Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Chimera ma 4d6 ale nie może mieć więcej niż 10 więc kiepski przykład ; p (uściślone było bodaj)
Adaś...Qc-Rat pisze:Chimera ma 4d6 ale nie może mieć więcej niż 10 więc kiepski przykład ; p (uściślone było bodaj)
oczywiscie ze bylo uscislone - ale w drugą stronę:
źródło: m1490284a_FAQ_WarhammerRulebook_V1_2.pdfQ: When a model has a random characteristic value, 3D6 or
2D6+2 for example, can that characteristic go above 10? (p3)
A: Yes, this is an exception to the usual maximum.
Zwróć uwagę na zapis że wskazujesz unit przeciwnika na początku KAŻDEJ fazy magii. Fajnie jest w turze przeciwnika użyć tego na oddziale z magiem, na wypadek IF-ki, przerzuty ranień mogą być wtedy bardzo wkurzające
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Nie chce żeby to zabrzmiało jakoś brutalnie ale .... Nie Bestlordowi Nie daje sie tych toporków właśnie dlatego że ma Primal Fury. Dodatkowy atak możesz osiągnąś dając mu dodatkową broń albo np gift. Wychodzi taniejdajemu Beastlordowi Axes of Khorngore
A teraz do rzeczy : przerzuty o które pytasz sie nie sumują, masz jeden przerzut trafień (taka zasada ogólna), toporki zadziałają tylko jeśli nie zdasz primal fury (na 9 Ld , zakładam że z przerzutem od bsb)
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
shadow i beast potem wild
1. shadow - bo ma brzytwę i - do statystyk wrogich jednostek co pomaga je rozjechać
2. beast - dla sygnaturki i + dla herosów w tedy nawet szhaman może przykórwić
3. wild - lubię go za klimat, za 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0 ale niestety mają króciutki zasięg... jak by mały o te 6" ( oczywiście bez obszarówek ) więcej zasięgu by było lepiej
1. shadow - bo ma brzytwę i - do statystyk wrogich jednostek co pomaga je rozjechać
2. beast - dla sygnaturki i + dla herosów w tedy nawet szhaman może przykórwić
3. wild - lubię go za klimat, za 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0 ale niestety mają króciutki zasięg... jak by mały o te 6" ( oczywiście bez obszarówek ) więcej zasięgu by było lepiej
- Khuman
- Ciśnieniowiec
death do mnie nie przemawia bo jednak bestie są bardzo żywymi istotami o ciut mrocznym cieniu... msze śmierci jakoś do nich nie pasują... choć sam lore jest w miarę spoko to jednak nie ruszają mnie sniperowanie herosów a nawet odpycha ta wizja
jak trwożysz rozpiski full magiczne to death jest priorytetowym lorem
do CC jednak są tamte lepsze
jak trwożysz rozpiski full magiczne to death jest priorytetowym lorem
do CC jednak są tamte lepsze
Lore of beasts dodatkowo bestiom daje -1 dla trudnosci czarow z tej domeny ,o +1S/T nie wspominajac ,ktory to czar z byle oddzialu moze zrobic w miare mocarny klocek A majac np 2 shamanow mozna z 1 maga zrobic +3S/T/A rzucajac 2 czary na 1 rundke walki itd
WFB playing since 1994
Car2n nie wiem czy ma to znaczenie ale ja gram jeszcze na zasady 7 edycji. Podejrzewam że to o czym pisałeś jest do 8 ed czy tak?
1. Czy czar "rumak cieni" z domeny cienia i "gniew niedźwiedzia" z domeny bestii można rzucić na doombulla albo gorbulla?
2. Czy w 7 ed bestie mają ułatwione czarowanie z domeny bestii jak pisał Car2n?
1. Czy czar "rumak cieni" z domeny cienia i "gniew niedźwiedzia" z domeny bestii można rzucić na doombulla albo gorbulla?
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"
- Khuman
- Ciśnieniowiec
czemu gracie na 7ed.?Dulix pisze:Car2n nie wiem czy ma to znaczenie ale ja gram jeszcze na zasady 7 edycji. Podejrzewam że to o czym pisałeś jest do 8 ed czy tak?
tak Car2n pisał o bonusach lore of beast w 8ed.
mam dwa pytania (też tyczą się 7 ed)
1. Czy włócznia i tarcza dają bonus do armor save w walce od czoła? Tarcza daje na 6+ czy w takiej walce włócznia razem z tarczą daje ochronę na 5+?
2. Czy magiczny pocisk może walnąć we wrogą jednostkę która jest w walce?
1. Czy włócznia i tarcza dają bonus do armor save w walce od czoła? Tarcza daje na 6+ czy w takiej walce włócznia razem z tarczą daje ochronę na 5+?
2. Czy magiczny pocisk może walnąć we wrogą jednostkę która jest w walce?
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"