Prox a zasady turniejowe

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
darvark
Powergamer Rozpiskowy

Prox a zasady turniejowe

Post autor: darvark »

Witam
Ostatnio na jedym z for internetowych poświęconych między innymi WFB rozgorzała mała dyskusja odnośnie figurem firmy Mantic Games i ich udziału w armii do warmłotka. Niestety skończyło się jak się skończyło, a odpowiedzi jasnej nadal nie ma. Jak na sprawa wygląda na turniejach na których Wy grywacie. Co uznaje się za "prox'a" (jednostkę, postać, oddział) czy proxem może być tzw figurka alternatywna, czy to już inna para kaloszy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Figurki innych firm sa w pelni akceptowane na praktycznie wszystkich polskich turniejach, o ile odpowiadaja wygladem reprezentowanym jednostkom. Nie ma problemu, ze szkielety sa z Mantic Games, Reapera, Game Zona, czy innej firmy. Grunt, ze by bylo widać, że to szkielety.
Powinny byc tez uzbrojone zgodnie z opisem (choc tu juz jest wieksza tolerancja).
Jedyny turniej, o jakim slyszalem, na ktorym nie mozna bylo grac modelami innymi niż te produkcji Games Workshop, to były Grand Tournamenty, kiedy jeszcze były. Ale to mozna od biedy zrozumiec - turniej organizowalo GW, wiec mieli prawo wymagac grania na swojej imprezie swoimi modelami. Choc tak po prawdzie nawet wtedy organizatorzy nie byli zbyt surowi i pojedyncze modele z innych firm przechodzily na luzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

darvark pisze:Witam
Ostatnio na jedym z for internetowych poświęconych między innymi WFB rozgorzała mała dyskusja odnośnie figurem firmy Mantic Games i ich udziału w armii do warmłotka. Niestety skończyło się jak się skończyło, a odpowiedzi jasnej nadal nie ma. Jak na sprawa wygląda na turniejach na których Wy grywacie. Co uznaje się za "prox'a" (jednostkę, postać, oddział) czy proxem może być tzw figurka alternatywna, czy to już inna para kaloszy.

Pozdrawiam
Heh wiem o jakie forum Ci chodzi ;) Też czytałem mamten temat i w sumie to pierwsza sytuacja gdzie organizator robi problemy bo ktoś chce wystawić modele z innej firmy ;) Choć kiedy wcześniej u nich grałem to wystawiałem alternatywnych bohaterów czy nawet własnoręcznie robione i konwertowane figurki ;) Tak na prawdę na lokalnych turniejach zależy od przeciwnika ;) Jeśli nie będzie sie czepiał a wszystko będzie wyglądało tak jak ma wygladać to luz :)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

I tak dobrze, że można tam grać figsami których sie u nich nie kupiło :lol2:

Ale nie rozumiem czemu miałbym nie móc przyjść z całą armią VC złożoną na modelach mantica. No ale to już problem sklepu nie mój. Zawsze jest ta druga, fajniejsza miejscówka gdzie gra sie jeszcze w maszynke i 40 i nikt nie robi problemów o alternatywne modele.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

ODPOWIEDZ