Grabz: PCV+WIP

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Doman-
Wodzirej

Re: Grabz:SE NMM

Post autor: Doman- »

tedzio pisze: nie podoba mi się

wolałbym normalny nmm, zdecydowanie
bije na głowę twój nmm, co wygląda jak plastik
mi się podoba

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

mi także się podoba :D
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Pięknie podziękował za prawie wszystkie komenty, cieszy że pomimo pewnych braków praca się spodobała, przynajmniej niektórym.Kilka słów wyjaśnienia.cała zabawa z modelem to zaledwie trzy dni, od fazy projektu, z grubsza jak ma wyglądać do momentu cykania fot.Brat zawsze mnie męczy zdjęciami NMM bo to jego ulubiona technika i w związku z tym trzeba było cuś w ten deseń kombinować.Nieco przeliczyłem swe umiejętności ale na plan B było już za późno.Tak oto powstał ludek na święta.Jest w nim nieco błędów i rzecz niewybaczalna - plama powstała przy płukaniu pędzla.Z rzeczy których przeskoczyć nie zdołałem to odbicie głowy na klindze, a próbowałem :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Spoko praca, z początku tez miałem wrażenie chromu, ale niestety po chwili ucieka. Najlepszy efekt jest chyba na bucie. Na mieczu wydaje mi się, że powinieneś zrobić jak najpłynniejsze przejście od ciemnego błękitu do białego, potem bardzo ciemny brąz i do żółtego nawet. Jakieś refleksy na tym i by było ok. Dodatkowo, jedna połowa miecza ma przejście od błękitu do prawie bieli druga nie, na butach już zrobiłeś ok.
Coś jak tu np.
Obrazek
Ale to tak wiesz jakbyś chciał się doskonalić ;) Sama figurka jest bardzo fajna i pomalowana na wysokim poziomie!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Komiksiarz fajny i poprzednie figsy też =D> .

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

@grabz
podalbys przepis na to drewno ktore jest na wczesniej stronie (krasnoludzki cannon).
zarabiscie mi sie podoba.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Grabz
Kretozord

Bizon pisze:jakbyś chciał się doskonalić
Zawsze 8) , jak trafiłbyś gdzieś dobrego tutka w temacie SENMM to na PW poproszę, wiedza tajemna i lepiej dzieci nie gorszyć :P .
Morsereg pisze:drewno
A proszę bardzo:CHAOS BLACK(podkład)>SCORCHED BROWN>DARK FLESH>SNEJKBITE LATHER>ROTTING FLESH; tyle kolejności, przy malowaniu dodaję zawsze do poprzedniego następnego z listy.

Grabz
Kretozord

Drobny upik, pankowiec.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Foty nadal słabe ale się staram :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Nie no spoko, tylko w niektórych widać ślady pędzla (chodzi mi o skórę, mogłeś jednakowoż bardziej pocisnąć), owłosienie jest jak najbardziej w porządku :wink: . O zdjęcia się nie martw, sam nie robię lepszych.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ten Slayer ma Genialną minę, wygląda na ostro wk...nerwionego :)
Fotka niezła, choć troszkę za ciemna.
Malowanie bardzo poprawne.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Fota, trochę słaba, ale model jest ok! Spodenki mi się szczególnie podobają, topór nieco mniej ale sadze, że to wina zdjęcia.
Na foty mam taki patent biorę dużą białą kartkę wyginam w spłaszczone u kładę tło i robię światło krzyżowe, bardzo spoko wychodzą foty.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Bardzo fajny slayer, na toporze przydałoby się bardziej zaznaczone ostrze, fajne kamienie szlachetne, najsłabsza IMO podstawka, to trochę osłabia całość bo reszta bardzo fajna =D>

Grabz
Kretozord

Podziękował pięknie za komenty, odnośnie podstawy to jeszcze nad nią popracuję, dojdzie listowie, topór bardzo stracił przez foty, skóra wyszła z całości chyba najsłabiej ale to przez to że nie mogłem sie zdecydować jak ma wyglądać i była przemalowywana.
Jedziem dalej, chopaki z 40k.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Foty doprawdy nie pomagają tym modelom :roll: .

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Zmień balans bieli w aparacie lub zmień lampkę/żarówkę przy której robisz fotki bo są za żółte i psują figurki. A figurki porządne więc szkoda.
Obrazek

grab
Wałkarz

Post autor: grab »

praca mego brata na I Forumowy Konkurs Malarski WARGAMING WROCŁAW:
Obrazek
dla zainteresowanych: http://www.wargaming.pun.pl/viewtopic.php?id=360&p=1
zdjęcia Cz.M.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Fajna praca =D>
Jedynie co mi nie pasuje, to bruk na podstawce. IMO jest za gruby i za bardzo wystaje poza krawędź.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

J.w. I zdjęcia już nie żółte, za to teraz trochę zbyt białe i kolory tracą barwę. Ale za to praca fajna.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Z tego co widzę, to na prawdę fajna pracka. Bruk troszkę śmieszny, ale fajny. Nie jest taki papierowy przynajmniej ;)

Grabz
Kretozord

Rakso_The_Slayer pisze:zmień lampkę/żarówkę
Już zrobione 8) .
grab pisze:zdjęcia Cz.M.
Naturalnie chodziło o Człowieka.Morze.Braciak zamieszczał zdjęcie bo necik mi szwankował :mrgreen: .
quidamcorvus pisze:IMO jest za gruby i za bardzo wystaje poza krawędź.
Rasti pisze: Bruk troszkę śmieszny
Miały być to kamienne płyty, od góry są popękane i wyglądają o niebo lepiej.Co do wielkości to są docięte idealnie na rozmiar podstawki i początkowo miały ją zupełnie zastąpić, sztywne wymogi sprawiły że musiałem dokleić plastikowy standard.
smiejagreg pisze:kolory tracą barwę
Nie jest to winą zdjęcia, zabieg ze wszechmiar celowy, pomysł był aby cała garderoba była wypłowiała na słońcu i pokryta pyłem powstałym przy ciągłym użyciu broni prochowej.
Pojawiły się wyniki głosowania, mój krasnal zajął trzecią pozycję wraz z pracą Człowieka.Morze.

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Malowanie inżyniera solidne i bardzo precyzyjne. Początkowo również myślałem, że kolory wynikają z obcięcia czerwieni w histogramie, ale efekt jest fajny, taki "surowy".
Wystający poza podstawkę bruk faktycznie robi dziwne wrażenie, ale ja bym się nie czepiał - ważne, że dobrze zrobiony.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

ODPOWIEDZ