Malowanie skóry

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
johny1111
Plewa

Malowanie skóry

Post autor: johny1111 »

Witam, mam pytanie jak pomalować skóre w tej figurce... Uzyłem jako podkładu skull white, a potem pomalowałem cała skóre elf fleshem i jakoś średnio zaczęły wychodzić rozjasńienia, tzn były bardzo słabo widoczne a potem ją zwashowałem już tylko z ciekawości devlan mudem bo wiedziałem że bedę ją zmywał.więc teraz nadaje się tylko do kapieli w dot 4;]. I tu mam pytanie czy lepiej pomalować skórę bronzed flesh a potem ją rozjasniać mieszaniną elf flesha i bronzed flesha? Czy innych kolorów użyć? Mam jeszcze tallarn flesha farbke.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

W tym wypadku skórę robisz tak:
1. Dwarf flesh po całości, tak, żeby nigdzie nie przebijał podkład (możesz jeszcze przedtem dać tallarn flesh, jedna cienka warstwa załatwi sprawę) i wtedy dwarf flesh.
2. wash ogryn flesh w zagłębienia
3. mocno rozcieńczony czerwony wash po całości (tylko po to, żeby skóra nabrała żywego koloru)
4. rozjaśnienie dwarf flesh
5. dwarf flesh + elf flesh 1:1
6. elf flesh
7. jak chcesz, to elf flesh + bleached bone 2:1, ale to już na najostrzejszych krawędziach.
8. pod dolne powieki nakładasz rozwodniony fioletowy wash (wtedy będzie bardziej "żywy" wygląd)
9. pasek jedziesz obowiązkowo na czarno i dodajesz ćwieki :twisted:

A tak właściwie, co to za figurka?
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Elf flesh trzeba zalać sepią, potem można elfem rozjaśniając uzyskac bardzo delikatny kolor, bez ostrych przejść.

Przed użyciem washa warto go dobrze wstrząsnąć bo inaczej się bedzie świecił.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Ja bym tego nie zmywał. Masz dobry podklad pod dalsze malowanie. Teraz spokojnie i cierpliwie mozesz sie wziac za malowanie wlasciwe. Chyba, ze liczyles, ze ink ladnie zrobi Ci efekt skory... To niestety bylo z gory skazane na niepowodzenie. Inki moga czasem zrobic skore, ale na malych powierzchniach (np. sama dlon elfa wystajaca z rekawa, ktora malujesz bleached bonem i inkujesz - wtedy pewnie wyjdzie ok). Na duzych powierzchniach to nie ma prawa wyjsc ladnie.
Obrazek

johny1111
Plewa

Dzięki za odpowiedzi i porady;) za niedługo powinienem umieścić zdjęcia poprawionej figurki.
Figurka to Urban Legends Sophie od Reapera

johny1111
Plewa

Która lepsza wg was lepsza ta z rogami i ogonem(przyklejone są tylko tak żeby zobaczyć jak to wygląda) czy zwykła bez nich? Skrzydeł nie "zamontowałem" bo nie mam czym chwilowo zrobic pinów do nich, bo bez nich sie nie będą trzymały.

Ta?
Obrazek

Czy ta?
Obrazek

Awatar użytkownika
SouTee
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SouTee »

Ta 2.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Zwykła bez rogów i ogona. Ta ze skrzydłami bez ściemy lepsza o wiele.
Obrazek
~Warren E. Buffett

johny1111
Plewa

skrzydla też mam ale nie widać ich na zdjęciu;]

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

A mi się obie podobają, każda na swój sposób. Ta pierwsza jest bardziej diabelska :)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Malutkie nekro :
Czy jest w ogóle sens malowania jasnej skóry (Spellsingerka WE) na czarnym podkładzie?
Jak cieniować, żeby to wyglądało poźniej przyzwoicie?
pzdr
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Jasif pisze:Czy jest w ogóle sens malowania jasnej skóry (Spellsingerka WE) na czarnym podkładzie?
Jeśli reszta kolorów na figurce wymaga tego by były położone na ciemnym podkładzie lub jeśli ta figurka ma pasować do reszty armii która jest malowana na czarnym podkładzie to jak najbardziej. Możesz się wtedy posłużyć np. farbkami fundation (np. Dheneb Stone) jako bazą dla skóry. Świetnie kryje nawet na czarnym podkładzie, przez co łatwiej uzyskać jasny/blady odcień skóry. Lub możesz wychodzić z ciemniejszych kolorów (np. dwarf flesh) tylko musisz nałożyć kilka warstw tej bazowej farby by nie prześwitywał czarny podkład i więcej warstw rozjaśnień kończąc na prawie czystej bieli na kłykciach i nosie by skóra wyglądała blado.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Można jeszcze spróbować tallarn flesh. Albo nakładać biały podkład specjalnie pod skórę.
Obrazek
~Warren E. Buffett

ODPOWIEDZ