Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Figurki Ignis & Rakso - 15.01.2011 nieco brodaczy

Post autor: Bayard »

Piękne modele, genialne malowanie... Aż chcę wrócić do moich kraśków :wink: Na doomseekerach też jest NMM czy metaliki? (podejrzewam, że jednak NMM :wink: ) Czekam na więcej Krasnoludów!
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Rakso, zesleyerzyłeś :D . Ładny pomarańczowy na brodach doomseekerów, można spytać jakich kolorów użyłeś? Od jakiegoś czasu zamierzam się do odświeżenia slayerów. Poza tym świetnie wyszły tatuaże i metal. Czy dobrze widzę, że nałożyłeś farby metaliczne w technologii nmm?

Z czepialstwa :wink: : dlaczego dwóch krasnoludów jest pozbawionych wąsów :?: O ile w przypadku doomsekera wyjaśnia to jego "zawód", to ten "Szkot" nawet od Ścibora nie jest. Poza tym bless zabronił wstawiać nieskadrowanych fotek, powiedział, że wszystkie inne będą usuwane :D .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Rakso_The_Slayer pisze:Malowane bez spuszczania się nad nimi, tak, żeby pasowali do reszty armii.
Ja tam prawie doszłem :mrgreen:
=D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

doszedłem

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Świetne krasnoludy :) Wielkie brawa =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Teraz Rakso spręż się z podstawkami :wink: i jak one dorównają figsom to będzie mistrzostwo świata, np. podstawki a la Szczurek. Cały czas nie mogę się nagapić na ostatnie prace :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Klafuti pisze: Poza tym bless zabronił wstawiać nieskadrowanych fotek, powiedział, że wszystkie inne będą usuwane :D .
Bez przesady, nie jest aż tak źle. Nie utrudnia to oglądania (jak widać po komentarzach - żeby się zachwycić, trzeba wszak coś zobaczyć ;) ).

No, krasnoludy bardzo w porządku. Potrafisz wprawdzie robić lepszy NMM, ale wiem, że miało być szybkie malowanie :) Co jak na "szybkie" i tak jest mistrzostwem.
(Aha - i tak wolę zwykłe metaliki w Twoim wykonaniu :) )

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Boskie, NMM fajowy.
Chcemy więcej Twoich krótkonogich ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Dzięki wszystkim za komentarze :)
Doomseekerzy malowani metalikami ale rzeczywiście przemyciłem tam pewne NMMowe nawyki ;)
NMM na moich dwarfach do najlepszych nie należy bo faktycznie się do niego nie przykładałem specjalnie. Ale uznałem, że dla szeregowych krasnali do grania mi pasuje.

Co do fotek to stwierdziłem, że skoro nie rozwalają forum to już niech zostaną. Fakt, że jako mod powinienem dawać przykład pewnie, ale obiecuję poprawę na przyszłość ;)

Klafuti - to już pytanie do twórców. "Szkot" jest od Maraudera a u nich można znaleźć kilka modeli krasnoludów bez wąsów nie będących slayerami. Kiedyś mi to się nie podobało i przeszkadzało, teraz jakoś inaczej do tego podchodzę. Chociaż nadal uważam, że "dwarf is as big as his beard" ;)

Brody i włosy doomseekerów malowałem od lekko przyciemnionego clear red (RMS) i rozjaśniałem go sunburst yellow. Daje znacznie żywszą barwę niż blood red (RMS), którego używałem wcześniej na swoich slayerach i teraz zamierzam z tej opcji korzystać.

A co do podstawek, to tak jak wspomniałem pomysł już mam, ale będę go stosował dopiero na tych modelach, które jeszcze podstawek nie mają.
Obrazek

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

a z jakiego podkładu wyszedłeś, czerń czy biel ??
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Czarny podkład. Zawsze maluje na takim chociaż Ignis malowała też na szarym i ponoć jest lepiej. Może kiedyś spróbuję.
Obrazek

Awatar użytkownika
papa-smerf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: papa-smerf »

Tych trzech chłopa bardzo ładnie wygląda ale za to doomsekersi w ręcz nie pasują do Twojego malowania bo są średni jak na Twoje możliwości, tak jakoś słabo ...

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Post autor: Magda »

Strasznie 'soczyste" wyszły te kolorki :) , Wszystko fajnie się prezentuje. jedynie skórę bym rozjaśniła bardziej
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mam pytanie. Jeśli to nie tajemnica, rzecz jasna. Jaką mieszanką rozjaśniałeś złoto na kusznikach :?: Zawsze z tym mam problem :oops:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

dawniej robiłem ruddy leather + sunny yellow + clear white
teraz ruddy leather (lub scorched brown) + snakebite leather + sunlight yellow + clear white .
Obrazek

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Generalnie jak spojrzałem na doomseekerów to wyglądali mi na takich walczących na mrozie (siny kolor skóry, ale skoro nie jesteś zadowolony ze zdjęć, to domniemam, że to niezamierzony efekt jakiegoś nasycenia niebieskością ? :) ). Generalnie co tu można napisać, śliczne, bajkowe modele. Jak mam zły dzień Wasza galeria poprawia humor :) =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Z innej beczki : jak robisz zdjęcia - oświetlenie, aparat, ustawienia aparatu, bo mi coś
z tym nie po drodze i poprawy nie widać :( [-o<

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Nie chciał bym być niegrzeczny ale upłynęło już 7 dni od ostatniego upa i nic... proszę o natychmiastową zmianę tego stanu rzeczy :D O figurkach się nie wypowiadam bo nie lubię się powtarzać, a tylko jestem ciekaw co tam teraz szykujecie dla cierpliwie czekających fanów ;)

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

Hm...to Cię zawiodę, fotki nowych prac wrzucę dopiero ok 18.II , może Rakso poratuje nam galerię :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Jakiś czas temu zacząłem się bawić z terenami do gry ale póki co skończyłem tylko te dwa. Oprócz tego są jeszcze dwa lasy i dwie górki oraz wieża w początkowym stadium.

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