Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Re: Galeria by quidamcorvus
Fajowe Dość bajkowe jak na Warhammera, ale wystarczy odpowiednie malowanie i gra
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zacząłem malowanie kolejnych modeli reprezentujących Najemne Ostrza. Modele przeznaczone do gry, skończyłem malować skórę. Zdjęcia jak zwykle takie sobie.
Od lewej: Poszukiwacz złota, dwóch Zwadźców, Kartograf, Skryba i Kupiec.
Ponadto, zrobiłem nowe zdjęcia (lepszych już nie zrobię) kompanii zielonoskórych do Warheim.
I skończyłem pierwszy etap prac nad wieżą obserwacyjną (więcej zdjęć TUTAJ.
Od lewej: Poszukiwacz złota, dwóch Zwadźców, Kartograf, Skryba i Kupiec.
Ponadto, zrobiłem nowe zdjęcia (lepszych już nie zrobię) kompanii zielonoskórych do Warheim.
I skończyłem pierwszy etap prac nad wieżą obserwacyjną (więcej zdjęć TUTAJ.
2012 :O
Nie mogłem sie powstrzymać
Powiedz mi Q wewnątrz tej wierzy jest jakiś pręt czy coś co ją usztywnia? Wygląda bardzo imponująco ale i bardzo delikatnie:P
Co do figurek to fajne wzory jestem ciekaw jak je pomalujesz zwłaszcza kupca i skrybę bo sam sie przymierzam do kupna
Nie mogłem sie powstrzymać
Powiedz mi Q wewnątrz tej wierzy jest jakiś pręt czy coś co ją usztywnia? Wygląda bardzo imponująco ale i bardzo delikatnie:P
Co do figurek to fajne wzory jestem ciekaw jak je pomalujesz zwłaszcza kupca i skrybę bo sam sie przymierzam do kupna
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Z moim miastem jest podobnie jak z twoimi szczurami Jeszcze dużo pracy przede mnąKefas pisze: Kiedy koniec?
Hehe, to jest wersja bardzo optymistycznaBizon pisze:2012 :O
Nie, wieża to pianka plus listewki z tartanu. Pianka wbrew pozorom jest wytrzymałaBizon pisze:Powiedz mi Q wewnątrz tej wierzy jest jakiś pręt czy coś co ją usztywnia? Wygląda bardzo imponująco ale i bardzo delikatnie:P
Zacząłem nakładać podstawowe kolory, więc niedługo wrzucę zdjęcia.Bizon pisze:Co do figurek to fajne wzory jestem ciekaw jak je pomalujesz zwłaszcza kupca i skrybę bo sam sie przymierzam do kupna
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Nałożyłem podstawowe kolory. Zwadźca z pistoletami w barwach Altdorfu (plus Reiklandzka biel), Zwadźca z mieczem i Skryba w kolorach Nuln, Kartograf i Kupiec w barwach Marienburga.
I jak Ty teraz skrybe uwalisz atramentem?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Go on, go on
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zakończyłem malowanie modeli. Figurki przeznaczone do gry, malowane w krótkim czasie. Najmniej jestem zadowolony z krasnoluda - głównie ze względu na rzeźbę, model malowało się naprawdę trudno.
Zdjęcia z lampą i bez:
Następny krok to zabezpieczenie modeli lakierem bezbarwnym i zrobienie podstawek.
Zdjęcia z poprzednich etapów pracy można obejrzeć TUTAJ
Zdjęcia z lampą i bez:
Następny krok to zabezpieczenie modeli lakierem bezbarwnym i zrobienie podstawek.
Zdjęcia z poprzednich etapów pracy można obejrzeć TUTAJ
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetne !!!
Kupiec mi się chyba najbardziej podoba, wszystkie są oczywiście na przyzwoitym poziomie. Najlepsze są te obroty figurek na zdjęciach, jak do kartoteki policyjnej
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dziękuję, dziękuję
No baSkavenblight pisze:No w końcu zawód go zobowiązujeBizon pisze: Najlepsze są te obroty figurek na zdjęciach, jak do kartoteki policyjnej
Nie.Skavenblight pisze:Lakierowałeś te figsy przed fotkami?
ZrobięSkavenblight pisze:Teraz zrób podstawki
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Pomalowane modele zabezpieczyłem bezbarwnym, matowym lakierem Humbrola i zrobiłem podstawki. Bruk z tektury, barwiony piasek, trawa elektrostatyczna i liście z nasion brzozy:
Większe zdjęcia można obejrzeć TUTAJ.
Większe zdjęcia można obejrzeć TUTAJ.