapamat
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: lapamat »

Moim zdaniem mógłbyś zrobić makietkę sporą przedstawiająca właśnie groty goblinów w lesie , albo można by też pobawić się w jakieś barykady bądź apropo gobbosów nir leśnych można by porobić trochę jakichś makietek przedstawiających góry a w nich jaskinie

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

drewniane szałasy mogą robić za domki,
a resztki obiadu pod płotkiem za murki.
jako obeliski dobrze sprawdzą się te jaskinie (choć może nie 35 cm)... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Mógłbys zainwestowac w jakiś duży lasek (na allegro to groszowe sprawy) i go poprzerabiać - pododawać troche roślinności i zrobić z tego taki dziki, zły las, pajęczyny, groty, szałasy i barykady, jakiś sztandary bad moon w drzewach, może Goblin łucznik w koronie drzewa i tabliczki z ostrzeżeniami. . .ehh sorry popuściłem wyobraźnię :mrgreen: Ale coś takiego było by dobre :wink:
"JOIN OR DIE"

ODPOWIEDZ