Czy tylko mnie irytują te enigmatyczne odpowiedzi Kalesonera? Tak, tak, wiem, jesteś tutejszym mistrzem TK, ale mógłbyś chyba trochę rozwinąć swoją wypowiedź - np. jakie itemki widziałbyś na dużej liczce w tej rozpisce (i dlaczego).Kalesoner pisze:Źle złożona duża licza, źle złożone szkielety, brak czaszek na klopach, a i tak lepiej niż było.
no i o to chodzi fajna rozpa defensowa z niezłym łupniem
Shinosiero pisze:Czy tylko mnie irytują te enigmatyczne odpowiedzi Kalesonera? Tak, tak, wiem, jesteś tutejszym mistrzem TKKalesoner pisze:Źle złożona duża licza, źle złożone szkielety, brak czaszek na klopach, a i tak lepiej niż było.
Kiedyś grałem wampirem z wardem4+ i głupotą, też miał LD10 i zawsze nie zdawał w najmniej odpowiednim momencieile king ma LD? 10... tak przynajmniej pamiętam więc re-roll jest zbędny, lepiej ta ushabka więcej![]()
A co mi dają czachy na regenkę? Bez nich też są atakami magicznymi i ognistymiczaszka na katapie powina być przynajmniej 1 żeby mieć odpowieć na regenke i to zawsze panika na -1LD
A ja chciałbym połączyć mobilność i kontratak z przynajmniej jednym oddziałem, który może na siebie przyjąć jakąś szarżę, ustać, i pozwolić zmłócić wroga z boku. Poniżej jakichś 35 to nie ma najmniejszego sensu bo nie utrzyma szarży nawet HE Spearmenówdalej uważam że dodatkowa 3 rydwanów by zrobiła lepsze wrażenie niż 38szkieletów... u was siłą jest mobilność mimo braku marszu, a nie ilość to zaleta skavenów / goblinów & orków / bestii
Dlatego na razie ich nie chcę, chyba, że w praniu wyjdzie, że te 1LD robi różnicę2. serio, to czachy dają tylko -1LD.. bez sensu![]()
40 WL nawet w hordzie nie powinno rozkręcić 40 szkieli w ciagu turyjak seaprmeni HE dochodzą do CC to oznacza że WL są jeszcze bliżej![]()
Jaki setup widzisz w takim razie na dużej liczce?Dlaczego duża liczka jest źle złożona?
Latanie, super masz 10 cali ruchu za 20 punktów, prawie tyle samo ruchu dostajesz dzięki swift reformowi unitu szkieletów w którym jest. Zmarnowane punkty. Inkantacje wchodzą i tak niezależnie od tego czy wyrzucisz na kostkach 5 czy 13, naprawde, przy takiej magii przerzucajka to marnowanie punktów.
Do tej pory i tak używałem katapult głównie do radzenia sobie z potworami typu hydra, abom, treeman, czołg. Potestuję, może rzeczywiście okaże się, że warto.Dlaczego warto miec klopy z czachami?
Twoja argumentacja przeciwko braniu czach, bo jest dużo armii wysokim przerzucanym LD jest słaba. Jesli ktos wystawi się ciasno, to do Ciebie nie dojdzie, bo wiadomo, że defens wystawi się po przekątnej, jesli wystawi się szeroko wyjdzie przynajmniej częsciowo z zasięgu bsb i generała. Pograsz to zobaczysz.
To jest porada?to jakis żart jest prawda??...bo chyba nie wiesz co piszesz
A to jest spinanie się.Dobrze, że Ty wiesz.
myśl powyżej = 7 x 3 = 22A na 3+ z re-rolem = 19,666666 ( 20 zaokrąglone ).... ranią na 2+ = 16,7777 ran ( 17 ran )Undead84 pisze:to jakis żart jest prawda??...bo chyba nie wiesz co piszeszsiero pisze: 40 WL nawet w hordzie nie powinno rozkręcić 40 szkieli w ciagu tury...(
Kalesoner pisze:30 WL FCG w hordzie vs 38szkieli FCG bez herosów po 5 w szeregu, szkiele szarżują,
WL wyplacaja 22 ataki na 3+ 14 trafia, przerzut trafia jeszcze 5, 19 rani na 2+, rani 15. 11 ataków szkieli na 5+. trafia 4, rani 2.
CR 15 + 2 szeregi + sztandar dla WL, dla szkieli 2+ 3 szeregi + sztandar + szarża. Tk sypia sie o 11 lub o 10 za bsb. Zostaje 28 WL i 13 luczników.
Cchyba dobrze policzyłem?