Unnamed2400 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 300.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Soulrender [15.0]
Dragonhelm [10.0]
Pendant of Khaeleth [35.0]
Crown of Command [35.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts
1 Supreme Sorceress @ 290.0 Pts
Magic Level 4
Seal of Ghrond [30.0]
1 Master @ 159.0 Pts
Halberd; Battle Standard
Armour of Darkness [25.0]
Dawnstone [25.0]
29 Dark Elf Warriors @ 240.0 Pts
Shield; Standard; Musician
Banner of Cold Blood [15.0]
1 Lordling @ [6.0] Pts
29 Dark Elf Warriors @ 235.0 Pts
Shield; Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Lordling @ [6.0] Pts
5 Dark Riders @ 85.0 Pts
5 Dark Riders @ 85.0 Pts
19 Black Guard @ 320.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Murder [25.0]
1 Tower Master @ [14.0] Pts
10 Shades @ 170.0 Pts
2ndWeapon;
10 Shades @ 170.0 Pts
2ndWeapon;
10 Shades @ 170.0 Pts
2ndWeapon;
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 122
Total Army Cost: 2399.0
Jedyne zastrzenia mam do .. hydr po zagraniu kilku bitew mam wrazenie za mam ja w rospie tylko po to by przeciwnik mógł wykorzystac przygotowane specjalnie na nią combo (max spada w 3 turze -.- )wiec miałem pomysł by wywalic te syfiaste sztandary na włóczniach wywalic hydre i dac 2 bolce
2,4k DE euro
2,4k DE euro
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Wydaje mi się że hydra jest właśnie po to by zbierać część ostrzału... ona może spaść a przeciwnik ma wtedy już reszte twojej armii na karku.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
każdy ma jakas odpowiedź na regnerujące potworki...ale hydra jest od reszty fajniejsza o tyle, że nie kosztuje dużo. ja nią np ostatnio uwielbiam ziać w jakieś GG klocuchy by później strzelaniem z kusz pozamiatać resztę:P
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
to już chyba lepiej wbić się w cc i wtedy ziać...Dmtrij pisze:każdy ma jakas odpowiedź na regnerujące potworki...ale hydra jest od reszty fajniejsza o tyle, że nie kosztuje dużo. ja nią np ostatnio uwielbiam ziać w jakieś GG klocuchy by później strzelaniem z kusz pozamiatać resztę:P
więcej ubijesz...
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
hmm 2d6+7at chydry+thunder stomp...
jak się wbijesz jeszcze jakimś śmieciem, nawet niech będą shadzi, to masz szansę wytłuc tylu, żeby reszta sypnęła się z CR...
poza tym masz jeszcze hatred, a w strzelaniu nie masz przerzutów...
a tafa też możesz sobie obniżyć.
jak się wbijesz jeszcze jakimś śmieciem, nawet niech będą shadzi, to masz szansę wytłuc tylu, żeby reszta sypnęła się z CR...
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Ale jak zioniesz to sciagasz t akim GG regenke na dalsze strzelanie, zreszta w combacie bijesz po inicjatywie a hydra ma I2 niestety. 2d6 bywa różne tak czy siak a jak zioniesz pod kątem to 15 spokojnie obejmiesz (czy jakoś tak)janq79 pisze:hmm 2d6+7at chydry+thunder stomp...
Shadzi nie mają sejva wiec o czym tu mowa w ogóle ;p
1.Jak juz to hydra przez samo H
2.GG maja dwuraki wiec nie rzecz w I tylko w popychaczce
3.Z VC hyrda/y tylko pare razy(na palcach jednej reki mozna policzyc ) doszła/y do combatu z czyms innym niz wraciakami
PS: Bardzo sie ciesze ze jakies komentarze są i temat ruszył
2.GG maja dwuraki wiec nie rzecz w I tylko w popychaczce
3.Z VC hyrda/y tylko pare razy(na palcach jednej reki mozna policzyc ) doszła/y do combatu z czyms innym niz wraciakami
PS: Bardzo sie ciesze ze jakies komentarze są i temat ruszył
Hydra generalnie krzywdzi gwardię, natomiast co do przykładania template'a to ma on 8 cali, czyli tyle samo co horda gwardii, ponieważ stoimy cal od, ostatnich 3 gości nie obejmujemy, i na początku jeszcze kilku. Tak więc z 30 powinniśmy koło 24 przykryć co daje 16 do piachu (20 przy obniżonym T). Da się to potem dostrzelać, aczkolwiek wejście hydrą w taki sposób jest mało prawdopodobne.
Przy takich ilosciach eteryków u VC naprawde watpie czy ta Hydra wogle zobaczy w takie bitwie gwardie juz nie mówiac o ustawianiu sie do zioniecia
Inna sprawa ze np. wiem ze gram z VC np do ligi to wtedy biore fire i zabawa hydra nabiera nowego znaczenia
Inna sprawa ze np. wiem ze gram z VC np do ligi to wtedy biore fire i zabawa hydra nabiera nowego znaczenia