HE na Euro 2400
- Loremaster
- Oszukista
HE na Euro 2400
Hey taki pierwszy zarys mojej rozpiski beda ja teraz testowal przed Bazyliszkiem, gdyz nie jestem wszystkiego jeszcze na 100% pewien
4lvl Mage + High Magic + Vortex Shard + Potion of Toughness
2lvl Mage + Metal + Trickster's Pendant + Gem of Courage
BSB + Banner of World Dragon + dragon armour + great weapon + shield
Core
10 Archers
35 Lothern Sea Guards + shields + command + Banner of Eternal Flame
Special
29 Pheonix Guards + command + Standar of Discipline + Amulet of Light
8 White Lions + command + Banner of Sorcery
6 Dragon Princes
Rare
4 Great Eagles
zastanawiam sie czy nie wywalic Dragon Princes i 1-2 orzelkow , i nie dopakowac white lionow, ale w liczbie 18-21 i tak szybko padaja i nie mozna na nich polegac zbytnio, a Dragon Princes i orzelki daja mi duzo mobilnosci, a Dragon princes z I6 maja mase atakow z re-rollem a nie kosztuja przerazliwie duzo i moga byc bardzo przydatnym unitem.
4lvl Mage + High Magic + Vortex Shard + Potion of Toughness
2lvl Mage + Metal + Trickster's Pendant + Gem of Courage
BSB + Banner of World Dragon + dragon armour + great weapon + shield
Core
10 Archers
35 Lothern Sea Guards + shields + command + Banner of Eternal Flame
Special
29 Pheonix Guards + command + Standar of Discipline + Amulet of Light
8 White Lions + command + Banner of Sorcery
6 Dragon Princes
Rare
4 Great Eagles
zastanawiam sie czy nie wywalic Dragon Princes i 1-2 orzelkow , i nie dopakowac white lionow, ale w liczbie 18-21 i tak szybko padaja i nie mozna na nich polegac zbytnio, a Dragon Princes i orzelki daja mi duzo mobilnosci, a Dragon princes z I6 maja mase atakow z re-rollem a nie kosztuja przerazliwie duzo i moga byc bardzo przydatnym unitem.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2010, o 23:04 przez Loremaster, łącznie zmieniany 1 raz.
dragon princes hmm czy 6 ma az tak dużo ataków to ja nie wiem zamiast nich dałbym klocek Hoetow jak bys usunął orzełka albo 2 to może by ci weszło tak z 15-20 hoecikow i to by było leprze niż 6 Dragon princes
którzy jak nie szarżują to maja 3 siły ale weźmy ze udała się szarża i sila 5 wjedzie w klocek 30-40 jakiegos cora zabije 5-10 max i klocek stoi bo ma stubborna w 2 turze sila im spada do 3 i powoli klocek zaczyna wysiąkiwać ich
którzy jak nie szarżują to maja 3 siły ale weźmy ze udała się szarża i sila 5 wjedzie w klocek 30-40 jakiegos cora zabije 5-10 max i klocek stoi bo ma stubborna w 2 turze sila im spada do 3 i powoli klocek zaczyna wysiąkiwać ich
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
- Loremaster
- Oszukista
Ale oni nie beda od szarzowania od frontu w wielkie klocki. Raczej do mocniejsza wsparcia, lapania jakis herosow na malych monsterach , wspomagania klocka pheonixow itd.Swordmasterzy nie maja przezywalnosci zadnej, byle klocek piechoty smieciowej z wloczniami ich powaznie kroi, szczegolnie jak bedzie mial stubborna.
byle klocek hoetow kroi no tak ale tylko od flanki niech wbije od przodu i pozamiatany
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
- Loremaster
- Oszukista
Dokladnie byle 2d6 S4 albo salwa lucznikow/kusznikow i klocka swordmasterow moze prawie nie byc . W walce klepia ok, ale sa malo uniwersalnie i tak samo mobilini jak reszta piechoty. Jeszcze jakies male unity do wspomagania sie sprawdzaja, bo 6 kosztuje smieszne punkty a z championem kroja ladnie. W liczbie do 10 swordmasterzy sie sprawdzaja, ale wieksze klocki nie bo za bardzo zwracaja na siebie uwage i za duzo kosztuja, a z drugiego ranku i tak dostaje sie tylko polowe ich atakow.
BSB ma zbędnego dwuraka lub tarcze... chyba ze zamierzasz go puszczać solo pod jakiś ostrzał.
- Loremaster
- Oszukista
Nie zamierzam , ale tarcza moze sie kiedys przydac biorac pod uwage ze to tylko 2 punkty.
- Loremaster
- Oszukista
To jest oczywiscie jakis pomysl ale te 5-8 WL ma tylko trzymac szmate i gdzies sie ich upcha daleko, zobacze jak sie sprawdza DP , jak kiepsko to pewnie inaczej to rozwiaze z bannerem i oczywiscie jka za czesto bedzie schodzil to tez trzeba bedzie to naprawic, ale taki maly unit z bannerem spradzal mi sie od 6 edycji dosyc czesto, rowniez w tej edycji wiec zobacze jak wypadnie w najblizszych bitwach.
w walce wręcz i tak nie możesz używać tej tarczy, więc to są 2 wyrzucone punktyLoremaster pisze:Nie zamierzam , ale tarcza moze sie kiedys przydac biorac pod uwage ze to tylko 2 punkty.