Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Szybkie pytania

Post autor: Kefas »

a testowaliście pędzle koliynskiego?

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Jaja sobie robisz , Kefasie :) ?
Przecież "Kolinsky" to nie marka, tylko rodzaj włosia, coś w stylu np. pędzla sobolowego. Zwierzak, któremu to włosie wydzierają z ogona, to tzw. kałanek, łasica syberyjska [ Mustela sibirica]... Wygląda tak:

Obrazek

Pozdro i udanego malowania, jak już kupisz, bo drogie te pędzle w cholerę, ale ponoc dobre...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Piękny zwierz, nic tylko zamoczyć w farbie i malować :D

Moss
Wałkarz

Post autor: Moss »

Witam. Nie wiem, czy do końca jest to dobry dział na to pytanie, ale i tak się zapytam ;D
Mianowicie chciałbym skombinować całą paletę farb Citadela, widziałem gdzieś Mega Paint Set 2010, ale niestety była to edycja limitowana. Orientujecie się, jak najtaniej zgarnąć nowe farbki w hurtowych ilościach? Chodzi mi o foundationy, washe i standardowe farby.

EDIT: Nieaktualne.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, o 18:39 przez Moss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

LoudLord pisze: Wygląda tak:
śliczny :D
aż odechciewa się nim malować :p

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

gerald_tarrant pisze:aż odechciewa się nim malować :p
Jakbyś już nie chciał pędzli z tego stworzenia, to chętnie cię uwolnię od kłopotu...co tam, przygarnę pędzle, niech już będzie moja strata :wink:
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Siema.

Chciałbym zrobić Warpstone na podstawkach swoich szczurków ale niestety nie mam bladego pojęcia jakiego materiału użyć.

I drugie pytanie.
Jakich farb powinienem użyć do spaczeńowych kamyczków?
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

potnij wypraski od figsów i zetnij kanty. Możesz też użyć małych kamyczków
a kolory to: dark angels green i rozjaśniaj sumburst yellow (koniecznie na czarnym podkladzie)

ja tak robiłem warpstone'y na swoich abomkach,
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Spoko, wielkie dzięki Arbi :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

ja warpstone'y robiłem z kryształów soli (takich sporych, miałem z jakiejś wycieczki do Wieliczki ;) ) Masz naturalne kryształy, wystarczy tylko ładnie pomalować.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

http://modele.sklep.pl/product_info.php ... ts_id=6777
wiertarka ręczna znacznie tańsza od gw cena 14.90zeta+wiertła jak by ktoś nie chciał kasy za dużo wydawać.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, o 16:27 przez patryk999, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Erol
Mudżahedin

Post autor: Erol »

Siemka. Jakie podstawki wg. was pasują lepiej do WE. Zimowe czy jesienne bo obie wersje są świetne ale zbytnio nie umiem się zdecydować jaki zrobić.
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

zimowe są zarąbiste, ale bardzo trudnie zrobić taki efekt, jesienne wdg. mnie są mało orginalne

-Borsuk-
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: -Borsuk- »

Gdzie można kupić taką długą trawę do podstawek..chodzi mi o taką co zazwyczaj przykleja się na bagiene...chodzi o takie kępki długiej trawy..

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

ja kupiłem w bardzie we wrocku, jest też na alledrogo

mam pytanie jakim pędzlem i jak nakładać bejcę na figurkę?
osobiście właśnie zbejcowałem piechura bretońskiego i jest świetny ale mimo długiego trzepania na hełmie zostało za dużo bejcy która tak fajnie jak reszta figurki nie wygląda

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Borsuk105 pisze:Gdzie można kupić taką długą trawę do podstawek..chodzi mi o taką co zazwyczaj przykleja się na bagiene...chodzi o takie kępki długiej trawy..
kup duży pędzel malarski (taki do malowania ścian) wytnij "kępkę" włosia, sklej u podstawy kropelką i wklej na podstawkę/makietę czy co tam tylko chcesz.
Matijjos pisze:mam pytanie jakim pędzlem i jak nakładać bejcę na figurkę?
osobiście właśnie zbejcowałem piechura bretońskiego i jest świetny ale mimo długiego trzepania na hełmie zostało za dużo bejcy która tak fajnie jak reszta figurki nie wygląda
skoro tak to zamiast nakładać bejce pędzlem najpierw strzepuj normalnie a potem nadmiar bejcy zdejmij pędzelkiem (suchym bądź zamoczonym w benzynie lakowej). Tak robi mistrz bejcy Bless (ja zresztą też po przeczytaniu jego rad) :wink: .
pędzelek może być jakikolwiek, najlepiej jak weźmiesz jakiś duży, stary, zużyty pędzelek którym kiedyś malowałeś figsy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
slouch
Wałkarz

Post autor: slouch »

gdzie dostane figurki do neuroshima tactics w polsce?

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Up.
nie da sie kupic nigdzie tych figurek

Wlodzimiesz
Warzywo

Post autor: Wlodzimiesz »

Zamierzam zacząć konwertować figurki, jakie są dostępne masy modelarskie i czym się różnią? GS jest raczej drogi i myślałem o jakimś zamienniku.
Kobiet nie można zrozumieć – trzeba je kochać.

ODPOWIEDZ