Autorskie Armybooki
Autorskie Armybooki
Wlasnie wyszperalem forum, gdzie znalezc mozna pare fanowskich armybookow. Jest Albion, Arabia, Cathay, DoW, Krasie Chaosu, Estalia, Kislev, jakies Ryboludy, Nippon i Norsi.
Dla zainteresownych:
http://battlereporter.freeforums.org/wa ... l-f88.html
Dla zainteresownych:
http://battlereporter.freeforums.org/wa ... l-f88.html
- Infernal Puppet
- Masakrator
O, estali jeszcze nie widziałem
. Bardzo fajne te AB, niemal równie dobre co te prawdziwe
.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Bardzo porządnie zrobione, widać ludzi włożyli w to sporo roboty
PS>
Szukam człowiek który wie jak wrzucić logo warhammera na okładkę booku do nocników
PS>
Szukam człowiek który wie jak wrzucić logo warhammera na okładkę booku do nocników
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- gerald_tarrant
- Masakrator
Norska the Best ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Chaos jeszcze nie dokońca schaosowany![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Chaos jeszcze nie dokońca schaosowany
- gerald_tarrant
- Masakrator
no co?
przecież uleganie tzeenthowi jest lepsze niz coś co już uległo...
esencja zmiany w końcu![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
przecież uleganie tzeenthowi jest lepsze niz coś co już uległo...
esencja zmiany w końcu
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
- Infernal Puppet
- Masakrator
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Panowie mam propozycje dla naszej LS: Czy idąc wzorem naszej Chadeckiej braci, której dopuściliście Indy booka, istnieje możliwośc dopusczenia booków do PSÓW autorstwa tych samych ludzi, które są zmodernizowane pod 8 edycje i mioim skromnym zdaniem wcale nie przegięte?? Link do tych booków znajduje się w pierwszym poście w tym temacie.
Świetny pomysł z tymi Amazonkami
Jak to wygląda z figsami? Można je gdzieś kupić?
Jak to wygląda z figsami? Można je gdzieś kupić?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
No faktycznie AB ciekawy zrobili dla nich
Co do figurek, to masz amazonki w Mordheimie, znajdą się również figsy w skali 28 mm z innych systemów , bodajże Wargods, poza tym masz te hiszpańskie firmy które robia róźne ciekawe fisy (jak się nie myle gdzieś tam widziałem coś w tych klimatach).
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mam pytanie czy jakakolwiek polska grupa(poza moją) wzięła się za robienie autorskich armii? Tylko wiecie kompletnego zasady+fluff+grafiki
zróbcie dobrego Army Lista a dopiero potem kombinujcie nad fluffem i grafikami.likaon pisze:Mam pytanie czy jakakolwiek polska grupa(poza moją) wzięła się za robienie autorskich armii? Tylko wiecie kompletnego zasady+fluff+grafiki
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
Trudno powiedzieć czy środowisko doroslo już do takiej rewolucji. Wg mnie byłaby to dobra droga w rozwoju hobby, która uatrakcyjniłaby rozgrywki. Najpierw uściślano zasady, potem wymyślano nowe, czas na nowe armybookicobra651 pisze:Panowie mam propozycje dla naszej LS: Czy idąc wzorem naszej Chadeckiej braci, której dopuściliście Indy booka, istnieje możliwośc dopusczenia booków do PSÓW autorstwa tych samych ludzi, które są zmodernizowane pod 8 edycje i mioim skromnym zdaniem wcale nie przegięte?? Link do tych booków znajduje się w pierwszym poście w tym temacie.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
- gerald_tarrant
- Masakrator
