Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
"zmiedz?" mialo charakter potwierdzajacy, prosze, niech nie zostanie to spostrzeżone jako ironia.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Już mam taki drut, to jest stalowy drut czymś powlekany bo jest taki lekko brązowy chyba 1,5 mm bo takim wiertłem wierciłem i pasował jako drzewce włóczni do Warriorsów DE, miedziany sie nie nadaje bo jest miękki i się łatwo gnie
- gerald_tarrant
- Masakrator
z czego robicie podstawki najczęściej?
chodzi mi o takie większe np rydwanowe czy 80x100
ostatnio zrobiłem sobie komplet "rydwanówek z podstawek modularnych GW, ale są dużo za cienkie, więc proszę o podpowiedzi![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
chodzi mi o takie większe np rydwanowe czy 80x100
ostatnio zrobiłem sobie komplet "rydwanówek z podstawek modularnych GW, ale są dużo za cienkie, więc proszę o podpowiedzi
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ja robię z 3mm Plasticardu. Wymaga trochę czasu, bo trzeba wyciąć i wyprofilować boki, ale można sobie stworzyć podstawki o dowolnym rozmiarze i jest to praktyczniejsze niż np. sklejanie z kilku mniejszych podstawek a przy odrobinie wprawy wygląda jak oryginalna.
Arbiter, dobry pomysł. Mój filler to własnie 4 złączone podstawki, na razie nie jest wykończony, ale sporo GSu pójdzie na to ;p
No i sama estetyka tworu też zyska.
No i sama estetyka tworu też zyska.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- gerald_tarrant
- Masakrator
niezły pomysłArbiter Elegancji pisze:Ja robię z 3mm Plasticardu. Wymaga trochę czasu, bo trzeba wyciąć i wyprofilować boki, ale można sobie stworzyć podstawki o dowolnym rozmiarze i jest to praktyczniejsze niż np. sklejanie z kilku mniejszych podstawek a przy odrobinie wprawy wygląda jak oryginalna.
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ale pisząc 3 mm miałem na myśli grubośćgerald_tarrant pisze:23 mm, bo tyle mniej więcej ma standardowa podstawka
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- gerald_tarrant
- Masakrator
rozumiem, że chodzi o grubość
po prostu 3mm grubości mnie wydaje się troszeczkę za gruba, poza tym na necie znalazłem do zakupienia tylko 2,3mm
zapomniałem "," napisać wcześniej![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
po prostu 3mm grubości mnie wydaje się troszeczkę za gruba, poza tym na necie znalazłem do zakupienia tylko 2,3mm
zapomniałem "," napisać wcześniej
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Jak staroedycyjne, to musi być wesoło, czysto i kolorowo
! W każdym razie, obojętnie jakiego koloru nie wybierzesz powinien pasować do reszty armii. Ja swoich (ale nowoedycyjnych) pomalowałem na czerwono ze stalowymi dodatkami.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Przyłączam się do zdania Klafuti (no, może nie pierwszej częściKlafuti pisze:Jak staroedycyjne, to musi być wesoło, czysto i kolorowo! W każdym razie, obojętnie jakiego koloru nie wybierzesz powinien pasować do reszty armii. Ja swoich (ale nowoedycyjnych) pomalowałem na czerwono ze stalowymi dodatkami.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-
- Pseudoklimaciarz
Który podkład lepiej pasuje do bretki? Czarny czy biały? Jestem początkujący i preferuje jasną kolorystykę. Z góry dziękuję bardzo
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie jestem ekspertem od bretki, ale zawsze i wszędzie preferuję czarny podkład, brak wtedy cukierkowatości, której nie lubię. Poza tym - IMO b.ważna sprawa - podkład biały jest o wiele bardziej wymagający, co dla początkującego jest większym wyzwaniem.
Ale każdy ma swój gust. Proponuję po 1 figsie spodkładować czarno i biało, pomalować
i porównać efekty, a potem wybrać. Powodzenia.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ale każdy ma swój gust. Proponuję po 1 figsie spodkładować czarno i biało, pomalować
i porównać efekty, a potem wybrać. Powodzenia.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jak jasna to, biały. Za bardzo blaszana armia to to nie jest, więc tym bardziej biały. Zbroje rycerzy możesz za to podkładować na czarno. Z drugiej strony czarny podkład jest uważany za łatwiejszy w zastosowaniu (cienie powstają automatycznie itd.) ale co z tego, skoro ładniejszy efekt i tak powstaje choćby od przyciemniania washem? Na biały trzeba m.in. nakładać więcej warstw, żeby nie było tak zupełnie jasno, ale to też nie problem, gdy używa się farbek z linii foundation.