Gdyście mogli co byście zmienili w 8ed rulebooku...
Gdyście mogli co byście zmienili w 8ed rulebooku...
tak żeby nie wracać do 7 edycji i zachować główne założenia 8. Mnie denerwuje losowość wypaczająca wszelkie artmetyczne rachuby. Jest zbyt duża. Najchętniej przy szarżach i magii zamiast każdej 1 k6 rzucałbym 2k3. Zmiana minimalna, losowość zachowana, ale można przynajmniej coś zaplanować i założyć np. to, że przejdziemy minimum 4 cale, a wynik będzie raczej bliżej średniej ew. przy zasięgu szarży 3+k6 zamiast 2k6. To 2k6 to taki kompletny totolotek
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
z całym szacunkiem ale taki temat już jest/był.
pomijając fakt, że IMO tworzenie listów do świętego mikołaja jest głupie ^^
ew. ja bym zmienił, żeby żaden model zaczynający sie na S nie mógł być wystawiany:)
pomijając fakt, że IMO tworzenie listów do świętego mikołaja jest głupie ^^
ew. ja bym zmienił, żeby żaden model zaczynający sie na S nie mógł być wystawiany:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
LOL...Ritchie pisze:tak żeby nie wracać do 7 edycji i zachować główne założenia 8. Mnie denerwuje losowość wypaczająca wszelkie artmetyczne rachuby. Jest zbyt duża. Najchętniej przy szarżach i magii zamiast każdej 1 k6 rzucałbym 2k3. Zmiana minimalna, losowość zachowana, ale można przynajmniej coś zaplanować i założyć np. to, że przejdziemy minimum 4 cale, a wynik będzie raczej bliżej średniej ew. przy zasięgu szarży 3+k6 zamiast 2k6. To 2k6 to taki kompletny totolotek
zacznij grać w 8ed zamiast spamować na forum.
- The WariaX
- Falubaz
Bardzo zabawneDmtrij pisze:ew. ja bym zmienił, żeby żaden model zaczynający sie na S nie mógł być wystawiany:)
Patrz avatar mój
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Jedyne co jest totalnie z dupy to bicie według I
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
- Infernal Puppet
- Masakrator
Akurat bicie po inicjatywie jest bardzo fajne . Durne jest co najwyżej, ze nie ma premii do inicjatywy jak się szarżuje .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
O tym właśnie mówięInfernal Puppet pisze:Akurat bicie po inicjatywie jest bardzo fajne . Durne jest co najwyżej, ze nie ma premii do inicjatywy jak się szarżuje .
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Ritchie zagrałeś bitwę (jedną?) na 8 ed, w dodatku z samym sobą i już chcesz zmieniać zasady RB?Ritchie w innym temacie pisze:Na razie grałem sam ze sobą i grało się trochę... dziko. Ale wygrałem
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Oj tam, niektóre prosy już po przeczytaniu pdfów z neta przed premierą wiedziały, że 8 edycja jest sp...a, figsy idą na sprzedaż i zabierają się za szydełkowanieVoodoo pisze:Ritchie zagrałeś bitwę (jedną?) na 8 ed, w dodatku z samym sobą i już chcesz zmieniać zasady RB?Ritchie w innym temacie pisze:Na razie grałem sam ze sobą i grało się trochę... dziko. Ale wygrałem
Ja nie mówię już że 8ed. jest zła. Dzięki 8ed. zakupiłem armię do 40k i mam teraz dwie zajebiste gry w zależności od humoru... Chcę szybką godzinna partyjkę bez większego kombinowania mam, chcę miliard zasad z przegiętymi dwoma kodeksami godzę się na to i gram... MAM WYBÓR wreszcie...Dastor pisze:E tam. Ja na początku marudziłem ale ta edycja naprawdę jest spoczko:) Trzeba przejść z myślenia 7edycyjnego i 8 traktować jako trochę inną grę.
40k jest nudna;) Bardzo mało kminienia w porównaniu do battla.
a na zachodzie uważają, że demony to najbardziej przegięty bookGrolshek pisze:Nic się nie zmieniło od 7ed. tylko danonki wypadły...Dastor pisze:Jakie są 2 przegięte kodeksy?
A w Ameryce biją murzynów ! A na poważnie to znam kraj w którym warshrine i WoCh to przegięta armia... Świetny dowcip...Asassello pisze:a na zachodzie uważają, że demony to najbardziej przegięty bookGrolshek pisze:Nic się nie zmieniło od 7ed. tylko danonki wypadły...Dastor pisze:Jakie są 2 przegięte kodeksy?
Zapomniałeś dodać HE w miejsce danonków, chaos przegięty chyba tylko dla najbardziej zatwardizałych klimaciarzy
Daliby nową tabelę ataków giganta do rule booka ten pan występuje w czterech armiach mogliby tam nowe ataki.
Daliby nową tabelę ataków giganta do rule booka ten pan występuje w czterech armiach mogliby tam nowe ataki.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii