Frekwencja masterowa

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: Frekwencja masterowa

Post autor: Laik »

Już wcześniej pisałem że według mnie nie powinniśmy nic zmieniać wstecz, mamy demokracje, jeżeli ktoś chce z jakichś powodów zmienić status Kohortexu to może być taka opcja w głosowaniu co wcale nie oznacza że na nią zagłosuje. Patrząc na wszystkie głosowania które obecna LL zrobiła nie ma powodu do obaw żeby coś irracjonalnego zrobiła.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie jestem prawnikiem, ale z tego co wiem obowiązuje w prawie zasada, że prawo nie obowiązuje wstecz. Regulamin ligi jest prawem obowiązującym w tym małym wycinku rzeczywistości jakim jest organizacja turniejów wfb
Demagogia. Oczywiście, że działa wstecz. Ale to nie miejsce na jakieś bzdurne prawnicze dywagacje - liga wfb to zabawa i można zmieniać jej zasady za każdym razem, kiedy będzie to wskazane.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jankiel, ładnie powiedziane. Z zasadą, że prawo nie działa wstecz jest tak że to przecież tylko i wyłącznie od nas zależy jak będzie działało w przypadku naszych turniejów wfb. Jeśli ustalimy, że w tym przypadku działa to tak właśnie będzie. Tak btw. to też jestem za opcją aby zmiany weszły w życie np. od 1 stycznia ale dobrze aby taka opcja w ankiecie była. Zobaczymy jaki będzie głos ludu :)

Co do frekwencji najbliższych 3 masterów to taki pewien bym nie był. Jeśli w tej edycji na turnieje przychodzi średnio o 30% mniej ludzi to chyba wszystkie trzy mogą ocierać się o próg 60 osób ...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

dokładnie - zostały 3 mastery z których tylko Bazyliszek o frekwencję nie musi się martwić na pewno.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ile osób jest za głosowaniem? (poza mną dodatkowo)

Bo z tego co pamiętam, jak sie pojawi odpowiednio duzo głosów za głosowaniem to ma być ono zrobione (drogi modzie ;))

@Barbara- mastery z zalozenia powinny zbierac full punktow, dla mnie nieprzyjezdzaniem na najwazniejsze turnieje w kraju jest ingerowaniem w wyniki ligi
@Kalesoner- ja tu nie widzę nigdzie żadnej paranoi, tylko racjonalność- jeżeli przyszłe mastery mają być liczone ulgowo, to temu samemu podlega reszta masterów w sezonie

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Morrok pisze: @Kalesoner- ja tu nie widzę nigdzie żadnej paranoi, tylko racjonalność- jeżeli przyszłe mastery mają być liczone ulgowo, to temu samemu podlega reszta masterów w sezonie
Z tego samego powodu uważam, że zmiany powinny wejść od przyszłego sezonu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

popieram 100% Morroka i jestem za głosowaniem

Tak jak Jankiel napisał, to nasza gra i zmieniamy zasady kiedy uznajemy to za konieczne. Właśnie dzięki temu możemy to zrobić również wstecz.
Na bazylu frekwencja będzie wysoka, ale w białym moze być ciężko... na arenie też różnie...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Glosowanie postawie, ale musze dokladnie znac jego tresc. Tzn. nowa formule (sprawdzona) na lokala i na mastera, cala tresc glosowania, itd.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dokladnie, bo pitu pitu, a nie wiem tez jaka ma byc tresc glosowania.

Jesli chodzi o mnie - to albo robimy na caly ten sezon zanizona frekwencje, albo dopiero od przyszlego.
Wprowadzanie dla 3 masterow, jest dla mnie dziwne

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Podsumowując dyskusję:

1. Czy jesteś za tym by zmienić wzór punktowania masterów tak by 300pkt zwycięzca dostawał już przy 50 osobach?
[TAK / NIE]

2.Czy jesteś za tym by zmienić wzór punktowania lokali tak by 100pkt zwycięzca dostawał już przy 16 osobach?
[TAK / NIE]

3. Jeśli powyższe zmiany zostałyby przegłosowane, to od kiedy powinny wejść w życie?
a) od 1 stycznia
b) od początku nowego sezonu

4. Jeśli powyższe zmiany weszłyby w życie od 1 stycznia, to ile powinno obowiązywać zmienione punktowanie?
a) tylko do końca sezonu, potem wracamy do starych limitów
b) bezterminowo, najwyżej zmienimy regulamin, kiedy frekwencja się poprawi

5. Jeśli powyższe zmiany weszłyby w życie od 1 stycznia, to czy powinny zostać uwzględnione (wstecznie) w wynikach Kohortexu?

[TAK / NIE]
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, o 12:06 przez zembol, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wywal to bzdurne drugie, bo nie ma czegoś takiego, jak minimalna frekwencja. Równie dobrze możemy głosować, czy obniżyć minimalną ilość osób dla challengerów

Reszta super
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Jankiel pisze:Wywal to bzdurne drugie, bo nie ma czegoś takiego, jak minimalna frekwencja. Równie dobrze możemy głosować, czy obniżyć minimalną ilość osób dla challengerów

Reszta super
Ok, poprawione.
Obrazek Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Ja jestem za głosowanie. Sami ustalimy sobie głosując co nas interesuje.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Jestem za głosowaniem.
Jednak poważnie bym się zastanowił czy i dlaczego zmiany mają obejmować tylko przyszłe turnieje?
Edycja się zmieniła jakiś czas temu i ludzie głosują nogami na nią już od jakiegoś czasu...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

popieram zalozenie glosowania

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

bigpasiak pisze:Jestem za głosowaniem.
Jednak poważnie bym się zastanowił czy i dlaczego zmiany mają obejmować tylko przyszłe turnieje?
Edycja się zmieniła jakiś czas temu i ludzie głosują nogami na nią już od jakiegoś czasu...
Ale faktyczny problem braku frekwencji dotknął póki co tylko Bydgoszczy.
Opcja podbicia Waszych wyników w propozycji głosowania jest ;)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Powiem Wam tak, ja nie mam parcia.
Wolalbym, zeby Bydgoszcz byla uwzgledniona - dla graczy, ktorzy przyjechali.
Tylko dlatego.
W sumie pelen lokal juz od 16 osob hmm w sumie musze sie nad tym zastanowic.
Stawiam glosowanie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

czemu wstecznie zmiany maja byc uwzglednione tylko w wynikach kohortexu a nie wszystkich masterow dotyad w tej lidze?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

hmmm
W sumie to też trzeba by policzyć.... jak nowy algorytm wpłynąłby i czy wpłynałby na wyniki innych masterow...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

wplynalby na pewno bo inaczej sie wtedy punkty rozkladaja.

Na oko powinna byc to roznica rzedu powiedzmy mastera na 60 osob teraz a mastera na 80 osob ale to trzeba by dokladnie wyliczyc.

ODPOWIEDZ