Hej!
Właśnie w Jastrzębiu wróciliśmy do Mordheima i z tego powodu moich marasów chaosu muszę przerobić na norsmenó, czyli zmienić podstawki z 25mm na 20mm. Jednego odciąłem nożem, ale przy okazji dźgąłem się w czubek palca :/
Macie pomysły jak zrobić z resztą bandy?? Figurków jest 15, a ja mam tylko 10 palców u rąk, więc nie starczy mi palców do kaleczenia się
P.S. Do podstawek przykleiłem je policementem czy jakoś tak
Zmiana podstawek
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
bez żartów
1. nie trzeba zakładać nowego tematu żeby zadać pytanie "jak odkleić figurkę od podstawki",
rozumiem że dla niedoświadczonych modelarzy nawet tak błaha sprawa może sprawiać trudności, ale są "szybkie pytania" czy temat "Podstawki"
2. jeśli nie chcesz zmywać całej figurki (ponoć DOT4 rozkleja po dłuższym czasie niektóre kleje) to nie ma innego sposobu niż rozklejenie siłą przy użyciu nożyka.
Kłódka.
1. nie trzeba zakładać nowego tematu żeby zadać pytanie "jak odkleić figurkę od podstawki",
rozumiem że dla niedoświadczonych modelarzy nawet tak błaha sprawa może sprawiać trudności, ale są "szybkie pytania" czy temat "Podstawki"
2. jeśli nie chcesz zmywać całej figurki (ponoć DOT4 rozkleja po dłuższym czasie niektóre kleje) to nie ma innego sposobu niż rozklejenie siłą przy użyciu nożyka.
Kłódka.