Początkujący.... (Pytania/Pomoc)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maou
Warzywo

Re: Początkujący....

Post autor: Maou »

Eeee.... Kupiłem sobie Island... tam jest ten gryff z tym chłopkiem (High Elf Prince Griffon). Czy mi się wydaje czy oni kosztują co najmniej 350 pkt? Bo sprawdzam w armybook'u i nie mogę uwierzyć.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Bo ten starter jest wybitnie nie wyważony
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Post autor: Einstein »

Jak smigam po roznych podforach, widze ze turnieje czy tez zwykle ustawki gra sie czasem na roznych zasadach. Jakies sa te najpopularniejsze obecnie i czy macie do nich linki? :D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

-> dział Turnieje.
Obrazek

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Maou pisze:Eeee.... Kupiłem sobie Island... tam jest ten gryff z tym chłopkiem (High Elf Prince Griffon). Czy mi się wydaje czy oni kosztują co najmniej 350 pkt? Bo sprawdzam w armybook'u i nie mogę uwierzyć.
Nie wydaje ci się.

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

Robert Kulikowski pisze:High Elves ta armia w 7 edycji miała możliwość wystawienia większej ilości jednostek special i rare czyli bardziej elitarnych niż inne armie. W obecnej 8 edycji straciło to trochę na ważności (max 25% w rare i tyle samo w special) jednakowoż w większości turniejów zazwyczaj można więcej razy powtórzyć dany typ jednostki (np. 3 zamiast 2 takich samych jednostek). Główną zaletą tej armii jest jednak Alays strike first, oprócz tego co dawało to wcześniej obecnie pozwala na przerzut rzutów na trafienie. Poza tym można tę armię łatwo dostosować do swojego stylu gry. równie łatwo o dobry ofens co defence.
Dark Elves - przy obecnych zasadach w walce wręcz zazwyczaj będą uderzać jako 1 ( wysoka inicjatywa). Jest to armia, która ma kilka oddziałów wielozadaniowych (corsair zarówno z bronią dystansową jak i radzacych sobie w walce wręcz), główną różnicą między nimi a high elfami jest możliwość włączenia do armii bestji bojowych (manticora, hydra), lecz stracili trochę po zmianie zasady always strike first, teraz zarówno oni jak i high elfy mają przerzut trafień w walce gdy wcześniej było to ich domeną (hatred do wszystkigo).
Ja również rozważam zbierania jednej z tych armii.

Która armia jest bardziej wszechstronna pod względem sposobów walki ? Tzn. która daje większe możliwości wystawienia czegoś grywalnego łączącego w sobie wszystkiego po trochu - magii, strzelania i walki.
Która daje możliwość złożenia kilku rozpisek, które jako tako sobie radzą ze wszystkim ?
Czy w tych armiach na stołach panuje jedna słuszna rozpiska turniejowa ?

Pod uwagę biorę również Wood Elves - czy ktoś mógłby zestawić wady i zalety tej armii w stosunku do HE i DE ?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ironhead pisze: Która armia jest bardziej wszechstronna pod względem sposobów walki ? Tzn. która daje większe możliwości wystawienia czegoś grywalnego łączącego w sobie wszystkiego po trochu - magii, strzelania i walki.
obie są wszechstronne, musisz po prostu wybrać jedną ze stron mocy!
Obrazek

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Wood elves zostalo internetowo uznane za najbardziej pokrzywdzona przez los[VIII edycje] armie.

High elfy bierz, bo sa w obecnym starterze i wyniosa Cie stosunkowo nieduzo.
HE 2.5k

Marjanpl
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Marjanpl »

Witam!
Mam pytanie, z bratem chcemy zacząć grać krasnoludami i goblinami ( on pokurcz ja śmierdziel)
I postanowiliśmy kupić Battle of Skull past.
I tu mam jedno pytanko jaką maksymalną ilość punktów można mieć w każdej z armii z tego startera ?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Około 700, kiedy kupisz przedmioty na bohaterach.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Sam kup scullpas i zacznij zbierać krasnoludy choasu będziesz miała armię na 2200 8)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Mam nieco inne pytanie. Sa jakies dobre fora internetowe jak BP ale po angielsku?

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Einstein pisze:Mam nieco inne pytanie. Sa jakies dobre fora internetowe jak BP ale po angielsku?
http://www.warseer.com/forums/
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewforum ... 2dfee58275

derkens
Pseudoklimaciarz

Post autor: derkens »

Mam pytanko.
W jakiego bohatera chaosu mam się zaopatrzyć (Który jest dobry na małe punkty i do składu z battalionu)

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

derkens pisze:Mam pytanko.
W jakiego bohatera chaosu mam się zaopatrzyć (Który jest dobry na małe punkty i do składu z battalionu)
ja bym polecał bohatera tzeentcha na dysku

ale generalnie weź takiego jaki Ci się podoba :)

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Czy pegaz ktory byl tam gdzie bialy kwadrat z czarna obwodka, mogl szarzowac mojego lorda przelatujac na trebuchetem? (czy wogole go widzial?)

Obrazek

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Paint twierdzi, że widział (vLoS) :wink:
Queek.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Treb ma wysokość jeden lord na pegazie 2 więc tak widział i jak miał jak się dostawić szarża jest możliwa
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

jaka wysokość jeden, przecież mamy "tru losa" w nowej edycji :|

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Goglem pisze:jaka wysokość jeden, przecież mamy "tru losa" w nowej edycji :|
Wpisz w wyszukiwarkę słowo vlos lub uściślenia sędziowskie i świat wyda się jaśniejszy...

ODPOWIEDZ