Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Re: Galeria by quidamcorvus
Bo to nie banda tylko Najemne Ostrza- jak sama nazwa wskazuje do wynajęcia przez inne bandy
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Kolejna kompania do Warheim FS - Żołnierze z Reiklandu, od prawej: Kapitan, Prezbiter Sigmara, Porucznik i Adiutanci, poniżej Kapitan w wersji kawaleryjskiej, Chorąży i Sygnalista, Żołnierze, Kusznicy i Miecznicy.
Plastikowe modele złożone z części Empire General, Empire Free Company, Empire State Crossbowmen, Empire State Troops oraz różnych bitsów pochodzących z wielu różnych zestawów.
Choć modele złożyłem dawno temu, to dopiero teraz doczekały się swojej kolei na malowanie - a raczej doczekają się, bo prace nad nimi zacznę pewnie w lutym. Wcześniej jeszcze muszę zbudować powóz dla Reiklandczyków i zamknąć kolejny etap prac nad podręcznikiem, spisać zasady dla Muszkieterów z Nuln i Piratów z Sartosy.
oraz
Ośmiu Magistrów Magii złożonych głównie części pochodzących z Empire Battle Wizards ale także bitsów z innych zestawów. W kolejności, tym razem od lewej, Magister: Ognia, Bestii, Światła, Metalu, Życia, Niebios, Cienia i Śmierci.
Modele będą malowane równolegle z kompanią Żołnierzy z Reiklandu.
Plastikowe modele złożone z części Empire General, Empire Free Company, Empire State Crossbowmen, Empire State Troops oraz różnych bitsów pochodzących z wielu różnych zestawów.
Choć modele złożyłem dawno temu, to dopiero teraz doczekały się swojej kolei na malowanie - a raczej doczekają się, bo prace nad nimi zacznę pewnie w lutym. Wcześniej jeszcze muszę zbudować powóz dla Reiklandczyków i zamknąć kolejny etap prac nad podręcznikiem, spisać zasady dla Muszkieterów z Nuln i Piratów z Sartosy.
oraz
Ośmiu Magistrów Magii złożonych głównie części pochodzących z Empire Battle Wizards ale także bitsów z innych zestawów. W kolejności, tym razem od lewej, Magister: Ognia, Bestii, Światła, Metalu, Życia, Niebios, Cienia i Śmierci.
Modele będą malowane równolegle z kompanią Żołnierzy z Reiklandu.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
@Kefas
Cierpliwości Hobby trzeba sobie urozmaicać, makiety-podręcznik-figurki-makiety-podręcznik-figurki
Rozpocząłem prace nad zaprzęgiem - ostatnim modelem potrzebnym do skompletowania kompanii Żołnierzy z Reiklandu. Inspiracją był marienburgski powóz z WH Online: AoR:
'Podwozie' to belki wycięte z wyprasek i koła zrobione z zakrętek, kawałków plasticardu, pociętych szpinaczy i szpilek:
Koła okleiłem dodatkowo kawałkami pociętej aluminiowej blaszki, natomiast budę wyciąłem ze styroduru:
Następnie przykleiłem listewki i bitsy uzupełniające całość:
Woźnica to milicjant z batem z zestawu Corpse Cart.
Następny krok to naklejenie dachówek na dach.
Cierpliwości Hobby trzeba sobie urozmaicać, makiety-podręcznik-figurki-makiety-podręcznik-figurki
Rozpocząłem prace nad zaprzęgiem - ostatnim modelem potrzebnym do skompletowania kompanii Żołnierzy z Reiklandu. Inspiracją był marienburgski powóz z WH Online: AoR:
'Podwozie' to belki wycięte z wyprasek i koła zrobione z zakrętek, kawałków plasticardu, pociętych szpinaczy i szpilek:
Koła okleiłem dodatkowo kawałkami pociętej aluminiowej blaszki, natomiast budę wyciąłem ze styroduru:
Następnie przykleiłem listewki i bitsy uzupełniające całość:
Woźnica to milicjant z batem z zestawu Corpse Cart.
Następny krok to naklejenie dachówek na dach.
Zapowiada się bardzo ciekawie, taka grajbuda będzie
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wygląda baaardzo obiecująco, IMHO jeśli skądś wykombinowałbyś latarenki jak we wzorze,
to byłoby jeszcze bardziej super.
to byłoby jeszcze bardziej super.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dachówki położone, jeszcze kilka detali i poprawek i można malować:
Rewelacja - nie moge sie doczekac az zobacze to pomalowane
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zaj...sty wózek. I latarenki zbędne
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ale z Ciebie Xzibit świetny wózek!
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki
Aż tak długo nie będę wystawiał waszej cierpliwości na próbę Jeszcze parę dni poświęcę na pracę nad kolejną edycją podręcznika do Warheim i siadam do malowania Reiklandczyków oraz magów.Rakso_The_Slayer pisze:Pewnie poczekamy z rok na malowanie, razem z makietą miasta
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Reklama niesponsorowana:
Dostępna jest kolejna edycja podręcznika Warheim Fantasy Skirmish.
Więcej TUTAJ.
Dostępna jest kolejna edycja podręcznika Warheim Fantasy Skirmish.
Więcej TUTAJ.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Wczoraj wieczorem pomalowałem skórę i włosy Reiklandczyków (od góry i od lewej: bohaterowie (2x Adiutant, Porucznik, Prezbiter Sigmara oraz Kapita (swoją drogą Porucznik i Kapitan to moje ulubione modele bohaterów Imperium - nie licząc Prezbiterów), Sygnalista i Chorąży, Żołnierze, Kusznicy, Miecznicy) oraz kompania w całej okazałości:
Dwóch Magistrów Magii też (od lewej: Magister Bursztynu i Magister Jadeitu):
Widać coś?
Dwóch Magistrów Magii też (od lewej: Magister Bursztynu i Magister Jadeitu):
Widać coś?
jakimi kolorkami zrobiłeś twarze bo są zajebiste