Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Czy perła usuwa glupote u Cold One Knights?
Zasady Euro a czarowanie u DE.
1. Jak to jest z Power of Draknes ? Mając 2 magów ile mogę uzyskać dodatkowych kości (teoretycznie przy jednym magu poświęcaniu 2 PD na rzucenie otrzymuję 4 PD) w ciągu swojej tury magi ? Czy mogę dzięki temu przekroczyć limit 12 ?
2. Analogiczne pytanie co do sztyletu ? Ile mogę uzyskać dodatkowych kości (wydaje mi się że tylko 2 pytanie czy mogę przekroczyć limit 12 generując dodatkową kość) oraz czy działanie Sztyletu (item) się kumuluje z Power of Drakness ?
Proszę o dokładne wyjaśnienie gdyż czytając zasady na Euro mam wątpliwości.
1. Jak to jest z Power of Draknes ? Mając 2 magów ile mogę uzyskać dodatkowych kości (teoretycznie przy jednym magu poświęcaniu 2 PD na rzucenie otrzymuję 4 PD) w ciągu swojej tury magi ? Czy mogę dzięki temu przekroczyć limit 12 ?
2. Analogiczne pytanie co do sztyletu ? Ile mogę uzyskać dodatkowych kości (wydaje mi się że tylko 2 pytanie czy mogę przekroczyć limit 12 generując dodatkową kość) oraz czy działanie Sztyletu (item) się kumuluje z Power of Drakness ?
Proszę o dokładne wyjaśnienie gdyż czytając zasady na Euro mam wątpliwości.
1 tylu ilu masz magów tyle razy możesz czarować ale ten czar ale w żadnym momencie gry twoje kostki nie mogą przekroczyć liczby 12 tz musisz najpierw zużyć parę kostek a dopiero potem czarować tym czarem
chyba ze od początku miałeś zły rzut i masz mało kostek:D wtedy odrazu możesz zwiekszyc liczbę czarując
2 w zaden sposob nie mozesz przekroczyc limitu 12 kostek mocy a wiec jak nie masz limitu i uzyjesz sztyletu to ci sie kostki zwieksza a jak go uzyjesz majac max to stracisz jednego piechura
bez uzyskania kostek mocy
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
2 w zaden sposob nie mozesz przekroczyc limitu 12 kostek mocy a wiec jak nie masz limitu i uzyjesz sztyletu to ci sie kostki zwieksza a jak go uzyjesz majac max to stracisz jednego piechura
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Mam polski kodeks DE, i moje pytanie: Czy rydwan DE zadaje w szarzy D6+1 czy samo D6? W armybooku nic nie pisze ze ma +1, natomiast w army builderze ma zasade ostrzy na kołach. Błąd polskiego podrecznika czy army buildera? No jakby nie patrzec rydwan jako figurka ma ostrza ze aż miło ;] ???
Shield of ghrond daje też -1S przy strzelaniu?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...