Załogi maszyn po raz kolejny :)

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Załogi maszyn po raz kolejny :)

Post autor: Kołata »

Czy przeciwnik dostaje punkty za maszynę, z której załoga dobrowolnie wyszła? Np z Waaagh! albo dwarficka obsługa z hejta w pogoni za zielonymi?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Kołata pisze:Czy przeciwnik dostaje punkty za maszynę, z której załoga dobrowolnie wyszła? Np z Waaagh! albo dwarficka obsługa z hejta w pogoni za zielonymi?
Ja w naszej partii powiedziałem Ci, że tak.... :P
Będę sie trzymał tej głupiej, PG i RL opinii... :P

Tak naprawdę, jak ktoś coś w RB znajdzie na ten temat, więcej niż strona 102, notka on war machines - będę wdzięczny.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

A dlaczego ma nie dostawać :) Cóż - ryzyko zawodowe - nie rzucaj Waagh :D

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Hmm..w takim razie dziś dowiedziałem się ciekawej rzeczy, która wg mnie jest TOTALNIE wbrew logice (ale to w końcu WFB, trzeba być przygotowanym na takie sytuacje :roll: ).

Wyobraźmy sobie partię O&G + dwarfy. O&G rzucaja waaagh, załoga bolca leci 12" do przodu, wpada w jakies krasnale, zagania i ląduje pod katapultą krasnoludzką. Szarżuje w nią, przegrywa breja, dwarfy muszą gonić, obie załogi lądują gdzieś na środku stołu. Gobbosy się zbierają, a potem obie załogi w tempie 4" i 3" (bo nie mogą maszerować :roll: ) wracają do dech, żeby czasem przeciwnik nie zdobył za nie pts..
Paranoja.

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Czy US maszyny spada wraz z ubywaniem załogi? Np. atakuje maszynę, która ma US 3 i 3 crew. Zabijam 1, czy ma teraz US 2?

Być może już o to pytałem ale nie pamiętam...
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

maszyna nie ma us

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

dziwne teorie tu czytam :)
primo: zaloga bez maszyny to zwykli harcownicy - marszowac moga.
secundo: maszyna jako model nie ma us, ale jako oddzial ma us zalezny od ilosci swojej zalogi.

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Ok thx :)

Czyli dobrze to rozumiałem.
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Kolata: analogicznie mozna by mowic ze nie powinno byc pkt za machine ktorej obsluga rzekla flee, zebrala sie ale na koniec bitwy nie jest przy machinie - to przeciez tez jej swiadomy wybor;p

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

ataman pisze:dziwne teorie tu czytam :)
secundo: maszyna jako model nie ma us, ale jako oddzial ma us zalezny od ilosci swojej zalogi.
RB p84;w moim RB pisze ze nie moga szarzowac,maszerowac i maja minusy za trudny teren

ptasznik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ptasznik »

@quas to przeczytaj jeszcze co napisali 2 strony dalej to juz zmienisz zdanie (str86 ostatni lewy dolny akapit)

Punkty za maszyne sa zawsze gdy z jakiskolwiek przyczyn nie jest ona obsadzona pod koniec bitwy. no ok nie wiem jak jest jesli jest obsadzona tylko przez herosa inzyniera, ale chyba pkt tez nie dostaje sie za maszyne.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

quas pisze:
RB p84;w moim RB pisze ze nie moga szarzowac,maszerowac i maja minusy za trudny teren
Tak zgadza sie gdy mamy maszyne + załoge tak jest (str 84) gdy mamy samą załoge jest inaczej (str 86)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

quas pisze:
Szarżować to nie mogą jak są z maszyną. Później jak pisali przedmówcy wszsytko się zmienia.

ODPOWIEDZ