![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
szło mu różnie, systemu nie niszczył, ale nie można powiedzieć, że jest słaby.
co do 15 DP, IMO za drogie i za łatwe do wymanewrowania (jeśli DP nie zaszarżują to są nic nie warci)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
a ja ciebie odsylam do opisu PS'a. Wybierasz najpierw ilosc kosci do rzucenia czaru Tak max 6 kosci mozesz wybrac. I teraz dziala ps bo uzywasz go dopiero po ustaleniu iloma koscmi bd rzucal ale jeszcze przed rzutem. Ale to jest moja opinia. Zapytaj sie kogos z LS dla pewnosci. Ale mysle ze ps dziala tak samo jak dodatkowa kosc naszego dragon maga, najpierw usalamy ilosc kosci na 6 a potem dodajemy 1 gratis z zasady i mozemy rzucac 7.el Victor pisze:no a z kolei na innym forum odwołali mnie do podręcznika strona 32 i faktycznie stoi czarno na białym że może być max 6 kości, z kolei z army buildera możnaby tego Power Stone'a różnie intepretować... zatem pytam jeszcze raz - czy ktoś zna jakieś konkretne FRAGMENTY z erraty czy AB czy rulebooka gdzie jest jasno i wyraźnie napisane, że jednak wolno z 8 kości rzucić czar korzystając z opcji Power StoneRelosu pisze:tak uzywajac ps'a mozna rzucac z 8 kosci, nie wl nie musza zdawac dt w lesie.
jak na razie trzeba się opierać o str 32 rulebook....
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.