Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Dobrze rozumiesz :]
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
ani by nie działała brzytwa z regimentu który ich atakujeKlops pisze:Ja bym powiedział że może zionąć bo idąc tym tokiem rozumowanie to VC nie mogły by zaszarżować takiego oddziału z popychaczki.
gadalem chwilke z Lidderem dzisiaj i twierdzi:
1. bretoniec z Sword of Ladys Champion atakujac tanka ma 10 Sily ale rani na 3+ (bo nie ma tabelki na 11 Sily - wiem wiem, popaprane to
)
2. minotaur dzieki bloodgreed moze miec ponad 10 atakow
1. bretoniec z Sword of Ladys Champion atakujac tanka ma 10 Sily ale rani na 3+ (bo nie ma tabelki na 11 Sily - wiem wiem, popaprane to

2. minotaur dzieki bloodgreed moze miec ponad 10 atakow
Iddqd pisze:konkretna wartość zmienianej statystyki jak to jest zazwyczaj, a jedynie +1, co poprostu nie odnosi się do zapisu z rulebooka.
Mają podane ile mogą zadawać ataków w konkretny sposób, a minotaury nie mają tak.CAR2N pisze:chimera ma 4D6 atakow ,corpse cart 2D6 itd, to mozna miec ponad 10A
Czy 5tką (+3S i 3A) z domeny Bestii można przekroczyć 10 Siły i 10 Ataków? To ten sam schemat co bloodgreed i może rozjaśnić temat.
Masz tabele zranien gdzie masz podane wartosci dla max S10 i T10 => wieksze wartosci sa poprostu max wartoscia z tabelki czyli 10 . A ataki nie maja tabelki tak wiec moze byc ich wiecej jak 10 ,co ukazuja niektore jednostki posiadajace randomowo nawet 24AIddqd pisze:Iddqd pisze: Czy 5tką (+3S i 3A) z domeny Bestii można przekroczyć 10 Siły i 10 Ataków? To ten sam schemat co bloodgreed i może rozjaśnić temat.

WFB playing since 1994