DE Rince'a

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: DE Rince'a

Post autor: Khuman »

Rince pisze:Ziomek, cloak of hag graef = seedragon ... Ma 1+ z rerollem na ostrzal i 2+ w walce.
Ziomek wyluzuj nie zman wszystkich itemów z WFB... no teraz jest fajny

dziękuję za wyjaśnienie... :D

w shadów nie jestem przekonany bo na tą ed. grałem z przeciw nim tylko raz i jakoś nie wypadli w moich oczach zbyt rewelacyjnie... ruszą się strzelą w walce nie wiele robią tylko jako bonus od boku i szarże można ich brać...

nie jestem przekonany...

warriorów jest dużo ale szybciej spadną od lekkiego strzelania... może macie racje :)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Raczej nikt nie bedzie strzelal po warriorach...

Sam sobie odpowiedziales na pytanie dlaczego shejdzi sa fajni. "Rusza sie i strzela". Rusza sie 10 cali bedac skirmishem, a strzela sobie dwukrotnie na BSie 5... Dodaj do tego obnizenie T z shadowa.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ale bez obniżenia? co robisz z krasiami ( czy imperium albo demony ) którzy po pierwszej turze rzuconego czaru nagle ten czar Tobie niszczą?

sami w sobie nie są aż tak rewelacyjni... patrząc na ich pkt. vs skinki

magia jest dobra na uzupełnienie a nie na główną taktykę... ktoś coś zbispeluje albo nie wyjdzie i żal po kostki

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

O jaaa ale wy macie kminy #-o
1. Cienie maja strzelac na swojej 5 BS a pierdylirad szczałów robi sieke ze smieci i np. jednostek takich jak slavy
2. Jak trza to wbijaja sie w cos miętkiego i to siekaja na plasterki (jak w moim przypadku 3x czy nawet 2x 10 cieni wbije sie w taki oddział ze swoimi 2 atakami z 5WS i przerzutem to duzo nie zostaje)
3. Niszcza wszelakie odginaczki i syf (czy to strzelajac czy walczac wręcz)
4. przeciowko krasia i imperium niszcza cały cholerny park maszynowy daja covera twoim jednostka przeciwko strzelaniu)
Jak oczyms zapomniałem mozecie mnie poprawic
PS: skinki to jest dopiero cos co zagina czasoprzestrzeń i prawdziwe przegiecie (ja widze wszystkie rospiski lizaków na miniumum 100 skinkach ) bo ostatnio doznałem na własnej skórze ze zapluc to mozna wszystko :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Nie ma juz slotow maszyn (hydra zzera 1). BSB slaby, bo on nie ma latac i podrzucac Ld tam gdzie potrzeba, bo go cos zlapie i zajebe (zwlaszcza przy takiej kusej antymagii - pierwszy metal albo shadow jest Twoj). Jak wystawia sie go z buta z ghrondem, jest bezpieczny i masz dodatkowa kostke dispela. Ci kusznicy sa za drodzy na to co robia. Juz wolalbym kolejnych warriorow, skoro masz 2 brzytwy (obnizenie T i faktyczna brzytwe). No ale nic, graj czym lubisz. Nie ogarniam tylko, ze skoro mozesz wystawic najmocniejsze strzelanie w calym wfb, to wolisz nie.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Wole tak, ale wfb to nadal gra losowa i miec bsbka, a nie nie miec, to spora roznica. Na razie gram pod 35 shejdow, ale jak zaczne bolesnie odczuwac brak bsbka, to wchodzi taka rozpa. Jakos przezyje zamiane 12 shejdow na 12 kusz. Poza tym bsb nie jest slaby, bo Kacper nie wszyscy maja metal, zaryzykuje stwierdzenie, ze malo kto... Szczegolnie, ze wiekszosc ogarnietych graczy tam gdzie go boli, ma dragonhelm/dragonbane gem. Poza tym, co go ma zalapac? Nie moge sobie wyobrazic takiej sytuacji. Oprocz tego jest zajebsity na wszelkie elfy i parki maszynowe. Klopy = bolaczka shejdow, dziala = bolaczka hydry. Taki gosc naprawde sporo daje. Nie rozumiem dlaczego tego nie dostrzegasz.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Gośc jest bardzo fajny ale szkoda 215 pk zeby tylko dawało przerzuty :|
Takim gosciem trza bardzo uwazac w cos sie wbijasz czy przypadkiem nie ma gdzies maga co by brzytwe rzucił czy ten BSB pokroi oddział w ktory sie wbił albo w ile go pokroi czy przypadkiem gdzies sie nie czai inny odział gotowy do szarzy i zdeptania tego bSB z ziemia :roll:
No nie ma co ukrywac dosc delikatne stworzonko z niego jest :mrgreen:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

