VIII edycja
Moderator: Gremlin
Re: VIII edycja
O, proszę jaki nius. Dobrze wiedziec xD hehe.
Pozdro laski! Jak po sylwestrze?
Pozdro laski! Jak po sylwestrze?
Tak w każdej bitwie możemy wystawić las (tego nam nie zabrali) i jedyna zmiana to tylko nasza strefa wystawienia, a nie połowa stołu jak bylo w 7 ed.runepriest pisze:chyba w każdym, aczkolwiek tylko w swojej strefie wystawień
Mam pytanie odnośnie supporting attacks. Ile SA mają driady z 2 szeregu i ile Treekiny ???
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Driady po jednym (jak każda inna zwykła piechota)Heptun pisze:Mam pytanie odnośnie supporting attacks. Ile SA mają driady z 2 szeregu i ile Treekiny ???
TK po 3 (jak każda inna Monstrous Infantry)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
sprawdzaja wam sie kałboje na orłach? Mi jakos nei bardzo xD ;/
Czy dla tego dodatkowego lasu również losuje się jego rodzaj ? (zwykły, nieprzebyta puszcza, krwawy itd)Heptun pisze: Tak w każdej bitwie możemy wystawić las (tego nam nie zabrali) i jedyna zmiana to tylko nasza strefa wystawienia, a nie połowa stołu jak bylo w 7 ed.
ps. wybaczcie jeśli było ale przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi
- White Lion
- Kretozord
w 8edycji wszystkie 6 podstawowych scenariuszy to Pitched Battle, a więc w każdym z nich przysługuje lasek.Piotras pisze:a to nie jest tak, że w scenariuszach nam nie przysługuje lasek, tylko w pitched battle...?
[mały RB, str 141, kolumna lewa, wers drugi.]
Tylko dalsze scenariusze (które moim zdaniem są świetne choć mniej nadają się na turnieje) to już nie Pitched Battle.
Które jednostki są łatwo palne u WE ?? teemeny treekiny i driady ??