poradniki
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
No pewnie że warto z samego patrzenia na obrazki można się dużo domyśleć wywnioskować o sposobach malowania figurek.
Ogólnie polecam tutoriale na tym forum jest też parę na stronie GW i w necie mnóstwo ludzi
prowadzi poradniki.
Ja zetknąłem się jedynie z powyższą "how to paint citadel miniatures" więc nie pomogę.voodooml pisze:czy istnieja jakies ksiazki warte przeczytania
Ogólnie polecam tutoriale na tym forum jest też parę na stronie GW i w necie mnóstwo ludzi
prowadzi poradniki.
Zostaje ci tylko poszukać ,widziałem parę tych gazetek i dobrą rzeczą było w nich to iżvoodooml pisze:a pare latek temu wychodzila gazeta lotr sa moze na chomiku albo og. na necie czesci wspomnianej gazety?
pokazywały zdjęcia malowania "krok po kroku".
Polecam jednak uczyć się angielskiego bo jest on nierozwiązalnie związany z tym hobby bo nie liczę aby ktoś przetłumaczył te książki na j.polski.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Przenioslem wątek, tu pasuje lepiej niż w tutorialach
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
ja także posiadam podręcznik how to paint citadel miniatures i myślę, że jest to "ciekawa lektura". sporo jest tam zdjęć- no niby z patrzenia można się dużo nauczyć ale według mnie to mogło być więcej jakiś tutków, fajne są palety łączenia kolorów i takie tam różne rzeczy. ogólnie według mnie warto kupić jak jest się początkującym
Poszperałem w necie i znalazłem takie cuś
http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... e=Sections
Może się komuś przyda
http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... e=Sections
Może się komuś przyda
To ja jeszcze zasugeruję czytanie artykułów o malowaniu w White Dwarfach, na Cytadeli, stronie Genialnego Wydawcy i Chest of Colors też. Osobiście najbardziej lubię poradniki GW: mają wyraźne zdjęcia i dokładny opis całej procedury. Z artykułami innego pochodzenia bywa różnie.
Jak w powyższych postach. Dorzucę jeszcze, że jakiś czas temu bardzo dobry podręcznik malowania wydało coolminiornot. Swoją droga warto zajrzeć do tamtejszego forum - znajdziesz tam sporo wartościowych artykułów (niektóre całkiem opasłe) i poradników - mnie w swoim czasie na kolana powalił jeden taki o rzutowaniu światła na powierzchnie trójwymiarowe
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...