Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12
Re: Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12
Btw, czy gość który wybrał się z turnieju w nie swoich glanach już się o tym zorientował? 

swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Pojęcia nie mamy ;] Teraz się pewnie nie przyzna

"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Bo armie które nie mogą uciekać jak schodzą poniżej ćwiartki i oblewają breaka/przegrywają przeważnie rozsypują oddział do końca. Stąd danie połówki za oddział nie mogący się zebrać, szczególnie w sytuacji gdzie dogrywamy tylko 4 tury a w sześć wypadł by za stół nie brzmi super nie fair.Asassello pisze:@ kudałty, czemu tak bardzo chcesz zboostować armie, które nie mogą uciekać? aż tak słabo sobie radzą...
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Chodzi o to, żeby punkty przyznane obu stronom na koniec bitwy ODZWIERCIEDLAŁY UCZCIWIE sytuację na stole. Grając DE zdecydowanie wolę, żeby jeden uciekający kolo z regonu za 600 punktów dawał mi punkty, na które zasłużyłem ciężką pracą. I analogicznie - czuję się głupio, jeśli przeciwnik nie dostaje pkt za mój regon w podobnej sytuacji. Mam przy tym absolutnie w d. to, że demony i undeady nie mogą uciekać, więc jest to dla nich jakiś minimalny boost w metagame (tzn że zdolność, której te armie nie mają, robi się marginalnie słabsza).Asassello pisze:@ kudałty, czemu tak bardzo chcesz zboostować armie, które nie mogą uciekać? aż tak słabo sobie radzą...
Dokładnie jak Barbarossa powiedział. W mojej ostatniej turze mogłem jedynie przeciwnikowi dło podać bo już nie miałem co zrobić (wszystko albo uciekało albo nie żyło) i po podliczeniu punktów wyszło, że regimenty, których faktycznie nie powinno już być są całe i zdrowe.

@kudłaty, Barbarossa, odwracacie kota ogonem. Ja pytam co z faktem że naprawiając świat w jednym miejscu (idea by punkty odzwierciedlały to co na stole jest jak najbardziej słuszna) psujecie go w zupełnie innym (1 GG czy 1 Bloodek ma trzymać 450 pkt, a przeciwnik przecież napracował się tak samo jak nie bardziej niż przy niszczeniu oddziału np 25 templi czy WL).
Starajcie się wprowadzać tak zmiany by nie ingerowały zbytnio w balans (w którekolwiek stronę). Niech zarówno gracz A i B ma poczucie że jak zapracuje to punkty dostanie.
Starajcie się wprowadzać tak zmiany by nie ingerowały zbytnio w balans (w którekolwiek stronę). Niech zarówno gracz A i B ma poczucie że jak zapracuje to punkty dostanie.

- Barbarossa
- Mniejsze zło
Toteż mówię - uważam, że punkty powinny być następujące:
Za oddziały sprowadzone do poniżej 1/4 liczebności - 50% VP
Za oddziały uciekające na koniec bitwy - 50% VP
Za oddziały uciekające i poniżej 1/4 - 100% VP i wszystkie bonusy (traktujemy jak zabite)
Moim zdaniem uczciwie odzwierciedla to sytuację pod koniec bitwy, uwzględniając krwawą specyfikę 8 ed.
Za oddziały uciekające i poniżej 1/4 - 100% VP i wszystkie bonusy (traktujemy jak zabite)
Moim zdaniem uczciwie odzwierciedla to sytuację pod koniec bitwy, uwzględniając krwawą specyfikę 8 ed.
Równie dobrze można zrobić specjalny rzut na zbieranie w niby 7 turze. Problem jest taki że z jednej strony jest to potężna ingerencja w zasady, z drugiej są kwiatki na turniejach i w końcu jakąś decyzję będziemy musieli podjąć. Na pewno nie połówki za połówki, bo to moim zdaniem za daleko. Propozycja Barba też moim zdaniem jest za bardzo naprawianiem świata wobec puryzmu 8 edycji (yeah!). Nie zmienia to faktu że coś w końcu pewnie zmodyfikujemy bo zasady karcące deathstary ogólnie są fajne.
- swieta_barbara
- habydysz
A moim zdaniem zostawicie to organizatorom
Jak to sie mowi, za krotkie lapki.

- Barbarossa
- Mniejsze zło
A czy ja mówię, że LS ma to robić? Ja tylko zgłaszam pomysły do orgów.
- swieta_barbara
- habydysz
A czy ja cos do Ciebie mowie? Ja tylko odpowiedzialem na liczbe mnoga kudlatego.
Ale liczba mnoga to jest również my wszyscy, nie tylko my matacze z LS czy szanowni decydenci z LL w tym ty. Liczba mnoga raczej wynikała z tego że fajnie jakby to był wspólny projekt który z czasem się jakoś ukonstytuuje, żeby nie było sytuacji typu w Poznaniu w 6 turze się ucieka a we Wrocłowiu stoi bo są inne zasady.
We Wrocławiu się nie ucieka bo Wrocław poddaje się ostatni.
We Wrocku będziemy testować rozwiązanie:
Bo wydaje się być najbardziej uczciwe.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
+ Kurwa milionMarys pisze:We Wrocławiu się nie ucieka bo Wrocław poddaje się ostatni.

choć dla mych CC rozpisek to nie jest zbyt uczciwe

podobno byłem w TV

pozdrawiam

Też dołączam się do prośby ;] Fajnie by było zobaczyć coś innego niż tylko plery ;]
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."