Re: Skaveny by Burgund 12.06.2011 Gutter runers

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Re: Skaveny by Burgund 12.06.2011 Gutter runers

Post autor: Burgund »

na poczatek furmanka stworzona doslowanie ze smieci.. Idea wielkie kuli zrzucane na wroga wydala mi sie smieszna wiec zamiast cansera jest kociol tysiaca zaraz..

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 cze 2011, o 19:03 przez Burgund, łącznie zmieniany 6 razy.
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

fotki się nie wyświetlają, jak dla mnie to ten wózek się powinien przewracać.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Burgund pisze:na poczatek furmanka stworzona doslowanie ze smieci.. Idea wielkie kuli zrzucane na wroga wydala mi sie smieszna wiec zamiast cansera jest kociol tysiaca zaraz..
imho szczurza furmanka nie miota tymi kulami tylko jest czyms w rodzaju kadzielnicy rozsiewajacej zaraze.
i z tego co sie orientuje to kociol tysiaca zaraz zostal rozwalony przez gotreka :)

co do samego modelu.
calkiem fajnie sie prezentuje, tylko tak jak powiedzial klops, wozek powinien sie przewracac.
moze jakies kamienie dociazajace z tylu albo jeszcze jakies male kola od przodu?
i nie wiem czy to wina zdjec ale przydalby sie jakis wash na metaliki.
moze jeszcze jakies szczurze runy na banerach.
i zakryj te gwozdzie w kolach. jakos tak dziwnie wygladaja.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Wiec:

sam w sobie model sie nie przewraca.. a jesli chodzi o fluff to faktycznie jest to munus i bede musial nad tym popracowac.
wash jest na metalikach.. niestety zdjecie jest robione telefonem i nie widac tego..
gwozdzie na kolach to gs ktory sumuluje osie. nie wiem jak moglbym to inaczej zrobic.
co do run.. z chhecia bym je mial.. ale nie mam az takich zdolnosci malarskich.. ale niewatpliwie kiedys sie pojawia jak tylko znajde jakiegos jelen.. tzn malarza z wroclawia ktory bedzie chcial pomoc;)
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Wieki projekt pod tytulem: dzwon za 30 zł. ogolnie idea jest taka: mala wieża (jednoczesnie dom dla serra:)) jest filarem konstrukcji.. poruszac sie bedzie na kolach. na rusztowaniu obok wiezy bedzie dzwon.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

czy konstrukcja dzwonu będzie na jakiejś ruchomej platformie?

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

tak, bedzie miala kola.. zaraz ktos powie ze to niemozliwe by wóz ciagnal wierze.. ale pamietacie podrecznik do 7 edycji jak tysiace flaglantow ciagnelo miasto imperialne? to bylo przegiecie:P. zreszta w dobie czarow co kosza armie to zakleccie lekkosci wydaje sie dziecinnie proste:). Zreszta to skaveny.. seer rozkazal przeniesc swoja wieze, a niewolnicy to robia (zupelnie jak w chinach, czy cos jest niemozliwe dla tego narodu)

:)

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

wfb daje takie możliwości, o jakich nawet despocie z chin się nie śniło ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Pomysł z wieżą bardzo fajny. Powodzenia.
I Kefas ma rację. Są mechaniczne konie, gołębie pocztowe z bombą w du..ie, latające okręty i czołgi parowe, łodzie podwodne i abominacja. Więc wszystko jest możliwe ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ja np. bez żenady wystawiłem w obecnej Arenie (zob. dział "dyskusja ogólna") zcyborgizowanego Niemca/dartha Vadera/ z chainswordem i bionicznym ramieniem, jako łowcę czarownic, którego zagrał exalted champion :D :roll: i jakoś nikt się nie czepiał. Więc nie przejmuj się, udziwnienia zdają się być mile widziane. Może nawet lepiej zamiast kół wstaw tam po prostu slavów niosących tą wierzę na plecach. Żeby się nie trudzić może być to czterech slavów. Albo zrób śmigła, żeby wieża latała nad ziemią jak poduszkowiec.
Burgund pisze:ale pamietacie podrecznik do 7 edycji jak tysiace flaglantow ciagnelo miasto imperialne? to bylo przegiecie:P.
To oni ciągnęli to miasto :shock: ? Po kiego grzybka w takim razie? Ja myślałem, że oni się tam po prostu biczują masowo, żeby uświetnić zwycięstwo. Kurde, będę musiał się dokładniej przyjrzeć.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

