Dragan - długa droga do doskonałości.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Dragan - długa droga do doskonałości.

Post autor: Dragan »

Witajcie,
Naszło mnie na malowanie moich mrocznych elfów po dłuższej przerwie i postanowiłem pomalować jak najlepiej mój pierwszy płaszcz. Oto on:
Obrazek
Robiłem go farbą Liche Purple + Skull White starając sięza każdym razem coraz jaśniej.
Co można poprawić?
Dzięki za uwage, niedługo postaram się wrzucić korsarzy/hydrę (jak tylko skleję jej głowę)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Calkiem ok to cieniowanie, na przyszłość bardziej rozwadniaj farbę.
Największy ból: dla czego ta figsa nie jest spodkladowana? :x
Domyślam się że pomalowałeś na początku płaszcz pędzlem na czarno. Zdecydowanie podkladuj z puchy (lub z aero jak posiadasz). zyskasz gładsza powierzchnie po pomalowaniu, a farba lepiej się będzie rozprowadzać.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

W sumie jest całkiem ładny :) Może jedynie ja bym przejechał do jakimś fioletowym washrm co by te przejścia uczynić mniej widocznymi ;)

P.S Co to za model :D ?
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Arbiter Elegancji pisze:Calkiem ok to cieniowanie, na przyszłość bardziej rozwadniaj farbę.
Największy ból: dla czego ta figsa nie jest spodkladowana? :x
Domyślam się że pomalowałeś na początku płaszcz pędzlem na czarno. Zdecydowanie podkladuj z puchy (lub z aero jak posiadasz). zyskasz gładsza powierzchnie po pomalowaniu, a farba lepiej się będzie rozprowadzać.
Podkład zrobiłem pędzlem :/
O puszce nie zapomne ;)
Wrzuce troche lepszej jakości zdjęcie:
Obrazek
@up
Model to jeździec smoka Malekith.
Właśnie, czy nałożyć wash Leviathan Purple na caly ten płaszcz czy zniszczy to tylko ?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ogólnie widzę ze łapiesz o co chodzi w rozjaśnianiu ;) Moje uwagi takie same jak Arbitra czyli woda + puszka ;)

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Skaven pisze:Ogólnie widzę ze łapiesz o co chodzi w rozjaśnianiu ;) Moje uwagi takie same jak Arbitra czyli woda + puszka ;)
A co z washem?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Ja bym olał washa, choć to pewnie przez to że ich nie lubię.
IMO lepiej ćwiczyć staranność przejść niż naprawiać je washem.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Arbiter Elegancji pisze:Ja bym olał washa, choć to pewnie przez to że ich nie lubię.
A w tym konkretnym przypadku?
Generalnie jestem zadowolony z tego płaszczu muszę przyznać ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

zależy czy masz zamiar kończyć ten model czy zostawiasz go tylko z płaszczem na razie?
Jak go zostawiasz to bym zostawił jak jest, zawsze też możesz go zwashować tylko po to by zobaczyć czy ci efekt takiego zabiegu odpowiada. Jak masz go zamiar od razu malować do reszty to (nie obraź się, bo to nie uszczypliwa uwaga :) ) zmyłbym go i zapodkladowal w całości sprayem. Następnie pomalował jeszcze raz (i nie używał washa), wiesz już o co biega przy płaszczu więc malowałbyś na większym luzie a model tylko by zyskał.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Arbiter Elegancji pisze:zależy czy masz zamiar kończyć ten model czy zostawiasz go tylko z płaszczem na razie?
Jak go zostawiasz to bym zostawił jak jest, zawsze też możesz go zwashować tylko po to by zobaczyć czy ci efekt takiego zabiegu odpowiada. Jak masz go zamiar od razu malować do reszty to (nie obraź się, bo to nie uszczypliwa uwaga :) ) zmyłbym go i zapodkladowal w całości sprayem. Następnie pomalował jeszcze raz (i nie używał washa), wiesz już o co biega przy płaszczu więc malowałbyś na większym luzie a model tylko by zyskał.
Spróbuje narazie washa a potem pomyślę co z resztą ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Dragan pisze:
Arbiter Elegancji pisze:Ja bym olał washa, choć to pewnie przez to że ich nie lubię.
A w tym konkretnym przypadku?
Generalnie jestem zadowolony z tego płaszczu muszę przyznać ;)
Zachowaj te fotki i za 2 miesiące popatrz na nie znowu, jezeli ci się już nie bedzie podobac to dobry znak ;)

ODPOWIEDZ