Army Booki do 8 edycji
Army Booki do 8 edycji
Kochani czy wiecie coś na temat nowo edycyjnych Army Booków?
Wydawało mi się gdzieś czytałem, że po marcu mają być wydawane po kolei 8 edycyjne AB.
Jestem ciekaw czy to prawda [=
Pytanie moje dlatego, że rozważam zakup obecnego 7ed. AB ale te 2-4 miesiące mogę zaczekać [=
Wydawało mi się gdzieś czytałem, że po marcu mają być wydawane po kolei 8 edycyjne AB.
Jestem ciekaw czy to prawda [=
Pytanie moje dlatego, że rozważam zakup obecnego 7ed. AB ale te 2-4 miesiące mogę zaczekać [=
zakładam że nie trollujesz. A jeśli tak to mały z tego win bo ja jestem bardzo naiwny
Jeśli jednak piszesz serio to...

Jeśli jednak piszesz serio to...
generalnie army booki są wydawane non stop, co kilka(naście) miesięcy inny, to nie jest tak że wychodzi nowa edycja i od razu się robi całą resztę booków pod niąNadel pisze:Wydawało mi się gdzieś czytałem, że po marcu mają być wydawane po kolei 8 edycyjne AB.
zaczekać 2-4 miesiące to możesz ewentualnie na O&G albo TK, to są dwa najbliższe booki do odnowy (jeśli wierzyć znakom na niebie i ziemi, takim jak Avian). Także zależy to od armii. Śmiało kupuj AB wydane niedawno (jak skaveny czy lizaki), bo przez najbliższe kilka lat nie wyjdą.Nadel pisze:Pytanie moje dlatego, że rozważam zakup obecnego 7ed. AB ale te 2-4 miesiące mogę zaczekać [=
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Orki wychodzą oficjalnie w marcu (potwierdzone przez GW w newsletterze).Havelock pisze:zaczekać 2-4 miesiące to możesz ewentualnie na O&G albo TK, to są dwa najbliższe booki do odnowy (jeśli wierzyć znakom na niebie i ziemi, takim jak Avian).
Jeśli wierzyć innym znakom z Warseera to do wakacji nie wyjdzie żaden inny book, a na wakacje gracze warhammera dostaną duży dodatek do gry pokroju apokalipsy do w40k.
Potem mają być Tomb Kingi i Ogry.
W takim razie dla mnie sprawa jasna (= nie mam na co czekać.
Dzięki za odpowiedzi.
Dzięki za odpowiedzi.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A o chadecji coś wiadomo? Wydadzą? Nie wydadzą?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Tak samo jak DoW nie ma szans na podręcznik.Mhroczny Rycerz pisze:A o chadecji coś wiadomo? Wydadzą? Nie wydadzą?
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A to niech wiadoma rzecz wejdzie w ich wiadomą rzecz.Jagal pisze:Tak samo jak DoW nie ma szans na podręcznik.Mhroczny Rycerz pisze:A o chadecji coś wiadomo? Wydadzą? Nie wydadzą?
pzdr!
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ja tam się ciesze że ma wyjść nowy book do OK, jak nie będzie plewny to choć trochę zwiększy się różnorodność na turniejach.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Przecież ogry to samo rubaszne dobroJasiuuu pisze:Tak tylko mi tych figsów obrzydliwych i mord wykrzywionych ogrzych brakuje na stołach : /

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
fakt że chłopaki z nemezis do najładniejszych nie należąJasiuuu pisze:Tak tylko mi tych figsów obrzydliwych i mord wykrzywionych ogrzych brakuje na stołach : / jakby Nemezisu mało na turnieje przychodziło

Gw już dawno pokazało że leje na ChD i DoW, czego 8ed jest tylko przypieczętowaniem. OK to najwięcej na co możemy liczyć jeśli chodzi o ugrywalnienie nie istniejących turniejowo armiiJasiuuu pisze:OK <DoW <CHD

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Jeśli chodzi o CHD to problem ma tutaj inne podłoże - chodzi tutaj o konflikt praw autorskich autora armii vs. GW. Dlatego GW nie może wydać CHD. Coś ostatnio się ruszyło jeśli chodzi o Warhammer Forge ale czy będzie rulespack do nich?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

Jak dla mnie z tych trzech armii to ogry sa najbardziej klimatyczne,i wcale ale to wcale sie na ich podrecznik nie obrazeJasiuuu pisze:Tak tylko mi tych figsów obrzydliwych i mord wykrzywionych ogrzych brakuje na stołach : / jakby Nemezisu mało na turnieje przychodziło
OK <DoW <CHD

Blagam cię. Ogry to chyba najmniej klimatyczna armia w WFB. Dla mnie mogli by zniknąć tak samo jak DoW czy ChD. Tyle ze grubasów nie bedzie szkoda...
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Ogry to najgorszy fluff i kompletnie niespójny jaki do tej pory powstał. Nie komponuje się z resztą armii w cale. Po prostu taki upychacz - coś jak DoW... tylko DoW miało drugą funkcję - można było je brać do innych armii i to było jak najbardziej na miejscu i zgodne z rzeczywistością...

Witać już pierwszy Book i nowe figsy do Zielonych:)
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... tter-en_US
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... tter-en_US

Weeeee
Ale genialny ten AB, twarda oprawa, i full color
supcio ^.^
Za to figsy średnie
Te dziki mają jakieś dziwne mordy a te rembaki u dzikich orków są IMO za wielkie. Choć goblińscy assasyni są całkiem fajni xD

Ale genialny ten AB, twarda oprawa, i full color

Za to figsy średnie

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
No trudno. Ja sie tam w ogrowy fluff wstrzelilem, bardzo mi sie podoba idea tej armii, i gdyby nie ich slaby book to wlasnie to bylaby moja glowna armijkakubon pisze:Blagam cię. Ogry to chyba najmniej klimatyczna armia w WFB. Dla mnie mogli by zniknąć tak samo jak DoW czy ChD. Tyle ze grubasów nie bedzie szkoda...

EDIT Co do orkow. Widze, ze GW troche przesadzilo z broniami, sa bardzo nieproporcjonalne, jak w mandze normalnie