Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: MlSlEK »

To jest w zasadzie zew rzeźnika. Gdyby mieli szał dany w inny sposób, to kumulowałby się on z hejtem, ale nie od minosów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

faktycznie... szkoda

choć z drugiej strony szkoda dawać minoska do ungorów czy nawet bestigorów, jak teraz nie ma look outa... po za tym ten +1A na pierwszy szereg jednak troszkę się mija z hatem :

bestigory:

15 A ( frenzy ) na 4+ = 7,5 trafień = 6 ran

10A ( hate ) na 4+ z te rollem = 7,5 trafień = 6 ran

a szkoda stracić minoska z cannona czy katapulty, wolę liczyć na 2x 1 :twisted:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Hmmm tak sobie myślę, że akurat eteryków nie ma co się bać Wargor kosztuje niewiele punktów daje się po jednym do każdego regonu z jakąś tanią magiczną bronią i można spokojnie kroić eteryki.

Co do hordy ungorów to w sumie wolę gory... co prawda jakby do tych ungorów wsadzić BSB ( ma look out bo ten sam troop type ) to całkiem groźny robi się taki regonik :mrgreen:

Jeśli chodzi o Raidersów to są fajni bo super nadają się do odginania 3 x 10 + 2 x 10 harpi ze scoutem i już spokojnie możemy przeciwnika irytować a tacy raidersi zawsze dadzą radę ustrzelić jakichś shadów czy waywatherów:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

war gor jest tani ale z bronię już nie koniecznie pamiętaj że jednak trzeba w niego troszkę pkt. włożyć by nieszybko zginął

a potrzebujemy przynajmniej 2wargorów + BSB ( jak chcemy mieć magiczny banner ) i 2 szamanów, jeden duży to mus z shadowem by brzytwy szukał, a mały beasta z sygnaturką bardzo potrzebny bestią do przebicia czyli też mus, i już się zbiera zbyt dużo tych pkt.... szkoda że te mutacje nie są magicznymi atakami :?

od ungorów do odginania wolę psy, a harpie przydatne są

Awatar użytkownika
Wylansowany
Wałkarz

Post autor: Wylansowany »

Witam, mam pytanko. Dopiero zaczynam swoja zabawe z bestiami i rodzi sie pytanie - jakie jednostki wybrac ? stawiam na klimat, ale zalezy mi rowniez, zeby rozpiska nie byla calkiem do bani. Raczej preferuje walke wrecz, prawie 3lata gry lizaczkami mi sie przejadlo ; )

Co powiecie na batalion, box minoskow i wargor na poczatek (wiadomo, ksiazka jest). Da rade tym grac ?

Nie chcialbym dostawac odpowiedzi typu : "bierz ksiazke i co sie podoba to bierz" ; )

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Czytaj rozpiski #-o :oops:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

Wylansowany pisze:Witam, mam pytanko. Dopiero zaczynam swoja zabawe z bestiami i rodzi sie pytanie - jakie jednostki wybrac ? stawiam na klimat, ale zalezy mi rowniez, zeby rozpiska nie byla calkiem do bani. Raczej preferuje walke wrecz, prawie 3lata gry lizaczkami mi sie przejadlo ; )

Co powiecie na batalion, box minoskow i wargor na poczatek (wiadomo, ksiazka jest). Da rade tym grac ?

Nie chcialbym dostawac odpowiedzi typu : "bierz ksiazke i co sie podoba to bierz" ; )

Zależy czy wolisz grać na małych krówkach typu Bestigory czy na większych jak Minotaury.
W batalionie masz 20 Gorów, 10 Ungorów i 10 Bestigorów. Jeśli zdecydujesz się na małe krówki to weź batalion, jeśli jednak wolisz te duże to raczej nie oplaca sie go brać. Jak już bierzesz Minosy to na bestigory punktów nie starczy :)
Tak jak napisał CAR2N przejrzyj rozpiski, cały ten temat i będziesz wiecej wiedział. Ja też jestem początkujacy, wiec poczekaj może lepiej na opinie kogoś bardziej doswiadczonego przed zrobieniem zakupów :)

