Euro VC
Re: Euro VC
chcialem pomóc zresztą w twojej było więcj hostów ;]
I niech manfred trenuje już "prawidłową" rozpą, skoro ma na etc. jechać vampierzami.
I niech manfred trenuje już "prawidłową" rozpą, skoro ma na etc. jechać vampierzami.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
akurat o spirit hostach z Dastorkiem kminiliśmy już dawno, daje się wyczuć że to obecnie oddział prawie tak dobry jak w edycji 6
varg jeszcze do przemyslenia jest wg. mnie, chociaż jak posypał się w walce ze szkieletami to stracił w moich oczach
ej no jak to karwa fa mam jechać do Switzerlandu z góry ustaloną rozpą
varg jeszcze do przemyslenia jest wg. mnie, chociaż jak posypał się w walce ze szkieletami to stracił w moich oczach
ej no jak to karwa fa mam jechać do Switzerlandu z góry ustaloną rozpą
Manfred pisze:akurat o spirit hostach z Dastorkiem kminiliśmy już dawno, daje się wyczuć że to obecnie oddział prawie tak dobry jak w edycji 6
spirit hosty? czy aby powstał jakiś dobry patent na tą jednostkę? uchylcie rąbka tajemnicy
Come crawling faster, obey your Master...
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Dokładnie - większość armii ma magię bez misajli, typu life czy shadow, to raz. A nawet jak ma misajle - przegryza się średnio z jeden czar na fazę magii, więc dużo bardziej wolę, by było to jakieś D6 po hostach niż -D3T albo jakiś test statystyk po gwardii lub lordzie.
Dwa - mniej statica i mniej magicznych broni mimo wszystko.
Trzy - sporo wrednych jednostek z dużą ilością ataków (witche, khorniarze itd.)
Duszki są dobrą odpowiedzią na to wszystko.
Dwa - mniej statica i mniej magicznych broni mimo wszystko.
Trzy - sporo wrednych jednostek z dużą ilością ataków (witche, khorniarze itd.)
Duszki są dobrą odpowiedzią na to wszystko.
Zielony smiga na hostach od jakiego czasu i jest z nich bardzo zadowolony. On dodatkowo ma malego wampierza z calym lorem i wlasnie kmini domene. Ostatnio testowal metal, ale namawiam go na shadow. Duchy z brzytwa i helmem
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Imho fajny patent. W ogole rozpa zielca jest bardzo zgrabna. No i inna niz wszystkie
Tak naprawde duszki boli mieczyk z fajera i mieczyk z metala.
Tak naprawde duszki boli mieczyk z fajera i mieczyk z metala.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
doprawdy ciężko o duchy w postaci "fizycznej"Ja duchów fizycznie nie mam
maszerowac maja 3 regony piechoty, eterykom zwykle styknie jedna - pierwsza tura marszu, potem juz raczej mają zasięgi szarż. czasem do czegos tam moze zabraknąć, ale nic na to nie poradzisz 200pkt to zbyt duza cena.
2 wargulfy są mega, ale 1 jest po prostu średni... na wampira ja nie widzę miejsca.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
biegacz pomimo sentymentu i tak wypada
Jednak spróbuję jeszcze z tym Vargiem
Na najbliższym turnieju spróbuję czymś takim :
1 Vampire Lord @ 445.0 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy
The Arkayne: Dark Acolyte [30.0]
The Master: Summon Ghouls [15.0]
The Arkayne: Master of the Black Arts [50.0]
Dispel Scroll [25.0]
Helm of Commandment [30.0]
Crown of the Damned [35.0]
Charmed Shield [5.0]
1 * Wight King @ 235.0 Pts
Battle Standard Bearer; Great Weapon; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125.0]
20 Crypt Ghouls @ 168.0 Pts
Ghast
Ghast
Ghast
14 Skeleton Warriors @ 132.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
3 Spirit Hosts @ 195.0 Pts
28 Grave Guard @ 439.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician; Champion
Banner of the Barrows [45.0]
1 Varghulf @ 175.0 Pts
Bestial Fury [0.0]
4+1 Cairn Wraiths @ 275.0 Pts
Great Weapon; Banshee
Models in Army: 105
Total Army Cost: 2400.0
Jednak spróbuję jeszcze z tym Vargiem
Na najbliższym turnieju spróbuję czymś takim :
1 Vampire Lord @ 445.0 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy
The Arkayne: Dark Acolyte [30.0]
The Master: Summon Ghouls [15.0]
The Arkayne: Master of the Black Arts [50.0]
Dispel Scroll [25.0]
Helm of Commandment [30.0]
Crown of the Damned [35.0]
Charmed Shield [5.0]
1 * Wight King @ 235.0 Pts
Battle Standard Bearer; Great Weapon; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125.0]
Ghast
Ghast
Ghast
14 Skeleton Warriors @ 132.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
3 Spirit Hosts @ 195.0 Pts
28 Grave Guard @ 439.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician; Champion
Banner of the Barrows [45.0]
1 Varghulf @ 175.0 Pts
Bestial Fury [0.0]
4+1 Cairn Wraiths @ 275.0 Pts
Great Weapon; Banshee
Models in Army: 105
Total Army Cost: 2400.0
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Jesteś dosłownie o dwa szczegóły od mojej idealnej rozpy VC
imo wiecej
- małe te żule w czasie bitwy nie ma "czasu" dokrzesać ponad limit, po prostu opłaca się od 1 tury uduchawiać, popychać gwardię lub kąsać curse of years, a nie dorobić 3d6 ghuli.
- basia troche zasysa po erracie, w łodzi nie krzyknęła nam ani razu no i te 3As5 więcej.
- kosztem 1 szkieleta dałbyś sztandar piekielnego ognia
generalnie 1 hosty wyszły i wsiada warghulf w porównaniu z moją ( i barba ) rozpiską
- małe te żule w czasie bitwy nie ma "czasu" dokrzesać ponad limit, po prostu opłaca się od 1 tury uduchawiać, popychać gwardię lub kąsać curse of years, a nie dorobić 3d6 ghuli.
- basia troche zasysa po erracie, w łodzi nie krzyknęła nam ani razu no i te 3As5 więcej.
- kosztem 1 szkieleta dałbyś sztandar piekielnego ognia
generalnie 1 hosty wyszły i wsiada warghulf w porównaniu z moją ( i barba ) rozpiską
RIP