wykonanie i malowanie furmanki mogłoby być ciut lepsze ale pomysł dobry i klimatyczny;] pomiędzy figurkami powinien dużo lepiej wyglądać. warto dorzucić mu jakieś szczury na pokładzie może?;]
ruchoma wieża z chrupek może wyjśc ciekawie, czekam na efekty malowania.

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Slavy zrobione z gobosow plus sporo fillerow.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

bardzo fajny pomysł i przyzwoite wykonanie ale jak dla mnie to za dużo tu fillera a za mało slave'ów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Mam podobne odczucia jak Rakso. Poganiacze powinni zawsze stać na końcu, który to frajer da się zajść od tyłu przez niewolnika ;)
Pomysł bardzo fajny, wykonanie niezgorsze. Jednak za duże są te fillery, no i najczęściej będzie trzeba oznaczać rany kostkami, a to mniej praktyczne.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Przy jakim świetle robiłeś fotki? Wydaje mi się, że nie było zbyt dobre, chociaż z drugiej strony - wszystko widać dobrze, ale jest zbyt prześwietlone miejscami.

Super pomysł, wykonanie też mi się podoba. Sama jestem fanką fillerów, u Ciebie wyszła niemal scenka zamiast regularnego oddziału, ale dla mnie to nie jest wada.

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

zdjecia robione aparatek komorkowym z lampa blyskowa przy swietle dziennym, ale zachmurzonym.

Wiem ze fillerow duzo, ale jest to wariant oszczednosciowy. kiedys mialem dwa oddzialy niewolnikow po 25.. potem wyszla nowa edycja i sie okazalo ze musze miec ich 120.. a ze jestem anarchista to walcze z gw:). i zamiast poslusznie kupic figurki zrobilem z 50 niewolnikow prawie 120.
jesli chodzi o liczenie ran to jest spoko, zazwyczaj ginie po kilkunastu niewolnikow wiec zdejmuje filery.

w produkcji asa obeckie jeszcze dwa takie oddzialy. w zasadzie skonczone sa w 60%
Ostatnio zmieniony 11 sty 2011, o 17:28 przez Burgund, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Nono... Wyszło lepiej niż się spodziewałem. Dzięki Fillerom widać, ze to niezorganizowana masa, a
nie regularny oddział, więc wszystko ok. Tylko rzeczywiście dałbym trochę więcej modeli.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Bardzo udana zgraja, pomimo małej ilości modeli całość prezentuje się naprawdę dobrze :) .A kiedy ciąg dalszy dzwonka za 3dychy ?

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

ogolnie dzwon ma juz podwozie i rosztowanie, za 5 zł kupilem bitzy z orginalnego dzwonu, jak wszyskto pójdzie zgodnie z planem w niedzilee je dostane i biore sie za konczenie modelu. wiec max w wtorek bedzie juz gotowy niepomalowany model.

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Hanabishi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Hanabishi »

Podstawki swietne. Co do fillerów, niby horda niewolników powinna wygladac jak orgia setki szczurów ;p ale gram często z Łukim i widzę ile modelów może wcisnąc na rozpe na 2k, więc i tak podziwiam ze mu sie chcialo pomalowac chociaz polowe tego. Burgund, wiecej jajek niespodzianek! :D
Obrazek

ODPOWIEDZ