Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Jeden mag i żadnych balist
Panowie po małej przerwie i wejściu 8 edycji jestem zielony co prawda czytałem ostatnio o "nowościach" GW, ale mniejsza z Tym... Panowie a mianowicie co polecicie do uzupełnienia tej bandy
pod kątem 8 edycji
Tyrion
Lord na Smoku
Hero na koniu
2xMag na koniu
2xMag na piechote
3xHero na piechote
Eltharion(pieszy)
40x Archers (12,12,16)
16xSpearelves
32xLothern SeaGuards (2x16)
24xSilver Helms (3xFCG-->jeden chorąży zrobiony na BSB)
5xShadow Warriorów (przerobione DE worriors)
15xWhite Lion(FCG)
10XSwordmasters (FCG)
10xDragon Princes(FCG)
2xLion Chariot
19xPhoenix Guards(2xFCG) 14 jednolicie pomalowanych
4xBolec
pod kątem 8 edycji
Tyrion
Lord na Smoku
Hero na koniu
2xMag na koniu
2xMag na piechote
3xHero na piechote
Eltharion(pieszy)
40x Archers (12,12,16)
16xSpearelves
32xLothern SeaGuards (2x16)
24xSilver Helms (3xFCG-->jeden chorąży zrobiony na BSB)
5xShadow Warriorów (przerobione DE worriors)
15xWhite Lion(FCG)
10XSwordmasters (FCG)
10xDragon Princes(FCG)
2xLion Chariot
19xPhoenix Guards(2xFCG) 14 jednolicie pomalowanych
4xBolec
dlaczego nikt nie zagrał na takim princie:
obardowany konik, great weapon, heavy armour, opcjonalnie tarcza oraz:
-vambrences of defence
-crown of command
-dragonhelm
do tego arcymag jako ten główny lord.
Co nam daje? Gośc ma 2+save (a jak trzeba to i 1+) z przerzutem, ward 4+, stuborn, mocne bicie, mobilnośc. Jest w miarę tani.
Zapewne to, że jest wystawiony na ostrzał daje mu niższą ocenę. Ale plusów ma chyba wiecej, zaznaczony stborn, któy jest mobilny, może wejśc do oddziału, sam może trzymać klocki. Każdego śmiecia zje, może i na park maszynowy się pokusić. Daje 10 Ld.
Opcjonalnie można mu dac oddział kawaleri.
Czysto teoretyczne pytanie nie poparte ŻADNĄ praktyką
obardowany konik, great weapon, heavy armour, opcjonalnie tarcza oraz:
-vambrences of defence
-crown of command
-dragonhelm
do tego arcymag jako ten główny lord.
Co nam daje? Gośc ma 2+save (a jak trzeba to i 1+) z przerzutem, ward 4+, stuborn, mocne bicie, mobilnośc. Jest w miarę tani.
Zapewne to, że jest wystawiony na ostrzał daje mu niższą ocenę. Ale plusów ma chyba wiecej, zaznaczony stborn, któy jest mobilny, może wejśc do oddziału, sam może trzymać klocki. Każdego śmiecia zje, może i na park maszynowy się pokusić. Daje 10 Ld.
Opcjonalnie można mu dac oddział kawaleri.
Czysto teoretyczne pytanie nie poparte ŻADNĄ praktyką
vambrencki+dragonhelm=65pktEreagorn pisze:Polecam "helm of fortune". Mój prince zawsze ma
helm of fortune+talisman of preservation=70pkt
takie samo działanie o moje złozenie jest tańsze o 8 pkt. co jest kluczowe bo wejdzie stuborn na puszcze
tak jest, ale mamy nową edycję, może coś z zapomnianych plew da się stworzyć <ech te fantazje>Relosu pisze:prince jak dla mnie jest tylko wymogiem do smoka.
PG z brzytwa zawsze ma sens ^^ klocek 21 PG z brzytwą rozwala w 2 tury CC: 4 pegazy od tylu + lord i bsb na pegazach od przodu + 9 kotrów na boku
raz pamietam zagrałem zestawem: latający princ(VoD,CoC,ES,lance) + latajacy nobl(AoC,GP,GW), gra toczyla sie przeciwko DE i przeciwnik miał Lorda na pegazie z PoK'iem, wiec w sumie do piatej tury bawilismy sie w chowanego xD w koncu jak zaryzykowałem i zaszarzowałem dwoma lataczami na lorda DE, to w challangu padł mój lord, a BSB uciekł jakos sie zraziłem i nie próbowałem wiecej wystawiac czegos podobnego... w sumie niezły zestaw wykminiłes Kosa ja nie mam zbytnio czasu, ale jak przetestujesz go, to napisz co i jak
raz pamietam zagrałem zestawem: latający princ(VoD,CoC,ES,lance) + latajacy nobl(AoC,GP,GW), gra toczyla sie przeciwko DE i przeciwnik miał Lorda na pegazie z PoK'iem, wiec w sumie do piatej tury bawilismy sie w chowanego xD w koncu jak zaryzykowałem i zaszarzowałem dwoma lataczami na lorda DE, to w challangu padł mój lord, a BSB uciekł jakos sie zraziłem i nie próbowałem wiecej wystawiac czegos podobnego... w sumie niezły zestaw wykminiłes Kosa ja nie mam zbytnio czasu, ale jak przetestujesz go, to napisz co i jak
Jak wykorzystać WL i PG jest oklepane ale jak wykorzystać SM tak żeby doszli xD ??
HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
WARRIORS OF CHAOS 0/0/0 (W fazie smutku ;])
Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...
Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...
Pamiętajcie panowie z GW zawsze mają rację a podręcznik główny jest nadrzędną wykładnią zasad xD
Uploaded with ImageShack.us
Oni wiedzą czego chcą elfy xD (Szkoda, że to błąd )
Oni wiedzą czego chcą elfy xD (Szkoda, że to błąd )
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, o 07:12 przez Kaylar, łącznie zmieniany 1 raz.
HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Wszystko fajnie tylko to jest wersja polska. W wersji angielskiej jest wszystko w porządku, więc babol jest produkcji naszych krajowych geniuszy, a nie GW.