Skaveny vs. Smoki
Moderator: Hoax
Skaveny vs. Smoki
Jak w temacie. Wczoraj grałem bitwe z dark elfami na 2250i oczywiście był smoczek i za cholere nie mogłem go złapac. WLC niestety zostało potraktowane chillwindem (nie mogło strzelac) i zniszczone później przez bolt throwery.
Macie jakieś sposoby (skavami) na smoczki itd? - to zapraszam do dyskusji.
Macie jakieś sposoby (skavami) na smoczki itd? - to zapraszam do dyskusji.
te 2x WLC to oczywista sprawa, ale mi chodzi o jakieś zagrania typu guttersi z poisonami, assasin z head splietrem (seer daje mu skitterleapa), może złapanie go czymś co go przetrzyma ture, dwie żeby reszta go dopadła. Ma ktoś pomysły? Turniejowcy pewnie mają jakieś wieć niech się zglaszają. 

Mysle ze najlepiej bedziesz jak sam dojdziesz do tego jak zabic Smoka.Nietrudne a doswiadczenie przydaje sie w przyszłosci.Oczekiwanie gotowych rozwiazan to pojscie na totalna łatwizne.Ehx-ray pisze:hmmm... dzięks teraz juz wiem jak go załatwic....
edit: na underempire mam nadzieje czegoś więcej się dowiem...
Ja mam lepsze rozwiaznie niz Gogol:
Jezeli na smoku lata wampir czy czarujacy lord chaosu czy inny czarus to czekamy az rzuci miscasta a potem 2 jedynki na tabele miscasta.A smok po smierci pana monster rzuca 3-4 i stoi w miejscu do konca bitwy i jest juz praktycznie martwy

zle.. smok na sypanie rzuca 2x 6 i go od razu nie ma.. po co ma terroryzowac twoje jednostki wczesniej?
smoki inne (w tym szczegulnie chaosowy bo on ma zazwyczaj gazy) uciekaja z paniki z 13 z dzwonu. tez nie ma z nimi problemu
same wylatuja za plansze...

smoki inne (w tym szczegulnie chaosowy bo on ma zazwyczaj gazy) uciekaja z paniki z 13 z dzwonu. tez nie ma z nimi problemu

Oprócz 2xWLC i jezzaili można próbować z 2d6 s5
. Na 5+ zawsze cośtam się zrani.

przy polaczonej salwie i farcie podczas rzucania kostek wielka gadzina zdycha.

Jeżeli chodzi o smoka chaoswego, to zjada wszystko w szczurzej armiiKozisyn pisze:najlepszym patentem na smoka jest rzucenie na niego frenzy.
no i teraz tylko wystawic mu coś co albo na pewno zje albo na pewno sie na nim zatrzyma.
na ten przykłąd sera na starą edycję.
działanie po prostu niezawodne.