8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
Witam
Jak w tej edycji działa strach i terror. Chodzi mi o to że w 7ed gdy przegrałem walkę z oddziałem który budził strach i miał przewagę liczebną to ratowały mnie dwie jedynki. A teraz jak jest wali na mnie klocek zombi a mój samotny bohater stoi sobie i tylko rzuca czy będzie trafiał na 6 czy nie.
Jak w tej edycji działa strach i terror. Chodzi mi o to że w 7ed gdy przegrałem walkę z oddziałem który budził strach i miał przewagę liczebną to ratowały mnie dwie jedynki. A teraz jak jest wali na mnie klocek zombi a mój samotny bohater stoi sobie i tylko rzuca czy będzie trafiał na 6 czy nie.
Teraz nie ma Fear Outnumber, przy Fearze zdajesz jedynie liderkę po to, żeby WS nie spadł ci do 1.kanti pisze:Witam
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Możesz zrobić reform ale modele w oddziale podczas reformu nie mogą się poruszyć więcej niż o podwojony ruch...Evilbeeing pisze:Hej
Powiedzcie mi czy moge zrobic reform oddziałem z formacji 4x5 do formacji 20x1( taka linijka ? Chodzi mi o to czy takim reformem moge zrobic wiecej ruchu niz 8'' ?( jezeli tak wyjdzie ?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
wydaje mi się, ze kolega pytał czy 20 chłopaków z M4 da rade zrobic takiego refa....wydaje mi się ze tak, że to własciwie optymalna ilość ziutków, ale liczyć mi sie zupelnie nie chce:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Nawet na 1 calowych podstawkach najdalszy gość zrobi 7,5 cala, więc manewr ten jest legalny. Nawet krasnoludy mogą go legalnie wykonać. Nie wolno Ci przekroczyć podwójnego ruchu, jednakże ponieważ reformujesz się względem środka jest to dość trudne.
Pytam na wszelki wypadek, czy na rany z testów Dangerous Terrain przysluguje ward/regenka (imo tak, bo nie ma nigdzie zapisu, że nie)??
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Daw pisze:apropo uciekania i overrun oraz wybiegania za planszę...
wg, mnie zarówno przy overrun jak i pursuit modele wybiegają za planszę - dokłądnie to wszystko jest opisane w podręczniku na s. 58... skąd to przeświadczenie, że kiedy jest overrun nie wybiegamy za planszę, a kiedy gonimy to wybiegamy... ??
I jak z tym jest?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
- swieta_barbara
- habydysz
25 chyba moze byc - najlepiej wie Shino i Mlody.
Wszystko masz w RB. Wyjść możesz tylko poprzez pursuit i flee, ale overrun to również pursuit move.Daw pisze:Daw pisze:apropo uciekania i overrun oraz wybiegania za planszę...
wg, mnie zarówno przy overrun jak i pursuit modele wybiegają za planszę - dokłądnie to wszystko jest opisane w podręczniku na s. 58... skąd to przeświadczenie, że kiedy jest overrun nie wybiegamy za planszę, a kiedy gonimy to wybiegamy... ??
I jak z tym jest?
Chyba w 7. tak było, nie pamiętam jużDaw pisze:Tylko skąd to przeświadczenie na turniejach, że kiedy robisz overrun nie wybiegasz za planszę (zatrzymujesz się na krawędzi), a gdy gonisz to wybiegasz?
Podobnie jest z uciekaniem z walki. Większość ucieka od linii combatu, a nie środek-środek...
No dokładnie, informacją o pojawieniu się czegoś takiego w FAQ mnie zdruzgotałeś byłem w szoku całkowitym... GW jest nieprzewidywalne z tymi fakami...Lidder pisze:Podobnie jest z uciekaniem z walki. Większość ucieka od linii combatu, a nie środek-środek...
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
czy to dalej obowiązuje, że jeśli na przedzie jednostki stoi Champion to nie można wbić więcej niż tę jedną ranę ?
jeśli champion zginie to pozostali zajmuja normalnie jego miejsce, ale jak nie ma challenga, to czy inni stykający się moga celować w zwykłe modele rank and file czy muszą w championa tylko, chyba wiadomo o co chodzi
PS nie nie ma muzyka ani sztandaru
jeśli champion zginie to pozostali zajmuja normalnie jego miejsce, ale jak nie ma challenga, to czy inni stykający się moga celować w zwykłe modele rank and file czy muszą w championa tylko, chyba wiadomo o co chodzi
PS nie nie ma muzyka ani sztandaru
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- gerald_tarrant
- Masakrator
jeśli oddział stoi w kresce z championem na przedzie, to może max dostać 1 ranę
To zależy od inicjatywy ataków skierowanych w unit...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
dobra to może inaczej, czy oddział A atakujący oddział B który jest w kresce championem z przodu, może skierować swoje ataki w modele rank&file
rozumiem, że jeśli champion zostanie zabity atakiem z najwyższą inicjatywą i może dostać tylko 1 ranę to atakujący z niższą inicjatywą biją po oddziale w kresce, ale jeśli inicjatywa jest taka sama albo wszyscy mają great weapony to wszystkie ataki atakujących modeli mogą być skierowane tylko w championa bo on stoi z przodu i maks 1 rana.
rozumiem, że jeśli champion zostanie zabity atakiem z najwyższą inicjatywą i może dostać tylko 1 ranę to atakujący z niższą inicjatywą biją po oddziale w kresce, ale jeśli inicjatywa jest taka sama albo wszyscy mają great weapony to wszystkie ataki atakujących modeli mogą być skierowane tylko w championa bo on stoi z przodu i maks 1 rana.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
a ja mam pytanie o bestie.
Heros/lord minotaur gdy ma frenzy i jest do oddziału minotaurów dołączony daje im frenzy.
powiedzmy ze minosy wygrały 3 combaty mają +3Ataki
Character minos ma mieczyk, że dostaje i nigdy nie traci frenzy.
ten oddział koksów przegrywa combat
opcje:
a)Unit traci frenzy i natychmiast je odzyskuje (traci bonusy)
b)unit nie traci frenzy i nie traci +3 A
c)jeszcze inaczej
i najważniejsze pytanie be względu na odpowiedź: DLACZEGO?
Heros/lord minotaur gdy ma frenzy i jest do oddziału minotaurów dołączony daje im frenzy.
powiedzmy ze minosy wygrały 3 combaty mają +3Ataki
Character minos ma mieczyk, że dostaje i nigdy nie traci frenzy.
ten oddział koksów przegrywa combat
opcje:
a)Unit traci frenzy i natychmiast je odzyskuje (traci bonusy)
b)unit nie traci frenzy i nie traci +3 A
c)jeszcze inaczej
i najważniejsze pytanie be względu na odpowiedź: DLACZEGO?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.