1 Supreme Sorceress @ 285.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Shadow
Sacrificial Dagger [25.0]

1 Master @ 135.0 Pts
Battle Standard
Seal of Ghrond [30.0]

1 Sorceress @ 140.0 Pts
Magic Level 1
Ring of Darkness [40.0]

1 Sorceress @ 150.0 Pts
Magic Level 1
Ruby Ring of Ruin [25.0]
Dispel Scroll [25.0]

30 warriorów + dyscyplina
FCG

40 warriorów + fire
FCG

3 x 5 fast

13 + 13 + 9 shades bez drugiej broni

4 bolce

dwie czarki są do spamu pocisków (fire+metal) na rożne dziwne rzeczy i weszły zamiast hydry i dużego pegazisty. warriorzy +2 fasty tworza minimum core i sa nie do ruszenia reszta do przemyslenia, Sztandar dyscypliny połaczony z czarką w środku zapewnia 10LD wiec tu brak generała nadrobiony. Rozpe wrzucam tu bo zbyt mało odbiega od wersji Barbary i Rince'a ; ) Ring of Darknees to przedmiot który wywaliłbym pierwszy ale chwilo brak mi pomysłu

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

fajna rozpa Qc-Rat... ale brakuje tu hydry, wywalił bym 2 bolce na hydrę

shady na maszyny? 70 strzał - 1 za ruch - 1 za multi - 1 za daleki = 5+ = 23,3 trafień = 3,8 ... stary w 1 torę prawie zabijasz 1 maszynę całym swym ostrzałem... genialne :?

dalej nie robią na mnie wrażenia :twisted:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

- 1 za zasięg? żartujesz sobie prawda?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie krasiami wystawiam się przy krawędzi byś miał bliżej :roll:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

BSB mnie nie przekonuje w tej rospie :? (Bo pewnie jest w warrioracha ... warriorzy kiedys dochodza do kombatu i w tedy nie masz BSB i jestes w plecy 235 pk #-o nie przemawia to domnie juz wole pegaziste)
@Khumanor
#-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o
Wiesz ze mozesz ich ustawic 12' od maszyny ?? i wiesz ze takich 10 gosci to nie jest za fajna sprawa kolo twojego parku maszynowego??
- jak ty zaczynasz to podchodzisz i strzelasz w jakis lekki klocuszektudziez w maszyne zeby było mniej do roboty)
-jak przeciwnik zaczyna to:
a)mamy przez ture spokoj od strzelania i to jeszcze nie jest powiedziane ze zabije nam te cienie
b)w naszej turze nie mam parku maszynowego :mrgreen:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

BSB siedzi w warriorach którzy są z tyłu z czarką i nie dochodzi do kombatu a jeżeli dochodzi to że tak sparafrazuję "znaczy że coś zjebałeś' ; p

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

W takim razie masz jeden klocek do combatu?... i są to warriorzy
Wiesz jak to podsumuje?? ta rospa to esecja braku pierdolniecia #-o
Zajmij sie skavenami bo lepiej ci to idzie :wink:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jak wystawiasz się przy krasiach to krasie 1 szadów grzecznie rozstrzelają z organek... drugich z katapult... a na samym początku dostaniesz szarże na nich ... no tak jak ich nie będą widzieć to z kowadła...

jak to będzie Twoja 1 tura to fakt możesz porządzić 2 maszyny to góra... tylko że krasie dadzą sobie rade bez nich a Ty bez shadów?

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

kto wystawia organki?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Bartek - brzytwę da się rzucić tylko na jeden oddział na raz po co więc więcej oddziałów do combatu ?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Bo cos ci wchodzi na bok i masz kuku??
Bo w starciu z gwardią VC nie masz szans ??
Bo moze ci się nie udac rzucic brzytwy??

Prawda jest taka ze zabardzo polegasz na czarach-szczegolnie brzytwie (a to nic pewnego)i na tym opierasz cala rospiske jak bys mial BoH to ok ale ty takiego cacka nie masz :?
Ostatnio zmieniony 2 sty 2011, o 16:47 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Eltharion pisze:Bo cos ci wchodzi na bok i masz kuku??
Blagam cie...
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Khumanorr masz przeciwnika za idiotę? tych shadów wystawia się PO TYM jak cała armia krasi jest w stole i ustawia się ich tak, zeby żadnej szarży niebezpiecznej nie wyłapali. w najlepszym układzie jak skończysz swoją fazę ruchu jesteś 2 cale od maszyny i w swojej następnej już tylko się rozpędzasz
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