Sacred Host of Quetzl
-Slann (generał, 2gen, bsb)
--Plaque of Tepok
--Divine Plaque of Protection lub Plaque of Dominion (zastanawiam się jeszcze, ale chyba wezmę to 2)
--Diadem of Power
--Totem of Prophecy
-Skink Priest (Quetzl, 2lvl)
--2xDS
-Saurus Scar-Veteran (Quetzl, Sotek)
--LA
--GW
--Enchanted Shield
--Charm of the Jaguar Warrior
-20x Temple Guards (Standard, Musician, Shield)
--Huanchi's Blessed Totem
-3x10 Skink Skirmishers (Quetzl, Blowpipe)
-2x10 Skink Skirmishers (Quetzl, Javelin & Shield)
-4x Kroxigors
-3x Terradons
-3x Salamander Hunting Packs
Co o tym sądzicie??
Oczywiście rozpiska na wielkiego dracona, takie małe przejęzyczenie .
2250 na Wielki Drakon
Moderator: Ziemko
2250 na Wielki Drakon
Ostatnio zmieniony 9 cze 2007, o 20:18 przez Jaro, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja bym poszedł w inną stronę, tzn. Uciąć jedne skinki, za to wrzucic w TG czempiona, enchanted shield zamienic na warda. Jeszcze starczy zeby jedne skinki w scouta wrzucic.
1. Napewno bierz Plaque of Protection. Mając 20 Templi możesz już probować iść do przodu na defensy. A bez 2+ warda to ze Slanna będzie pieczeń po 2-3 turach strzelania (ja raz wyszedłem z domu bez 2+ warda i Slann spadł w 2 turze. Przeciwnik grał DoW i ze strzelania miał 1 cannon i 10 czy am 12 kuszników. Przytaczam tą historię każdemu kto zastanawia się czy zaoszczędzić na Plaque of Portecion ).
2. ES na warda bym nie zamieniał. Z ES w CC masz 0+ AS co jest często dużo lepsze niż ward na 4+ przed S5 (gorsze tylko na maszynki).
3. Postarałbym się znaleźć punkty na championa, jak mówi Młody. W TG ten pan jest bardzo przydatny. Taki chalange może często kilku naszych uratować. Można pomyslec o wywaleniu lvlu magii ze skinka. W nowej edycji nie jest już tak bardzo opłacalne branie go na 2 lvlu.
2. ES na warda bym nie zamieniał. Z ES w CC masz 0+ AS co jest często dużo lepsze niż ward na 4+ przed S5 (gorsze tylko na maszynki).
3. Postarałbym się znaleźć punkty na championa, jak mówi Młody. W TG ten pan jest bardzo przydatny. Taki chalange może często kilku naszych uratować. Można pomyslec o wywaleniu lvlu magii ze skinka. W nowej edycji nie jest już tak bardzo opłacalne branie go na 2 lvlu.
Rozpiska sprawdzona i ...
Sporo moich błędów w bitwie z młodym na dzisiejszym Skillmakerze i tak w klocek TG wpadł treeman ancient, treeman, a od boku 3 wildridersów, którzy akurat musieli dostać terrora z if . Niestety zostałem pogoniony więc wiadomo jak to się skończyło. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że miałem paskudne rzuty na magię. (możliwe również, że młody mnie nie zwałował z tym terrorem bo nie wiem czy mag był 12 cali od tych wildów [mogło być, sam już nie pamiętam dokładnie] , ale jeśli tak to oczywiście nie mam żalu, tak bywa)
2 bitwa z TK na szczęście masakra na moją korzyść, praktycznie wszystko się sprawdziło. Zwłaszcza kroxigory - 2 zostało zaszarżowanych przez 3 rydwany z przodu i skorpiona z boku, zostały wbite 2 rany po czym moje krosxy wzięły odwet na chariotach. W rozpie raczej nic bym nie zmieniał. Kilka gier więcej i może będzie lepiej.
Sporo moich błędów w bitwie z młodym na dzisiejszym Skillmakerze i tak w klocek TG wpadł treeman ancient, treeman, a od boku 3 wildridersów, którzy akurat musieli dostać terrora z if . Niestety zostałem pogoniony więc wiadomo jak to się skończyło. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że miałem paskudne rzuty na magię. (możliwe również, że młody mnie nie zwałował z tym terrorem bo nie wiem czy mag był 12 cali od tych wildów [mogło być, sam już nie pamiętam dokładnie] , ale jeśli tak to oczywiście nie mam żalu, tak bywa)
2 bitwa z TK na szczęście masakra na moją korzyść, praktycznie wszystko się sprawdziło. Zwłaszcza kroxigory - 2 zostało zaszarżowanych przez 3 rydwany z przodu i skorpiona z boku, zostały wbite 2 rany po czym moje krosxy wzięły odwet na chariotach. W rozpie raczej nic bym nie zmieniał. Kilka gier więcej i może będzie lepiej.