płonące ataki na fanolu?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
płonące ataki na fanolu?
Zadałem to pytanie już na forum OnG ale nikt mi jeszcze nie odpowiedział.
Mam bsb z bannerem na płonące ataki w oddziele NG czy fanatycy z tego oddziału też mają płonące ataki?
Jak na moje nie są bohaterami więc nie podlegają zasadom wychodzenia z regimentów a są do końca częścią oddziału.
Czy tak?
Mam bsb z bannerem na płonące ataki w oddziele NG czy fanatycy z tego oddziału też mają płonące ataki?
Jak na moje nie są bohaterami więc nie podlegają zasadom wychodzenia z regimentów a są do końca częścią oddziału.
Czy tak?
To dlaczego strzały wystrzelone z łuku nie gasną?Byro pisze:Nie są w oddziale podczas wykonywania ataków, więc nie są jego częścią, więc nie mają płonących ataków.
Fanatycy są częścią unitu przecież pkt-ów za pojedynczego fanola nie masz tylko z oddział...
Sprawa jest już wyjaśniona więc nie ma co drążyć dalej, niemniej Twoja argumentacja i cytat - niezbyt trafione Fanatyk i oddział NG to jednostka specyficzna - podany przez Ciebie cytat jak dla mnie nic nie wyjaśnia - ale nie ma to już znaczeniaCibi pisze:Nawet gdyby było napisane 'unit' to nic by to nie zmieniło. Fanatyk po opuszczeniu unitu goblinów sam staje się osobnym unitem. Rolebook, strona 5, 'Forming units'.
A jeżeli rzucić na fanola mieczyk z fire'a? Czy wtedy ma płonące ataki?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Zasada "Flaming Attacks" (jeśli nie jest powiedziane inaczej) odnosi się tylko do ataków "close combat" i "shooting attacks". Fanatyk zadaje "unusual attacks" i nic nie zyskałby na zasadzie "Flaming Attacks" czy to z Flaming Sword of Rhuin czy hipotetycznego Banner of Eternal Flame.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."