8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
pozwolenie na posiadanie mniejszego save wg mnie ma jakiś sens.
przykład z głowy nie wiem czy to w ogóle możliwe, ale
ktoś ma save -1 oczywiście na 1 zawsze jest fail i dobrze, ale co np jak taki model jest atakowany przez kogoś z siłą np 7 modyfikujesz armour save nie od 1+ tylko od -1 przez co od ataku z siłą 7 masz całkiem znośne 3+ a nie 5+.
Atak z siłą 3,4,5 nadal będzie bronił na 1+.
Mam nadzieję, że nic nie namotałem
ktoś ma save -1 oczywiście na 1 zawsze jest fail i dobrze, ale co np jak taki model jest atakowany przez kogoś z siłą np 7 modyfikujesz armour save nie od 1+ tylko od -1 przez co od ataku z siłą 7 masz całkiem znośne 3+ a nie 5+.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
strona 30 > maxymalna ochrona > 4 i 5 wers.
Ale olac to! mamy 8 edycje i jest niejasnosci jak nigdy przedtem!
edit....
W sumie to fakt...jest napisane ze mozna zejsc nizej jak 1+ ale w tabeli armybooka WoChu jest napisane "...do maxymalnego poziomu 0"
gdzie 1nki to i tak zawsze porazka...
Natomiast w 8 edycji nie napisali jaki to jest ten maxymalny poziom.
I przykra prawda jest taka ze jesli GW nie sprostuje tego w wersji 1.3 to ciagle beda z tym jak i z wieloma innymi rzeczami - problemy.
Ale olac to! mamy 8 edycje i jest niejasnosci jak nigdy przedtem!
edit....
W sumie to fakt...jest napisane ze mozna zejsc nizej jak 1+ ale w tabeli armybooka WoChu jest napisane "...do maxymalnego poziomu 0"
gdzie 1nki to i tak zawsze porazka...
Natomiast w 8 edycji nie napisali jaki to jest ten maxymalny poziom.
I przykra prawda jest taka ze jesli GW nie sprostuje tego w wersji 1.3 to ciagle beda z tym jak i z wieloma innymi rzeczami - problemy.
Lordem WoCh'u można było do -3 ;DMorrok pisze:no właśnie nie było, saurusem na mega k*rwie można było wyciągnąć chyba nawet -2Andrzej pisze:Gdzie?Rothand pisze:W 7 edycji bylo wyranie ze max to save 0+
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Widzę, że moim pytaniem wywołałem małą burzę...chaosu
To teraz kolejne pytanie: czy obsługa furmanki (plague monk crew) łapie się na przerzuty z Plague Banner?
Namotałeśmisha pisze:pozwolenie na posiadanie mniejszego save wg mnie ma jakiś sens.
kudłaty pisze:System jest prosty, kombinacja 0+ lub niżej nie jest nielegalna, ale traktujemy ją jako 1+ i modyfikujemy siłą czy armourpiercingiem od 1+, natomiast jakby ktoś niszczył tarcze czy obniżał save'a z magii to takie 0+ może się przydać (ale to chyba rzadkość).
Rothand polecam przeczytanie tego fragmentu FAQ jeśli widzisz jakieś nieścisłościPage 43 – Saving Throws
Change the third paragraph to “Note that a save of any kind
can never be better than 1+. This does not prevent a model
having items or special rules that would take the save even
lower, it simply caps the saving throw at 1+. Also, remember
that a roll of 1 is always a failure.”
To teraz kolejne pytanie: czy obsługa furmanki (plague monk crew) łapie się na przerzuty z Plague Banner?
W opisie Plague Baner'a zapisano "Plague Monk models" - Plague Furnance to zdecydowanie nie jest "Plague Monk model", a to właśnie ta część jest modelem (bez dzielenia na składowe).Virgo pisze: Monki z furmanki to raz
A dwa monki mają oddzielne od furmanki staty w booku, w tym siłę, ws i ilość ataków.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Blessing z warshrine ?Kervyn pisze:To ja mam drobne pytanko Możecie podać itemki, którymi w 7 ed. można było zrobić -2/-3 + save'a na wspomnianych saurusie/chaos lordzie?
Bo mi wychodzi u obu -1+ (na CO/juggerze, full sprzęt i enchanted shield).
- Infernal Puppet
- Masakrator
Bless dawał ( i daje ) do max 0+, więc nadal nie wiem jakim cudem dawało by się wyciagnąć lepiej niż -1+ .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Przepraszam wszystkich za wprowadzenie w bład .... ale sam jestem w szoku i ciezko mi to przełknac. Ide do baru zapic smutki :/
Kurde no ... ciagle nie jestem do tego przekonany ... padla moja koncepcja walki na molochach a enchanted shield moge wyzucic do kosza.
Kurde no ... ciagle nie jestem do tego przekonany ... padla moja koncepcja walki na molochach a enchanted shield moge wyzucic do kosza.
furmanka ma "plague monk crew", czysto RAW'owo nie ma przerzutów bo "inna" nazwa jednostkiVirgo pisze:Monki z furmanki to razAfro pisze:Pod to można by podciągnąć, że plague furnace to jeden model, a monki z dzwonu służą za dekorację
A dwa monki mają oddzielne od furmanki staty w booku, w tym siłę, ws i ilość ataków.
Gdyby WFB było bardziej na rozsądek to oczywiście, czemu nie, im też należy się
Masz wpisane Poznań, więc u nas najpewniej będzie podobnie jak ja i zresztą większość osób sądzi, zresztą zapraszam na turnieje. Na większych imprezach patrząc na opinie osób też będzie w ten sposób. Cap to też ograniczać i ta droga patrząc na kontekst jest chyba słuszna.Rothand pisze: A jak jest na turniejach?
W kwestii banera dostają tylko plague monk modele, nie to co fluffowo również jest plague monkiem tylko te konkretne modele. Życie.
A czy czempion slavów jest slavem?
Proponuje iść spać, zamiast zadawać głupie pytania
Proponuje iść spać, zamiast zadawać głupie pytania
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.