płonące ataki na fanolu?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
o.b-one
Powergamer Rozpiskowy

płonące ataki na fanolu?

Post autor: o.b-one »

Zadałem to pytanie już na forum OnG ale nikt mi jeszcze nie odpowiedział.
Mam bsb z bannerem na płonące ataki w oddziele NG czy fanatycy z tego oddziału też mają płonące ataki?
Jak na moje nie są bohaterami więc nie podlegają zasadom wychodzenia z regimentów a są do końca częścią oddziału.
Czy tak?

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

mi się zdaje ze mają ale tylko jak wybiegają w następnej turze juz nie bo tworzą osobny oddział
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Nie są w oddziale podczas wykonywania ataków, więc nie są jego częścią, więc nie mają płonących ataków.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

o.b-one
Powergamer Rozpiskowy

Byro pisze:Nie są w oddziale podczas wykonywania ataków, więc nie są jego częścią, więc nie mają płonących ataków.
To dlaczego strzały wystrzelone z łuku nie gasną? :wink:
Fanatycy są częścią unitu przecież pkt-ów za pojedynczego fanola nie masz tylko z oddział...

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Jak Byro powiedział, opis sztandaru mówi, że modele w unicie ze sztandarem dostają płonące ataki, fanole nijak nie są 'modelem w jednostce'.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

o.b-one
Powergamer Rozpiskowy

A no niestety chyba racja. Nie doczytalem ze to "modele w unicie" a nie "unit" podlegaja zasadzie bannera.
Ale dzieki za wyjasnienie :)

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

Nawet gdyby było napisane 'unit' to nic by to nie zmieniło. Fanatyk po opuszczeniu unitu goblinów sam staje się osobnym unitem. Rolebook, strona 5, 'Forming units'.

o.b-one
Powergamer Rozpiskowy

Cibi pisze:Nawet gdyby było napisane 'unit' to nic by to nie zmieniło. Fanatyk po opuszczeniu unitu goblinów sam staje się osobnym unitem. Rolebook, strona 5, 'Forming units'.
Sprawa jest już wyjaśniona więc nie ma co drążyć dalej, niemniej Twoja argumentacja i cytat - niezbyt trafione :wink: Fanatyk i oddział NG to jednostka specyficzna - podany przez Ciebie cytat jak dla mnie nic nie wyjaśnia - ale nie ma to już znaczenia :wink:

Cibi
Mudżahedin

A unit consists of 1 or more models that are arranged in orthogonal base contact with each other
To stawia sprawę dość jasno ;]
Gdyby fanatyk stanowił wyjątek od tej zasady, byłoby to wyszczególnione w AB.

o.b-one
Powergamer Rozpiskowy

Cibi pisze:
A unit consists of 1 or more models that are arranged in orthogonal base contact with each other
To stawia sprawę dość jasno ;]
Gdyby fanatyk stanowił wyjątek od tej zasady, byłoby to wyszczególnione w AB.
"orthogonal base"... :mrgreen:

Cibi
Mudżahedin

'orthogonal base contact'
Jeśli już cytować, to całe pojęcie. Sam więc widzisz, że fanatyk nie należy do jednostki gobbosów, skoro nie jest z nimi w 'orthogonal base contact'.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

A jeżeli rzucić na fanola mieczyk z fire'a? Czy wtedy ma płonące ataki?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Zasada "Flaming Attacks" (jeśli nie jest powiedziane inaczej) odnosi się tylko do ataków "close combat" i "shooting attacks". Fanatyk zadaje "unusual attacks" i nic nie zyskałby na zasadzie "Flaming Attacks" czy to z Flaming Sword of Rhuin czy hipotetycznego Banner of Eternal Flame.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

ODPOWIEDZ