Wood Elves 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
OverlordSlayer
Wałkarz

Wood Elves 2500

Post autor: OverlordSlayer »

2500 Pts - Wood Elves Army

1 Alter Highborn @ 286 Pts
Alter; Longbow; Light Armour; Shield
Dragonhelm [10]
Bow of Loren [35]
Arcane Bodkins [25]
Stone of the Crystal Mere [30]

1 Spellweaver @ 340 Pts
General; Magic Level 4; Longbow; Lore Of Life
Wand of Wych Elm [55]
Moonstone of the Hidden Ways [35]

1 Noble @ 142 Pts
Light Armour; Battle Standard
Razor Standard [45]

1 Noble @ 174 Pts
Spear; Longbow; Light Armour
Hail of Doom Arrow [30]
Enchanted Shield [10]
Luckstone [5]

1 Great Eagle @ [50] Pts

20 Glade Guard @ 268 Pts
Longbow; Standard; Musician
Banner Of Eternal Flame [10]

10 Glade Guard @ 138 Pts

10 Glade Guard @ 138 Pts

7 Dryads @ 108 Pts

1 Branch Nymph @ [12] Pts

7 Dryads @ 108 Pts

7 Dryads @ 108 Pts

7 Dryads @ 108 Pts

5 Treekin @ 410 Pts

1 Elder @ [20] Pts

3 Warhawk Riders @ 120 Pts
Spear; Longbow

3 Warhawk @ [0] Pts

kurcze coś się zawieruszyło :wink:
s.

1 Great Eagle @ 50 Pts

Models in Army: 87

Total Army Cost: 2498

Grałem czymś podobnym, ale bez Jastrzębi. Zamiast tego było więcej łuków. Sprawia się całkiem nieźle pod warunkiem, że Treekiny trafiają kiedy trzeba.

Opcja Szlachcica na orle może być zamieniona na Upiora leśnego z Cluster Of Radiants i 1lvl magii. Zawsze to uderzenie z lasu albo restrukturyzacja terenu. Mimo to Hoda i kolega z siłą 5 w szarży może się pozbywać machin i wlatywać w lekkie oddziały razem z driadami.

BSB siedzi w dużych łukach i tego oddziału wszyscy się boją. Nikt nie chce do nich podchodzić ze względu na zbyt duże straty jakie odnoszą gdy wchodzą w krótki zasięg.

Pytania, sugestie? Jestem otwarty na propozycje.

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

OverlordSlayer pisze: BSB siedzi w dużych łukach i tego oddziału wszyscy się boją. Nikt nie chce do nich podchodzić ze względu na zbyt duże straty jakie odnoszą gdy wchodzą w krótki zasięg.
:lol2: obawiam się, że jednak coś skusi sie podejść :wink:

duzy biegacz nie na te edycje, reszta może być.

Awatar użytkownika
OverlordSlayer
Wałkarz

A niech podchodzą. Samych ich nie zostawię. Jakby co to jest jeszcze teleporcik.

Biegacz mi się ostatnio sprawdza gdyż po kilku turach każdemu się nudzi jego atakowanie. Brakuje mi u niego wielkiej broni, ale elfowi już jej raczej nie dam. Ostatni atak psuje zabawę. Ochrona na 3+ i strzały bez pancerza to wystarczająco, żeby zbierał ostrzał i psuł pancerniaków. Lubię tą kombinację gdyż zawsze jest do czego go użyć. Jak pięknie czołg dziurawi (wymaga to szczęścia, fakt, ale rana to rana)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Armor piercing raczej nie działa na łuki. co do reszty to mi się nie podoba
Obrazek

Awatar użytkownika
OverlordSlayer
Wałkarz

Co do strzałów to fakt, nie działa, ale wciąż działa w walce wręcz. Taki oddział może walczyć i pomóc driadom szeregami. Elfy niestety nie mają potężniejszych sztandarów. Jedynie War Banner, którego jak już to używam w Dzikusach gdy nimi gram.
Niestety leśniakom brak szeregów i jedynie Eternale stoją twardo na ziemi w tej kombinacji. Oddział łuków ma być jedynie mocnym wsparciem, a nie trzonem armii. Tą rozpiską nie pójdę na hurra do przodu. Muszę czekać na przeciwnika, chować się w lasach i odginać szarże lataczami.

ODPOWIEDZ