Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Kilka pytan:
Czy censerzy gdy walcza w CC robia test T zwiazany z ich bronia?(wystawiacie ich jeszcze?)
Czy jak mamy odpalony Storm Banner to Doomwheel testuje na kazdy bolt osobno czy odpalil sie?
Czy Death globe na Bombardierze globow jest jednokrotnego uzytku?(wedle ArmyBuildera nie?!) I czy uwazacie ze jest sens to dawac?
W jaki sposob wrzucic BSB do drugiego rzedu w przypadku gdy ma byc wraz z dzwonem?
Czy censerzy gdy walcza w CC robia test T zwiazany z ich bronia?(wystawiacie ich jeszcze?)
Czy jak mamy odpalony Storm Banner to Doomwheel testuje na kazdy bolt osobno czy odpalil sie?
Czy Death globe na Bombardierze globow jest jednokrotnego uzytku?(wedle ArmyBuildera nie?!) I czy uwazacie ze jest sens to dawac?
W jaki sposob wrzucic BSB do drugiego rzedu w przypadku gdy ma byc wraz z dzwonem?
Wcale nie są najsłabszą jednostką, po prostu dużo straciłi za sprawą zasad obowiązujących w tej edycji: nie mają wysokiej inicjatywy, więc biją równo z przeciwnikiem albo nawet po nim, przeciwnik zawsze oddaje, więc szybciej umierają, no i jako skirmish nie mają już 360 stopni pola widzenia, czyli nie mogą szarżować wszystkiego dookoła, a do tego muszą się przemieszczać w formacji, a nie dowolnie (jak to było w poprzedniej edycji).
W skrócie: kiedyś wymiatali wszystko i w szarży mało czego się bali, teraz nie da się już nimi frontalnie przełamać jednostki wroga mającej szeregi.
W skrócie: kiedyś wymiatali wszystko i w szarży mało czego się bali, teraz nie da się już nimi frontalnie przełamać jednostki wroga mającej szeregi.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
w tej ed. przydają się tylko przeciw jednostką z dwurakami, wtedy mają szanse się spłacić zanim zginą
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Szarza od boku ; ) Przy tej ilości smiecia jaka mamy w rozpiskach nie jest to arcytrudne zadanie - a jak przeciwnik chce uważać na swoje oddziały to musi stać poza zasięgiem censerów ; ) Mnie nadal lepiej sprawdzają sie 7 niż 13
warlord na ogrze nie ma losa.. wiec to bez sensu pomysl. teamy sa srednie.. b. latwo je zdjac.. ogry sa nawet ok, ale na turnieje sa lepsze jednostki
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Są ciekawsze rzeczy do strzelania niż warlod na ratogrze, więc to nie jest taki zły pomysł. Przeciwnik będzie kierował cały swój potencjał przeciwko abomkom, doomwhelom, dzwonkowi i innymi paskudnym rzeczom dzięki której warlord na ratogrze jest na końcu długiej listy co trzeba zabić jak najszybciej. Coraz częściej wystawiam lorda na ogrze i same ogry, te rozkoszne wynaturzenia to najlepszy oddział kombatowy w tej armii poza abomkom. Są jednak skuteczne tylko liczbie 6+.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
30 punktów do wydania na magiczne przedmioty:
- Shadow Magnet Trinket na seera na dzwonie (ma skalm i scrolla)
- Pipes of Piebald dla bsb w oddziale z dzwonem + Iron Curse Icon na priesta w monkach
- Ruby Ring of Ruin dla bsb + Iron Curse Icon na priesta w monkach
?
- Shadow Magnet Trinket na seera na dzwonie (ma skalm i scrolla)
- Pipes of Piebald dla bsb w oddziale z dzwonem + Iron Curse Icon na priesta w monkach
- Ruby Ring of Ruin dla bsb + Iron Curse Icon na priesta w monkach
?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Witam, mam pytanko, czy w 7 ed. był już Doomwheel i Hellpit abomination?