Bretonnia 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
blundi
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: blundi »

Czy ta regeneracja z generała przenosi się na pegaza ?
Jak nie, to raczej szkoda punktów, lepiej dać jakieś kombo co zabija aby nikt w pegaza nie oddał :)
BSB - z przerzutem sejwa dobry do przyjmowania czegoś na klate - wtedy słomka lepiej sie sprawdza niż lanca.
Poza tym OK - 2 oddziały chamów dobre do zajmowania swoich ćwiartek na koniec, z czym zawsze bretonia ma problem :)

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

No ale przed ostrzalem dobrze chroni. Moge sobie latac przed armatami czy bolcami.

Jakby dac tress of isoulde to skutecznosc w walce zwieksza sie duzo praktycznie tylko przeciwko smokom. Bo reszte to i tak trafiam na 3+ a steam tanka automatycznie :). Jak bede mial w poblizu BSB to walka z treemenem moge walczyc przez 2-3 tury czekajac na killing blow, a moj lord jest w miare bezpieczny dzieki regeracji. Jak majac tress nie uda mi sie pierwsza tura walki to juz raczej jest mietko. Ale wszystko jest do przetestowania. No i przeciez lord umiejetnie zagrany "na chama do przodu" ma tendencje do szybkiego tracenia pegaza od strzelania. Zreszta nawet w walce jak probuje sie nabijac combat na pegazie to tez nie jest zle, bo przy pomocy bsb szansa ustania breaka jest duza, a lord nie dostaje. Jesli zalozyc ze walczy z czyms duzym co ma tylko przewage US.

Robiac zestawienie armii wydaje mi sie, ze tresska jest lepsza tylko przeciwko chaosowi, vc i moze we. Przeciwko reszcie armii wole regeneracje.

Do wyrmlance juz sie przyzwyczailem :). Zwlaszcza, ze teraz mozna maszerowac i ziac :). No i jak cos jest dobre do przyjmowania, to czesto oznacza, ze nie przyjmuje tylko szarzuje :P.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Jaka napinka na klimat. :lol: :lol: :lol:
Przeciez Marek zartowal z tym klimatem, ja jakos od razu wyczulem. ;)

ODPOWIEDZ