Lizaki i DoW
Moderator: Ziemko
nom na to wygadaKarol J pisze:Chodzi Ci o Manflayersów ?
niema chyba dwoch takich regimentow co zbieraja skury
Dogsy nie powinny być brane do lizardmenów - zbyt specyficzny klimat żabole mają
Odnośnie ostatnich tu wypowiedzi pragnę jedynie przypomnieć że Dark Elfy należą do największych historycznych wrogów Naszej Rasy i branie ich jednostek jest nieporozumieniem
Odnośnie ostatnich tu wypowiedzi pragnę jedynie przypomnieć że Dark Elfy należą do największych historycznych wrogów Naszej Rasy i branie ich jednostek jest nieporozumieniem
- Temple Guard
- Falubaz
Z DoW klimatycznie pasują:
Tichi Huichi's Cold One Riders (bo są Lizardmenami);
Pirazzo's Lost Legion (walczyli w Lustrii z Lizakami i teoretycznie mogliby potem zostać przez nich wynajęci; z tego co pamiętam według fluffu z AB DoW Lizaki po kolejnych nieudanych atakach na Legion pozwoliły Legionistom odejść).
Tichi Huichi's Cold One Riders (bo są Lizardmenami);
Pirazzo's Lost Legion (walczyli w Lustrii z Lizakami i teoretycznie mogliby potem zostać przez nich wynajęci; z tego co pamiętam według fluffu z AB DoW Lizaki po kolejnych nieudanych atakach na Legion pozwoliły Legionistom odejść).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Pirazzo Lost Legion pasuje ? Wrog mialby byc przyjacielem ? Przeciez lizaki tlukly sie z nimi nieziemsko - raczej watpie , zeby chcieli ich wynajmowac Tichi Huichi Raiders jak najbardziej - btw. mam ich modele - tak jak wszystkich oddzialow lizakowych
- Temple Guard
- Falubaz
Tłukły się i ich nie wytłukły, PLL zdobył jakiś tam szacunek Lizaków (bo nie udało się go pokonać). Sprawdźcie sami, właśnie mi się przypomniało, że ostatnio zasady i fluff PLL były w darmowej książeczce do Conquest of the New World:Ziemko pisze:Pirazzo Lost Legion pasuje ? Wrog mialby byc przyjacielem ? Przeciez lizaki tlukly sie z nimi nieziemsko - raczej watpie , zeby chcieli ich wynajmowac
http://conquest.uk.games-workshop.com/r ... ooklet.pdf
PLL macie na 14. stronie. Według fluffu Pirazzo rozważał zaproponowanie swoich usług Lizakom. Ostatecznie do tego nie doszło, ale dostał furę skarbów, jedzenie i wodę oraz jeden kierunek odwrotu, z czego skwapliwie skorzystał Lizaki miały dość strat w walce z chłopcami Pirazza i wolały się ich pozbyć, nawet płacąc im! Ale jestem sobie w stanie wyobrazić, że jakiś wysoko postawiony Lizak chciałby skorzystać z ich usług w pewnych okolicznościach (gdyby akurat miał kłopoty z innymi wrogami i potrzebował wsparcia strzeleckiego) Oddział z kuszami mógłby się Lizakom przydać
Oddział sam w sobie rewelacyjny nie jest (T3, save tylko 6+!, brak możliwości zmiany formacji w trakcie gry, bo różny jest koszt pikiniera i kusznika!) ale możnaby wystawić minimalną liczbę 10 chłopa (5 kuszników i 5 pikinierów) za 160 punktów. Jak ktoś uważa, że kusze mu się przydadzą to czemu nie?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
Lizaki nie moglyby pokonac kilku palantow - co za bzdury pisza w tym fluffie Nie wyobrazam sobie lizakow z czyms z DoW - zero klimatu... Najwyzej Tichi huichi Raiders moznaby wziac - to wszystko...
- Paraszczak
- Falubaz
...święta racja...nic mnie tak nie rajcuje, jak patroszenie parszywych żaboli...nooo, wyjątek stanowią Helfy...DZIK pisze:Dark Elfy należą do największych historycznych wrogów Naszej Rasy i branie ich jednostek jest nieporozumieniem
rzucil bym challange ale nie jestem kamikadzeParaszczak pisze:...święta racja...nic mnie tak nie rajcuje, jak patroszenie parszywych żaboli...nooo, wyjątek stanowią Helfy...DZIK pisze:Dark Elfy należą do największych historycznych wrogów Naszej Rasy i branie ich jednostek jest nieporozumieniem