Awatar użytkownika
Wylansowany
Wałkarz

No coz. Figurki te jakie podalem juz zakupilem, raczej preferuje te 'mniejsze krowki' - minoski to jedynie dodatek - taki kop. Besty i minosy zmieszcza sie, na 800pkt, ale nie beda do konca grywalne. A co z Banner of Outrage ? Dzieki niemu zawsze zdaje testy PF-u, ale jakie zastosowanie ma u minosow ? One PF-u nie maja, a dac (wg zasad) im mozna ^^

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

banner magiczny może być tylko na minoskach wraz z sztandarowym armii... same z siebie nie mogą mieć magicznego sztandaru... a jak im dasz ten banner to będziesz zdawał PF którego nie masz ( czyli dupa ) a przeciwnik dostanie hate na minoski ( czyli nie najlepiej )

CAR2N
Chuck Norris

Jedynie bestigory moga wziac magiczny sztandar do 50pkt bez bsb , co jest ciekawe jakby polaczyc ich z bsb , wtedy 2 magiczne sztandary w 1 oddziale :mrgreen:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Wylansowany
Wałkarz

Khumanor, dzieki. CAR2N, na 1k pkt sprobuje. BSB + moze odrobine wiekszy oddzial.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

generał z min. ld 8 + szamana jak na początek... potem dopiero BSB 8)

CAR2N
Chuck Norris

Tak kuknalem jakie masz figurki , i bym w sumie wykorzystal to co masz czyli :
- 20 gorow
- 10 ungorow (moze jako raidersi)
- 10 bestigorow (trzaby dokupic jeszcze z 10)
- wargora na bsb do bestigorow
- przydalby sie jakis shaman
minoski bym narazie olal jak pkt brakuje do rozgrywki lub tez je na koncu , pokukaj tez moze za jakimis razorgorami czy chaos spawnami (zaleta taka ,ze mozna je pojedynczo dawac czyli po 55pkt i wtedy zaleznie od wielkosci pkt mozesz sobie boostowac).
Takie cos na poczatek by stykalo , pozniej dokupic sobie jakiegos minoskowego herosa i moze 20 gorow i kombinowac cos na 1500pkt itd
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Wylansowany
Wałkarz

Pomyślę, choć nie wiem czy da radę ( w najbliższym czasie - 1-2 tygodnie ) bo kasy mi brakuje, porobie jakieś makiety i je posprzedaje to zawsze będzie te 100zł ; ) zastanowie sie nad pumbami, ładny wygląd mają. Armię będę składał do 3k ; )

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

CAR2N pisze:Jedynie bestigory moga wziac magiczny sztandar do 50pkt bez bsb , co jest ciekawe jakby polaczyc ich z bsb , wtedy 2 magiczne sztandary w 1 oddziale :mrgreen:
Minoskowy czempion może mieć magiczny przedmiot do 25p.
Obrazek

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

ale to nie znaczy, że może mieć banner

CAR2N
Chuck Norris

Iddqd pisze:
CAR2N pisze:Jedynie bestigory moga wziac magiczny sztandar do 50pkt bez bsb , co jest ciekawe jakby polaczyc ich z bsb , wtedy 2 magiczne sztandary w 1 oddziale :mrgreen:
Minoskowy czempion może mieć magiczny przedmiot do 25p.
Nie czaje co ma cytowanie mnie do minoskowego czempiona ? :roll: tym bardziej ,ze tam pisalem o bestigorach
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Wylansowany
Wałkarz

Chodziło Mu o to : 'Jedynie bestigory moga wziac magiczny sztandar do 50pkt bez bsb' , propo, dlaczego minoskowy chorazy nie moze nosic tego bannera za 20pts skoro ma mozliwosc, do 25 ?

CAR2N
Chuck Norris

Byc moze ustalone jest ,ze magiczny item to nie magiczny sztandar ,lub tez ,ze czempion to nie "sztandar-majster" od noszenia sztandaru ;)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Wpycham dwa sztandary zarówno bestigorom jak i minosom. Minos czempion napisane ma magic item, a nie magic weapon itp, nie znam zasady zabraniającej tego.
Obrazek

ODPOWIEDZ