imo właśnie nie potrzeba wprowadzać, ale fajnie by było gdyby były turnieje LKO na takie AB czasami
fajnie by było gdyby środowisko je powszechnie akceptowało i dano możliwość gry takimi bookami na turniejach co by je "uoficjalniło" w jakiś sposób. Norsmeni byliby fajni na początek jako eksperyment. Zwłaszcza, że wielu graczy WoCh nie musiałoby zbyt wiele kupować jeśli mają maruderów. Ciekawa byłaby też Estalia, zwłaszcza że ktoś kto by sobie zrobił wystylizowaną na hiszpanów armię mógłby jej używać zarówno na oficjalnym armyliście Imperium jak i na nieoficjalnym armyliście Estalii... a nawet jak Dogs of War.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Niestety większość "wpływowych" graczy jest na nie dla wszystkiego co nowe. Już sporo kombinowałem z dopszczeniem z którejkolwiek z tych armii(gdyby ją dopuszczono może w odległej przyszłosci i nocniki częściej by widywano na turniejach), i nic. Gdyby któryś z popularnych graczy np. Shino ,Bless czy Grolshek zaczęli zbierać armie autorską zrobiło by to dość szumu by dało się którąś przepchnąć. Za granicą np. w Łotwie już odbywają całkiem fajne turnieje(a nawet ligi) gdzie właśnie dopuszczono norskę, albion(kolor), arabię i amazonki(tymi co prawda prawie nikt nie grał bo nie ma modeli). Ale Polska liga w niczym nie przypomina lig zagranicznych gdzie nie ma aż tyle PG, a u nas niestety klimaciarzy prawie niema i tym graczom bardzo by się nie spodobało to że dopuszczono kolejną armię która w jakikolwiek sposób przewyższała by armię którą mają teraz.
No niestety dlatego też od dwóch lat nie gram w battla... nie mówię, że jestem jakimś klimaciarzem bo nie jestem i większość bitew wygrywałem nawet VI ed DE - tęsknie za tym bookiem bo niby był strasznie plewny, ale w tej armii była jakaś ukryta siła... no albo ja miałem nieprzyzwoitego farta, no albo po prostu przeciwnicy przegrywali psychicznie, lekceważąc "darmowego fraga"
W każdym badź razie u nas te tendencje do PG, uściślania, oficjalności, robienia z tego pseudosportu - są zbyt duże. Odpowiadałby mi taki złoty środek między hobbystycznym, lajtowym klimaciarskim podejściem, a turniejowym legalizmem i powergamingem. To się da pogodzić, ale niestety osoby decyzyjne są zbyt ograniczone umysłowo i mają zbyt zamknięte łby aby zdecydować się na takie podejście. Szkoda bo przyzwolenie na profesjonalnie zrobione armybooki i znaczne ingerencje w durne zasady rulebooka (a w 8 edycji takich nie brakuje) - uatrakcyjniłyby rozgrywkę. Na pierwszy rzut oka podoba mi się 8 edycja, ale boję się, że zagram kilka bitew i zniechęci mnie chora magia, losowość i rzucanie wiadrami kostek albo przegięte strzelanie... a nie chce mi się spędzać połowy swojej kolejki na fazie magii...
W każdym badź razie u nas te tendencje do PG, uściślania, oficjalności, robienia z tego pseudosportu - są zbyt duże. Odpowiadałby mi taki złoty środek między hobbystycznym, lajtowym klimaciarskim podejściem, a turniejowym legalizmem i powergamingem. To się da pogodzić, ale niestety osoby decyzyjne są zbyt ograniczone umysłowo i mają zbyt zamknięte łby aby zdecydować się na takie podejście. Szkoda bo przyzwolenie na profesjonalnie zrobione armybooki i znaczne ingerencje w durne zasady rulebooka (a w 8 edycji takich nie brakuje) - uatrakcyjniłyby rozgrywkę. Na pierwszy rzut oka podoba mi się 8 edycja, ale boję się, że zagram kilka bitew i zniechęci mnie chora magia, losowość i rzucanie wiadrami kostek albo przegięte strzelanie... a nie chce mi się spędzać połowy swojej kolejki na fazie magii...