8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
na goscia na pegazie nie dziala.
to jest jeden model ze wspoldzielonymi statystykami. ma troop type - monstrous cavalry - a na tych KB nie dziala.
na typa na smoku tak, na samego smoka nie.
jezdziec i wierzchowiec maja osobne statystyki, mozna wybierac w co sie bije itd. niby jest to jedna jednostka typu monster byla jednak gdzies errata mowiaca o tym, ze na potrzeby KB jezdziec jest traktowany jako piechociaz.
to jest jeden model ze wspoldzielonymi statystykami. ma troop type - monstrous cavalry - a na tych KB nie dziala.
jezdziec i wierzchowiec maja osobne statystyki, mozna wybierac w co sie bije itd. niby jest to jedna jednostka typu monster byla jednak gdzies errata mowiaca o tym, ze na potrzeby KB jezdziec jest traktowany jako piechociaz.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
dokładnie tak jak napisano wcześniejMorsereg pisze:na goscia na pegazie nie dziala.
Mac pisze:lohost pisze:to jak jest z tym KB na bohatera dosiadajacego monsterous beasta? dziala na niego KB? czy nie dziala bo jest monsterous cavalery? byl jakis faq bodaj do tego ale nie moge znalezc :/Czyli działa, jeśli normalnie bez wierzchowca byłby zaliczany do infantry.Q: Does Killing Blow work against a mounted character regardless
of what he is mounted on? (p72)
A: Yes, as long as the character would count as an infantry
model if it wasn’t mounted.
A co jesli hero ma mieczyk z frenzy ktorego nie moze stracic i przegra? Mam szał , jestem berserkiem ale zdaje brejka i uciekam?
- The WariaX
- Falubaz
No ale w czym problem, przecież frenzy nie daje unbrakeable (czy jak to się pisze)jestem berserkiem ale zdaje brejka i uciekam?
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
apropo uciekania i overrun oraz wybiegania za planszę...
wg, mnie zarówno przy overrun jak i pursuit modele wybiegają za planszę - dokłądnie to wszystko jest opisane w podręczniku na s. 58... skąd to przeświadczenie, że kiedy jest overrun nie wybiegamy za planszę, a kiedy gonimy to wybiegamy... ??
wg, mnie zarówno przy overrun jak i pursuit modele wybiegają za planszę - dokłądnie to wszystko jest opisane w podręczniku na s. 58... skąd to przeświadczenie, że kiedy jest overrun nie wybiegamy za planszę, a kiedy gonimy to wybiegamy... ??
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Teoretycznie jeśli pozwala Ci na to zasięg szarzy to musisz maksymalizować modele... w teorii i w praktyce wychodzi tak, że jeśli nie masz multi szarż oraz darmowy wheel do 90' w szarży to nie ma innej opcji jak dostawić się maksem modeli...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Nie ma żadnego wirtualnego przesuwania oddziałów w bok jeśli o to Ci chodzi. Jeśli wheel do 90st i inne warunki (np. stojący obok obelisk) nie pozwolą Ci się dostawić maksymalna ilością szeregów to walczymy nawet corner to corner.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!