Doom Diver i Fanatycy - kilka pytań początkującego

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
armaden
Plankton

Doom Diver i Fanatycy - kilka pytań początkującego

Post autor: armaden »

Witam! Mam kilka pytań odnośnie Doom Diver'a i Fanatyków.

1. Doom Diver musi trafić w model, wtedy zada K6 trafień jednostce. W takim razie, jeśli trafi dajmy w armatę, jego trafienia muszę rozlosować między machiną a obsługą? Mogę trafić w bohatera, czy te trafienia pójdą w oddział?
2. Co się stanie jeśli fanatyk przejdzie przez armatę, ginie? Przechodząc przez czołg parowy imperium też ginie?

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

po pierwsze jest temat o zasady O&G

1 grasz w inna edycje teraz nie ma armaty i obsługi, trafiasz w armate zadajesz jej D6 hitów i jesteż za nią (na ranienie bierzesz T armaty)
2 nie ginie są to normalne unity a nie tereny
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

armaden
Plankton

Zapomniałem napisać, że chodzi mi o 7 edycje.

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

rozlosowójesz chyba 1-4 armata 5-6 obsłóga (jesli jest to na 6 heros)
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

nie mój drogi zielony pokraczny przyjacielu
w tej edycji nie ma czegoś takiego jak poganiacz-obługacz
gdy strzelasz do maszyny koszystarz z jej wyżeszego T czyli 7, a w walce wręcz T3(4 jezeli jest bulli)
do maszyn nie dołączają postacie
Obsługańci są co najwyżej używani w charakterze tokenów życia maszynki
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

nie wiem czy to było do mnie

ale ja napisałem w związku z 7 edycja bo na 8 jest jak mówisz

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

armaden pisze:1. Doom Diver musi trafić w model, wtedy zada K6 trafień jednostce. W takim razie, jeśli trafi dajmy w armatę, jego trafienia muszę rozlosować między machiną a obsługą? Mogę trafić w bohatera, czy te trafienia pójdą w oddział?
2. Co się stanie jeśli fanatyk przejdzie przez armatę, ginie? Przechodząc przez czołg parowy imperium też ginie?
ad.1 Najpierw trafiasz. Zahaczyłeś machinę/załogę rzucasz na hity. Na 5+ idą w załogę reszta w maszynę. potem jeśli masz unikatowych załogantów tudzież bohaterów losujesz kogo trafia. Rozkład prawdopodobieństwa równy. Jeśli masz więcej hitów niż zainteresowanych rozdzielasz równo i nadmiar rozlosowujesz. W przypadku oddziałów w bohatera hity mogą iść dopiero jak jest mniej niż 5 szeregowych modeli. Procedura rozdzielania hitów jw.
ad.2 Przechodząc przez maszynę nie ginie. Z czołgiem musisz zerknąć do booka imperium. W jego zasadach specjalnych powinno być coś napisane jeśli już.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

fanatyk rozpizdzal sie na 6ed czolgu. 7ed-> przemyka pomiedzy koleczkami zadajac magiczne d6S5 (tak samo jak w kazdy oddzial....armate tez w to wliczajac)

doom diver to po prostu k6 strzal S5 bez AS. rozlosowywujesz jak w RB

armaden
Plankton

Dzięki za wyjaśnienie.

ODPOWIEDZ